Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

23. april 2017, ob 16.55: KRŠKO - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 950 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krški nogometaši so po trenerski rošadi vknjižili dve pomembni zmagi, saj so ugnali Radomlje in Koper, po veliki točki v obračunu z Mariborom pa so Posavci na praznični ponedeljek pokleknili še drugič zapored. Po Velenjčanih so bili od Krčanov boljši tudi Domžalčani. Posavski zasedbi v pravem festivalu zadetkov niso pomagali niti trije zadetki, saj je moral Marko Zalokar petkrat pobrati žogo s svoje mreže, kar se je v obračunu z Domžalami zgodilo že drugič to sezono. Dvoboji s tokratnim gostom zelenice Stadiona Matije Gubca so bili jeseni precej bolj tesni. V prvi tekmi so z goloma Martina Kramariča sredi Ljubljane povedli Krčani, v posavski prestolnici je zmago zmajem deset minut pred koncem zagotovil Etien Velikonja, zadnji jesenski dvoboj v Stožicah pa ni dal zmagovalca.

Damir Sadiković, vezist Krškega: »V nedeljo je pred nami nov nasprotnik Olimpija. Vsi vemo, da se nahajajo v rezultatski krizi, vendar je Olimpija izredno kvaliteten nasprotnik. Tekmo bo potrebno odigrati na maksimalnem nivoju, s srčnostjo in željo, da jih premagamo in pridemo do novih točk. Nasprotnika smo dobro preučili, vemo, kje so njihove dobre in slabe lastnosti. Na tekmo se dobro pripravljamo, vsi skupaj pričakujemo dobro tekmo in za nas tako pomembne tri točke.«

Kdo je vroč?

Filip Dangubić se je v Domžalah razveselil že 11. zadetka v sezoni, temu pa je dodal že pet podaj. Rečan je že nekaj časa najboljši prvoligaški strelec Krčanov, proti vrhu klubske lestvice pa se počasi, a zanesljivo vzpenja tudi Miljan Škrbić. Dva zadetka srbskega napadalca Krškemu sicer nista prinesla novih in v lovu na obstanek prepotrebnih točk, se je pa 21-letnik s petim zadetkom v krškem dresu na drugem mestu večne klubske lestvice izenačil z Martinom Kramaričem.

Ali ste vedeli?

Krško in Olimpija sta se v obeh sezonah, odkar Posavci nastopajo v družbi najboljših slovenskih klubov, srečala v zaključni tekmi jesenskega dela prvenstva. V minuli sezoni so se Ljubljančani opekli prav na zelenici Gubca, ko sta za slavje Krčanov zadela Luka Volarič in nekdanji zmaj Luka Žinko ter poskrbela, da se je od ljubljanske klopi poslovil Marijan Pušnik. To jesen pa so Krčani z remijem v Stožicah pričeli serijo Olimpije, ki traja tudi več kot štiri mesece kasneje, saj zmaji še vedno čakajo na ligaško zmago.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani na ligaško zmago čakajo že četrtino letošnjega prvenstva, zadnjič so se namreč veselili 4. decembra, ko so v domžalskem Športnem parku ugnali Radomlje. Prav Radomljani so bili v ponedeljek zadnji tekmec zmajev, ki pa so, podobno kot v tekmi s Celjem, v izdihljajih obračuna reševali točko in jo po golu Leona Benka, ki je bil natančen v 87. minuti, tudi rešili. S tretjo pomladansko točko so zeleno-beli Domžalčanom dovolili, da so se na drugem mestu lestvice oddaljili na dve točki razlike. S petkovo zmago se lahko Olimpiji približajo tudi Goričani, zato bi bila 15. zmaga sezone dobrodošla za samozavest kot tekmovalne ambicije Olimpije. Bo četa trenerja Safeta Hadžića na Gubcu našla pot do prepotrebne zmage?

Aris Zarifović, branilec Olimpije: »Vzdušje je v redu, fantje smo v redu. V nedeljo nas čaka težja tekma, kot proti Radomljam, tako da se je potrebno maksimalno pripraviti. Morali bomo biti osredotočeni vseh devetdeset minut in domov prinesti tri točke. Kaj drugega nam ne preostane. Treba je pokazati željo. Če bo vsak igralec dal svoj maksimum, verjamem, da se bomo iz Krškega vrnili s polnim plenom.«

Kdo je vroč?

Leon Benko se je v zadnjih tednih prelevil v gonilno silo ljubljanskega prvoligaša. Nekdanji kralj strelcev hrvaškega ter bosansko-hercegovskega prvensta je bil z dvema zadetkoma osrednji junak ljubljanskega napredovanja v finale Pokala Slovenije, v minulih petih krogih krogih pa je Olimpiji priigral dve pomembni točki. V ponedeljkovem dvoboju z Radomljami je v 87. minuti, po tem ko je za hrbet Aljaža Ivačiča pospravil odbito žogo, dosegel še osmi zadetek sezone, bi lahko v Krškem zadel še devetič?

Ali ste vedeli?

Olimpija ligaške zmage ni okusila zadnjih devet krogov, če se bo niz podaljšal na že deset srečanj, bo to tudi najdaljša serija Ljubljančanov brez zmage. Devet tekem so zeleno-beli na zmago čakali tudi v krstni sezoni 2009/10, ko so med 20. in 28. krogom v točkovno bero dodali štiri točke. Od ljubljanske zasedbi so bili boljši Rudar, Maribor, Koper in Celje, z remijem pa so se razšli z Gorico, Nafto, Domžalami in Dravo. Olimpija je sezono 2009/10 sklenili na četrtem mestu, za prvakom Koprom ter Mariborom in Gorico.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Abass zabil za prvo zmago Olimpije
    Krško, 23. aprila (STA) - Nogometaši Olimpije so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0).

DELI NA