Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

8. april 2017, ob 18.00: KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 496 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Tin Karamatić

Radomljani tudi v obračunu tekmecev, ki sta v zadnjih krogih nizala poraze, niso uspeli priti do prve pomladanske točke. Mlinarji so v tekmi z Rudarjem vknjižili še 20. poraz sezone, ostali priklenjeni na dno ligaške razpredelnice in po zaslugi presenetljive zmage Kidričanov še povečali zaostanek za devetim mestom. Le-to zdaj četi trenerja Adnana Zildžovića beži za 19 točk. Marko Nunić in soigralci po 27 krogih letošnjega prvenstva ostajajo pri eni zmagi, ki so jo vknjižili prav proti tokratnemu tekmecu. Radomljani so v občinskem derbiju favoriziranega tekmeca presenetili konec novembra, ko sta za odmevno slavje sredi natrpanega urnika zadela Filip Janković, nekdanji član rumenih, in že omenjeni Marko Nunić. Lahko zadnja ekipa lige preseneti še enkrat?

Kdo je vroč?

V radomeljski slačilnici najdemo nekaj bivših članov Domžal. Med slednje spada tudi Filip Janković, ki se je Domžalam pridružil pred nadaljevanjem lanskoletne sezone, a si v dresu rumenih ni uspel izboriti resnejše priložnosti. Nekdanji član mladinskih selekcij Srbije, s katero je bil leta 2015 tudi svetovni prvak, je za Domžale v dveh nastopih vknjižil 41 minut, vidnejšo vlogo pa igra v Radomljah. V 12 tekmah je dosegel tudi dva zadetka, prvega pa je novembra pospravil prav v mrežo nekdanjega kluba.

Ali ste vedeli?

Radomeljski nogometaši za vsaj pogojno rešilnim devetim mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije za prvoligaški obstanek in ga tudi po 27. krogu zasedajo Kidričani, zaostajajo 19 točk. Če se razlika med lanskoletnima drugoligašema v prihodnjih tednih ne bo spreminjala, bo šest tekem pred koncem že dokončno jasno, da se Radomljani selijo v 2. SNL.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Luka Žinko

Vnovič drugouvrščene Domžale so sredi zgoščenega sporeda, saj se zasedba trenerja Simona Rožmana bori za pokalni finale. Domžalčani so po remiju v knežjem mestu, s katerim so skočili pred Ljubljančane, odigrali prvo polfinalno srečanje in nadigrali drugoligaško Krko, v mreži katerega sta ob treh zadetih prečnikih končala dva gola. Še pred povratnim srečanjem na novomeškem Portovalu bodo rumeni odigrali zadnji občinski derbi sezone, v katerem jim motiva ne bi smelo manjkati. Prav sosedje Radomljani so novembra prekinili uspešno serijo Domžalčanov, ki so pred občinskim derbijem dobili kar pet obračunov, po porazu z Radomljani pa so si z remijem v Krškem nabrali zaostanek za vodilnim dvojcem. Bodo Domžalčani, ki so prvi sosedski spopad v vlogi gostov dobili s 5:0, maščevali novembrski poraz?

Simon Rožman, trener Domžal: »Zavedati se je potrebno, da so Radomlje proti nam vselej dodatno motivirane. Znotraj kadra moramo najti fante, ki se bodo pripravljeni maksimalno boriti za dres. V svojem stilu bomo poizkušali potisniti nasprotnika pred njihov gol. Če bo steklo še napadalcem, nam bo zagotovo veliko lažje skozi celotno tekmo.«

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Vrnili smo se k svojim koreninam. Veliko bolj smo osredotočeni nase. Želimo obuditi tisto, kar nas je krasilo v prvem delu in takšna mora biti naša vsebina na igrišču. Bili smo bolj igralni in si želeli doseči gol. Realizacija še ni na vrhuncu, a veseli podatek, da pogosto prihajamo do velikih priložnosti in dosegamo vse več golov. Še naprej moramo dobro trenirati in prepričan sem, da bodo prišli tudi goli in posledično tudi točke.«

Kdo je vroč?

Pred torkovim gostovanjem v dolenjski prestolnici gre pričakovati, da bo Simon Rožman vnovič nekoliko premešal začetno enajsterico, ki je precej sprememb doživela že v zadnji tekmi s Celjem. Zanimivo bo videti, če bo Jure Balkovec obračun s klubom, dres katerega je v preteklosti že nosil kot posojeni član Domžal, pričel na klopi ali na igrišču. Belokranjec je namreč tudi v pokalni preizkušnji s Krko – še eno nekdanjo sredino – dokazal, da je v odlični formi. Bočni branilec je kar dvakrat zatresel okvir novomeškega gola, ob tem pa z natančnim predložkom našel strelca uvodnega zadetka v dolenjski mreži, Ivana Firerja, ki je v polno meril na zadnjih dveh tekmah.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so prvič po devetem krogu, ko so na lestvici zasedali peto mesto, zapustili tretjo pozicijo, čeprav so v obračunu s Celjem iztržili zgolj točko. Rumeni so skočili na drugo mesto, pred Olimpijo, ki so jo za svoj hrbet izrinili zaradi boljše gol razlike v doseženih in prejetih zadetkih. Dvakratni državni prvak je drugo mesto držal že po četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije, še višje pa so bili domžalski nogometaši po uvodnem in petem krogu sezone, ko so na tekmece pogledovali z vrha lestvice.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani ne najdejo recepta za sosede
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Domžal so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA