Pred tekmo: Krško - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

1. april 2017, ob 20.15: KRŠKO - MARIBOR

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 7 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

V taboru Krškega so morali na peto zmago sezone čakati kar deset krogov, po trenerski rošadi pa so se razveselili dveh zaporednih zmag. Po Radomljah so Posavci že v torkovem večeru presenetili na koprski Bonifiki. V vlogo osrednjega junaka je stopil srbski napadalec Miljan Škrbić, ki je sicer zapravil dve izjemno obetavni priložnosti, a se je zatem odkupil z dvema goloma za hrbtom domačega vratarja Antolovića. S tremi točkami Krčani vsaj za kakšen teden ali dva znova nekoliko lažje dihajo, saj so po zaslugi Jureta  Balkovca in domžalske zmage prednost pred devetim Aluminijem povečali na štiri točke. A za zaključek zadnje četrtine Prve lige Telekom Slovenije čaka zelene zahtevna naloga, saj v goste prihajajo vodilni in spomladi še neporaženi Mariborčani, ki so v šestih tekmah s Krčani vknjižili prav toliko zmag.

Klemen Šturm, branilec Krškega: »Zmaga proti Kopru je bila zelo pomembna, saj smo povečali razliko pred Aluminijem. Vzdušje v ekipi je odlično, veseli smo, da se nam vloženo delo obrestuje. Od srede dalje smo se na sobotno tekmo, ko k nam prihaja trenutno najboljša ekipa v ligi, dobro pripravili. Upam, da se bo povezanost ekipe in osredotočenost, kot smo jo prikazali v Kopru, nadaljevala še naprej. Tekma z Mariborom bo za nas še dodatna motivacija, da se prikažemo v najboljši luči. Ne glede na to, kdo bo igral, bo moral na igrišču dati svoj maksimum. Upam tudi, da nas bo spodbujalo čimveč navijačev, saj nam bodo tako dali še dodatno energijo.«

Kdo je vroč?

Miljan Škrbić je slovensko javnost nase prvič opozoril v zadnji tekmi jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ko je v Stožicah zatresel mrežo Olimpije in svojemu moštvu priigral točko. Ljubljančani vse od tedaj niso okusili sladkobe zmage, tokrat pa je visokorasli napadalec, ki je pred selitvijo na sončno stran Alp igral v Švici, končal še šest tekem dolgo serijo neporaženosti Kopra. 21-letni Vojvodinec utegne biti močna figura Krčanov tudi v tekmi z Mariborom, v boj s katerim bodo Posavci krenili brez nekaj pomembnih adutov.

Ali ste vedeli?

Posavci so v krstni prvoligaški sezoni na prvo gostujočo zmago čakali vse do uvodne tekme nadaljevanje prvenstva, ko so z zadetkom Luke Volariča slavili v Velenju. Do zaključka lanske sezone so Krčani na račun dodali še štiri gostujoče zmage, pet pa so jih v celotni sezoni osvojili tudi pred svojimi gledalci. V jesenskem delu aktualne sezone so se Krčani veselili zgolj v Celju, prav v knežjem mestu pa so Filip Dangubić in soigralci vknjižili zadnjo zmago pred minulim krogom, ko so bili v Domžalah boljši od Radomelj. S slavjem na koprski Bonifiki pa je Krško izenačilo izkupiček domačih in gostujočih zmag, v prvoligaški konkurenci pa so se doslej razveselili že 16 zmag, tri več od Kidričanov, ki so v Prvi ligi Telekom Slovenije prav tako odigrali 62 tekem.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor se je po remiju v štajerskem derbiju s Celjani vrnil v zmagovalne tirnice ter podaljšal pomladanski niz neporaženosti. Vijoličasti so v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije vknjižili 13 od možnih 15 točk, po sredinem porazu Olimpije pa so naskok pred ljubljanskim rivalom povečali na že zajetnih 12 točk. V dvoboju z zadnjimi Radomljami je odločitev o zmagovalcu padla že v sedmi minuti, ko je gol za 500. prvoligaško zmago dosegel Dare Vršič. Varovance trenerja Darka Milaniča po jubilejni zmagi čaka neugodno gostovanje v Krškem, kjer so Mariborčani dobili vse tri tekme, a so bili obračuni z gostitelji vselej dokaj tesni, jeseni je srečanje z golom v sodniškem dodatku odločil Marwan Kabha. Ob tem tudi Jasmin Handanović na Gubcu svoje mreže še ni uspel ohraniti nedotaknjene, mu bo uspelo v četrtem poskusu?

Darko Milanič, trener Maribora: »Res je, da imamo dober izkupiček. Za nadaljevanje serije zmag pa se bo treba močno potruditi, kajti Krško goji specifičen nogomet, s hitrim pretokom žoge, dovolj kombinatorike in so ekipa, ki lahko povzroči težave, če nisi v pravi podobi. Seveda pa ima tudi svoje pomanjkljivosti, ki jih nameravamo izkoristiti.«

Mitja Viler, branilec Maribora: »Med tem ritmom, ki nas čaka v prihodnjih tednih, bo regeneracija še pomembnejša, s čim več počitka. Na pot gremo že dan prej, kar je prav tako koristno. Zavedamo se, da ima Krško precej dobrih lastnosti. Tudi motiv. Po dveh zaporednih zmagah tudi oni čakajo tekmo v dobrem ozračju in zagotovo z željo, da pokažejo, kako nas lahko ustavijo. Doslej smo jih premagovali, saj smo bili vedno dovolj zbrani in nismo podcenjevali nasprotnika«

Kdo je vroč?

Dare Vršič je v minulih mesecih in preizkušnjah že nekajkrat dokazal, da je v letošnji sezoni prva violina mariborske igre. Z 11 podajami prvi asistent lige, ki je 13-krat oblekel tudi dres izbrane vrste, pri 32 letih doživlja novo nogometno pomlad. Otrok soboške Mure, ki pa jo je zapustil že kot najstnik, je po spremembi taktičnega sistema zadihal s polnimi pljuči. Nekdanji član Celja, Kopra in Olimpije se je v sredo razveselil še osmega zadetka, v tekmi s Krškim pa bo krenil v lov na 70. prvoligaški zadetek.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so, podobno kot nogometaši Domžal in Olimpije, s tekmo proti Radomljam vstopili v zgoščen spored tekmovalnih preizkušenj. Štajerce v prvi polovici aprila čaka kar pet tekem, med njimi kar štiri gostovanja. Po tekmi v posavsko prestolnici kapetana Marcosa Tavaresa in ostale čaka prva polfinalna tekma Pokala Slovenije proti Olimpiji, zadnjo četrtino državnega prvenstva pa bo zasedba, ki domuje v Ljudskem vrtu, odprla s tekmama v Velenju in Kopru, vmes pa bomo dobili tudi finalista pokalnega tekmovanja.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško do točke proti Mariboru
    Nogometaši Krškega so in Maribora so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA