Goričani do pomembne zmage v boju za visoka mesta

Gorica - Rudar 2:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Salkić (Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Žigon (5.), 1:1 Mary (58.), 2:1 Kavčič (75.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Kavčič, Boben, Gregorič, Grudina, Kolenc, Žigon (od 82. Humar), Kapić, Osuji (od 78. Celcer), Filipović (od 86. Edafe).
* Rudar: Radan, Mužek, Zec, Billong, Iharoš, Babić, Bolha (od 69. Trifković), Vručina, Glavina, Črnčič (od 89. Grgić), Mary.
* Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc; Iharoš, Vručina.
* Rdeči karton: Grudina (71.).

Novogoričani so z zmago proti Rudarju niz neporaženosti podaljšali na deset tekem, še bolj pomembno pa je, da so se še bolj vključili celo v boj za drugo oziroma tretje mesto ter se oddaljili od petouvrščenega Celja in šestouvrščenega Kopra za pet točk. Do 14. zmage v sezoni so prišli kljub temu, da so zadnjih 20 minut igrali z igralcem manj.

Dvoboj v Novi Gorici se je začel zelo obetavno, dinamično, ekipi sta takoj opozorili nase s po eno resno priložnostjo. Že v peti minuti so Novogoričani izigrali velenjsko obrambo, potem ko je Rifet Kapić podal v globino do Andrije Filipovića, ki je stekel v kazenski prostor in malce z desne strani podal žogo v sredino, kjer jo je s peto v mrežo preusmeril Dejan Žigon za vodstvo z 1:0 in svoj šesti zadetek v sezoni.

Blizu izenačenja so bili knapi že dve minuti pozneje, a je domači branilec Matija Škarabot odbil žogo z golove črte po strelu do tega kroga prvega strelca lige Dominika Glavine. Potem pa je vznemirjenje malce pojenjalo, ekipi sta sicer prišli še do nekaj polpriložnosti in strelov, a brez posebne nevarnosti za enega ali drugega vratarja.

V uvodu drugega polčasa sta najprej s streloma z glavo poskusila Glavina v 48. in na goriški strani Rok Grudina v 54. minuti, a sta bila oba premalo natančna. V 58. minuti pa je Rudar izenačil, potem ko je na robu kazenskega prostora do žoge prišel John Mary in nato s 15 metrov matiral Grego Sorčana. Mary se je s svojim 16. golom v sezoni izenačil na vrhu lestvice strelcev s soigralcem Glavino.

V 63. in 64. minuti je moral Radan posredovati po strelih Filipovića in Mihe Gregoriča, v 70. minuti pa je velenjski vratar z nogo odbil še žogo po strelu Filipovića iz bližine. Dve minuti zatem pa so domači na zelenici ostali le z deseterico, saj je moral Grudina z igrišča zaradi drugega rumenega kartona, ki si ga je prislužil s prekrškom (udarcem s komolcem) nad Stjepanom Babićem.

Kljub številčni oslabljenosti so Primorci v 75. minuti spet povedli, potem ko je po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Jaka Kolenc, v kazenskem prostoru z glavo zadel Tine Kavčič. Zanj je bil to drugi zadetek v sezoni. V 88. minuti so imeli domači še eno priložnost, ko je z roba kazenskega prostora po protinapadu streljal Uroš Celcer, izkazal pa se je Radan.

Novogoričani bodo v 34. krogu v sredo gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Rudar Velenje
    Gorica se je z gostovanja v Ljudskem vrtu vrnila s točko, a bila tudi blizu treh. Vrtnicam so se približali Celjani, Goričani pa bodo nove točke lovili proti Rudarju, ki je še tretjič to sezono presenetil Olimpijo, jeseni pa je slavil tudi v Novi Gorici.

DELI NA