Pred tekmo: Krško - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

12. marec 2017, ob 15.00: KRŠKO - CELJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 927 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marko Krajcer

Krško je v Kidričevem, pri konkurentu za osmo mesto in obstanek v prvoligaški konkurenci, iztržilo pomembno točko. Po zaslugi zadetka Filipa Dangubića, ki je Posavce sicer povedel v vodstvo, so varovanci trenerja Tomaža Petroviča zadržali točko prednosti pred Aluminijem, točkovno bero pa bodo skušali vnovič obogatiti že v nedeljo. V Krškem bo gostovalo Celje, s katerim so se Krčani jeseni pomerili že trikrat. Krčani in Celjani so se namreč udarili tudi v pokalnem tekmovanju, krajšo pa so potegnili grofje, ki po šestih prvoligaških tekmah še čakajo na skalp lanskoletnega novinca med prvoligaši. Da dvoboji proti zasedbi s knežjega mesta Krčanom izjemno ležijo, priča tudi podatek, da Marko Zalokar v 540 minutah boja s Celjem še ni klonil. Tokrat bo naloga nekoliko otežena tudi zaradi izostanka domačega kapetana Marka Krajcerja. Dolgoletni branilec Celja se je v Kidričevem težje poškodoval, še pred tem pa vknjižil tudi četrti rumeni karton v sezoni.

Kdo je vroč?

Ibrahim Mensah je bil v Kidričevem med najbolj nevarnimi aduti Tomaža Petroviča. Krški strateg je dolgonogega Ganca tokrat postavil v začetno enajsterico, nekdanji član ljubljanskega Brava pa se je za zaupanje zahvalil z dobro predstavo. Čeprav je najprej zapravil lepo priložnost za prehod v vodstvo, je zgolj nekaj minut zatem z natančno podajo pred golom Aluminija našel Filipa Dangubića, ki je žogo pospravil v domačo mrežo in goste povedel v vodstvo. Za Mensahom je tako uspešen vstop v nadaljevanje sezone, saj je v prvi pomladanski preizkušnji dosegel tudi zadetek.

Ali ste vedeli?

Na zelenici Stadiona Matije Gubca bosta v sklopu 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije moči merili ekipi, ki sta v dosedanjem delu sezone vknjižili največ oziroma najmanj neodločenih izidov. Krčani, ki so v 23 tekmah nabrali ravno toliko točk, so do skoraj polovico le-teh prišli s pomočjo neodločenih izidov. Letošnje tekme Krškega so se kar 11-krat zaključile z neodločenim rezultatom, Posavcem pa z osmimi remiji sledijo Velenjčani. Najskromnejši pri nabiranju neodločenih izidov so, kot že zapisano, tudi Celjani, ki so se tako kot Maribor, Olimpija in Domžale s tekmece štirikrat razšli brez končnega zmagovalca.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Nino Pungaršek in Rudi Požeg Vancaš

Celjani gostovanje v posavski prestolnici pričakujejo na četrtem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, a grofom za ovratnik z enakim številom točk dihajo tudi Goričani in Koprčani, ob ugodnem razpletu pa se lahko pred zasedbo s knežjega mesta prebijejo tudi sosedje Velenjčani. Četa trenerja Igorja Jovićevića je spomladi še neporažena, rumeno-modri so po remiju na Bonifiki na domači zelenici Arene Petrol vknjižili še prvo zmago. Po golu Daliborja Volaša so padle zadnje Radomlje, a je celjsko moštvo davek plačalo v obliki dveh kaznovanih nogometašev. Strelec gola v koprski mreži Nino Pungaršek in Rudi Požeg Vancaš, ki se je tako v tekmi s Koprom kot Radomljami izkazal z asistenco, bosta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov tekmo prisiljena spremljati s tribune. Bodo celjski nogometaši tudi brez pomoči omenjene dvojice prekinili post v obračunih s Krčani?

Amar Rahmanović, vezist Celja: »Mislim, da smo se dobro pripravili, na pripravah smo opravili odlično delo, kar se je videlo v zadnjih  dveh tekmah. Igramo super in čakamo na tekmo s Krškim. Prve tekme so najtežje, saj prenašaš delo s priprav na prvenstvene tekme. Sedaj je čas, da na naslednjih tekmah pričnemo dosegati tudi zadetke in izkoristimo številne priložnosti. V šestih tekmah s Krškim še nismo zadeli in nastopil je čas, da jih končno premagamo. Tekmeca smo analizirali, poznamo njegove pomanjkljivosti in to moramo dobro izkoristiti.«

Kdo je vroč?

Celjani bodo v dvoboj s Krškim krenili brez dveh pomembnih adutov, bo pa lahko Igor Jovićević tudi na zelenico Stadiona Matije Gubca poslal prvega strelca kluba. Dalibor Volaš je v letošnji sezoni dosegel že devet zadetkov, s čimer je skupaj z Johnom Maryjem zasledovalec Mirana Burgića, ki se z dvema zadetkoma v mreži Maribora sledi tempu Luke Zahovića in Dominika Glavine. Volaš je bil eden od celjskih junakov zmage nad Radomljami, v dvoboju s katerimi se je podpisal pod že 80. zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ankarančan je tako le še sedem zadetkov oddaljen od deseterice najboljših strelcev v zgodovini prvenstva, s 87 zadetki lestvico zaključuje Ante Šimundža.

Ali ste vedeli?

Celjani spadajo v skupini petih moštev, ki v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije še niso izgubili. Grofje so, podobno kot Rudar, Aluminij in Koper, ki se lahko trenutno pohvalijo z najdaljšim nizom neporaženosti, saj v zadnjih štirih krogih niso okusili grenkobe poraza. Četverica klubov je spomladi v točkovno bero dodala zmago in remi, s popolnim izkupičkom pa se lahko po dveh pomladanskih krogih pohvalijo zgolj Mariborčani, medtem ko Ljubljančani in Radomljani še čakajo na prve točke po dolgem zimskem premoru.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celje do zmage v Krškem
    Nogometaši Celja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško s 3:2 (2:0).

DELI NA