Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

8. april 2017, ob 16.00: KRŠKO - RUDAR VELENJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 977 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Krškega so po trenerski menjavi še neporaženi. Posavci so najprej dobili izjemno pomemben dvoboj z Radomljami, nato presenetili še na koprski Bonifiki, tretjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije pa so zaključili še z remijem v obračunu z Mariborom. Čeprav so Krčani v obračunu z vodilno ekipo prvenstva pogrešali nekaj pomembnih adutov začetne enajsterici, so po zaslugi enajstmetrovke Filipa Dangubića in nekaj odličnih posredovanjih Marka Zalokarja iztržili neodločen izid in v sedmem dvoboju z Mariborčani iztržili prvo točko. Zdaj čaka zelene nova pomembna preizkušnja, saj na Gubca prihaja osmi Rudar, ki ga lahko krški nogometaši z zmago izrinejo za svoj hrbet in storijo nov korak k obstanku v prvoligaški konkurenci.

Marko Zalokar, vratar Krškega: »V nadaljevanju prvenstva gremo iz tekme v tekmo. V soboto je na sporedu domača tekma z Rudarjem, ki ima zelo kvalitetno ekipo, zato bo tekma vse prej kot lahka. Verjamemo v dober rezultat in v to, da nam bodo pri tem pomagali naši zvesti navijači.«

Kdo je vroč?

Filip Dangubić se je v obračunu z Mariborom, ko je že v  prvem polčasu izkoristil najstrožjo kazen in svoje moštvo povedel v vodstvo, razveselil desetega zadetka sezone. Ni potrebno poudarjati, da je posojeni nogometaš Rijeke že nekaj časa najboljši strelec Krčanov v prvoligaški zgodovini kluba, nekdanji član novomeške Krke pa je spomladi med najbolj vročimi napadalci, saj je tako kot Luka Zahović, John Mary in Miran Burgić dosegel štiri zadetke, s petimi goli je uspešnejši zgolj Dominik Glavina.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je delež k točki v dvoboju z Mariborčani dodal tudi Marko Zalokar. Otrok krškega kluba je moral ob koncu prvega polčasa po žogo v svojo mrežo, po tem ko ga je po hitri akciji gostov premagal Dare Vršič. Čuvaj posavske mreže je bil do gola prvega asistenta lige nepremagan 252 minut. 26-letnik je v letošnji sezoni svoja vrata prvič zaklenil v dveh zaporednih tekmah, kar mu je trikrat uspelo tudi v krstni prvoligaško sezoni.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Darko Zec

Velenjčani so v dvoboju tekmecev, ki sta v zadnjih tednih zbirala poraze, prekinili točkovni post. Knapi so obračun z Radomljani v svojo korist odločili že v prvem polčasu, ko obramba zadnje ekipe Prve lige Telekom Slovenije ni našla rešitve za vročega Johna Maryja. Kamerunsko-nigerijski napadalec se je razveselil treh zadetkov, v končnici prvega polčasa se je z natančno izvedenim prostim udarcem proslavil Stjepan Babić, v izdihljajih dvoboja se je Dominik Glavina zavihtel sam na vrh ligaške lestvice strelcev. Pred Rudarjem, ki je teden izkoristil tudi za gostovanje pri videmskem Udineseju, čaka nova pomembna naloga, saj bodo v tekmi za osmo mesto nove točke lovili pri vselej neugodnih Krčanih.

Jean-Claude Billong, branilec Rudarja: »Šteje le zmaga, ne glede na to, na kakšen način jo bomo dosegli. Tri točke so nujne v tekmi s Krškim in v vsaki naslednji. Pomembno je, da se na igrišču počutimo samozavestno, saj naša ekipa premore veliko kvalitete. Premagamo lahko vsako ekipo v Prvi ligi Telekom Slovenije.«

Kdo je vroč?

John Mary je v tekmi z Radomljami znova opozoril na svoj talent. Robustni napadalec se je že v prvem polčasu razveselil treh zadetkov in se aktivno vključil v lov na vrh ligaške lestvice strelcev. Mary je skupaj z Dominikom Glavino zabil kar 27 od skupno 39 zadetkov Rudarja, pomemben adut knapov pa bo tudi v Krškem. Velenjčani namreč v sedmih tekmah še niso premagali Krčanov, ki so ob petih remijih vknjižili še dve zmagi, zadnjo jeseni, ko je obračun v korist Posavcev z golom v izdihljajih dvoboja odločil Filip Dangubić.

Ali ste vedeli?

John Mary se je s tremi zadetki v radomeljski mreži na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil z Miranom Burgićem. Kamerunec je s soigralci slavili prvi »hat-trick« na slovenskih zelenicah, ki bo vpisan v anale. 24-letni napadalec je za tri zadetki za hrbtom Aljaža Ivačiča potreboval vsega štiri minute in 30 sekund, s čimer je poskrbel za nov rekord Prve lige Telekom Slovenije. Slednjega si je lastil Darko Djukić, ki je v dresu Kopra 2. aprila 2005 med 6. in 11. minuto trikrat zatresel mrežo Zagorja.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do pomembne zmage
    Nogometaši Krškega so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (1:2).

DELI NA