Koper do visoke zmage

Kalcer Radomlje - Koper 0:4 (0:2)

* Športni park Radomlje, gledalcev 400, sodniki: Goričan (Loče pri Poličanah), Friš (Sladki Vrh), Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 0:1 Križman (3.), 0:2 Pučko (36.), 0:3 Belima (56.), 0:4 Tzandaris (90)..
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Primc (od 59. Babunski), Jazbec, Ejup (od 46. Marinšek), Jakovljević, Kovjenić (od 47. Krcič), Barukčić, Gajić, Cerar, Janković, Nunić.
* Koper: Antolović, Horvat, Gregov, Datković, Pučko, Belima (od 60. Krivičič), Hodžić (od 69. Tzandaris), Kokorović, Pekuson (od 75. Vekić), Križman, Ibričić.
* Rumeni kartoni: Krcič; Hodžić, Horvat.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so v Radomljah pričakovano zmagali in se po nepolnem 33. krogu po številu točk izenačili s petouvrščenimi Celjani, ki bodo drevi gostili Krčane, medtem ko so domači igralci doživeli že 24 poraz v tej sezoni in so na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Uvod v tekmo je bil izjemno živahen, Koprčani pa so povedli po pičlih treh minutah. Večino dela je opravil Ruben Belima, po njegovi asistenci pa Sandiju Križmanu ni bilo težko zadeti za 1:0. Le dve minuti kasneje pa bi domači nogometaši lahko izenačili, strel Marka Nunića pa je v zadnjem trenutku zaustavila ožja obramba gostov. Primorci bi v 12. minuti lahko povišali vodstvo, a je Senijad Ibričić po strelu z glavo zadel okvir vrat.

Radomljani so v nadaljevanju skušali izenačiti, a si zrele priložnosti za zadetek niso priigrali, na drugi strani pa je Aljaž Ivačič v 23. minuti zaustavil močan in natančen strel Belime. Le pet minut kasneje je domači vratar naredil grobo napako, a Križman ni izkoristil Ivačičevega nepotrebnega "izleta" in je s 30 metrov zgrešil prazna vrata. Ivačič je svojo napako popravil pet minut kasneje, ko je bravurozno zaustavil močan strel Nermina Hodžića, nemočen pa je bil v 36. minuti, ko je Matej Pučko dosegel drugi koprski zadetek z velike razdalje.

V drugem polčasu so varovanci gostujočega trenerja Igorja Pamića imeli vse niti igre v svojih nogah in v 56. minuti po nasprotnem protinapadu prek Belima povišali na 3:0. V 64. minuti je Hodžić storil prekršek v svojem kazenskem prostoru, po katerem je glavni sodnik Vojko Goričan pokazal na 11-metrovko, a je strel Igorja Barukčića zaustavil do tedaj dokaj nezaposleni koprski vratar Marijan Antolović. Končni izid za prepričljivo koprsko zmago je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Theofanis Tzandaris.

Kalcer iz Radomelj bo v prihodnjem krogu gostoval v Krškem, Koper pa bo gostil ljubljansko Olimpijo. Obe tekmi bosta v torek, 16. maja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Koper
    Radomljane po zgodovinski tekmi na domači zelenici v petkovem popoldnevu čaka še ena preizkušnja v domačem kraju. V goste prihajajo Koprčani, ki so pred dobrim tednom ugnali sosede Radomelj, Domžalčane.

DELI NA