Krčani do pomembnih točk v boju za obstanek

Krško - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 900, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Kordež (Ljubljana) in Perger (Maribor).
* Strelca: 1:0 Dangubić (31.), 2:0 Mujan (63.).
* Krško: Zalokar, Šturm, Vuklišević, Krajcer, Pušaver, Pavić (od 58. Dušak), Kovačič (od 59. Kosić), Mensah, Dangubić, Gatarić (od 82. Sokler), Mujan.
* Kalcer: Ivačič, Kumer (od 69. Vasilj), Jazbec, Zukić, Marinšek (od 53. Gajić), Barukčić, Lidjan, Rokavec (od 61. Krcić), Janković, Cerar, Nunić.
* Rumeni kartoni: Gatarić; Lidjan, Rokavec, Krcić.
* Rdeči karton: /.

Krčani so se s pričakovano zmago proti odpisanim Radomljam vsaj do srede prebili na rešilno osmo mesto prvenstvene lestvice. Na deveto so izrinili Aluminij, ki ga jutri čaka tekma v Velenju proti sedmouvrščenemu Rudarju, ki ima toliko točk (38) kot Krško po današnjem zmagoslavju.

Čeprav so se Radomljani kar dobro merili s favoriziranimi Krčani, so slednji zasluženo dobili prvi polčas, saj so bili v svojih akcijah konkretnejši, imeli nekaj priložnosti, v 31. minuti pa so dosegli edini zadetek v prvem delu igre, ko je po podaji Nikole Gatarića z natančnim strelom zadel Filip Dangubić. Zanj je bil to 13. zadetek v sezoni, s čimer se je na lestvici strelcev izenačil z Daliborjem Volašem (Celje). Oba za vodilnima Velenjčanoma Dominikom Glavino in Johnom Maryjem zaostajata še za tri zadetke.

Domači so sicer imeli še eno lepo priložnost ob koncu polčasa, ko je Aljaž Ivačič obranil strel Tončija Mujana z dobrih desetih metrov, enega od dveh nevarnejših strelov gostov pa je v 28. minuti sprožil Denis Lidjan, a se je izkazal Marko Zalokar v vratih gostiteljev.

V uvodu drugega dela so bili nekoliko konkretnejši Radomljani, toda v 63. minuti so vodstvo podvojili gostitelji, ko je po protinapadu po podaji Roberta Pušaverja tretjič v sezoni zadel Mujan. Po zadetku so Krčani malce umirili dogajanje, kljub temu pa si priigrali še nekaj polpriložnosti, na drugi strani pa Radomljani niso znali ogroziti krškega vratarja.

Zato pa je še enkrat, v 85. minuti, z glavo zagrozil Dangubić, a Ivačič ni imel pretežkega dela, tako kot po strelu Ibrahima Mensaha v 90. minuti. Ivačič je nato posredoval še v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je z desne strani iz bližine znova sprožil Dangubić.

Krčani bodo v 35., predzadnjem krogu v nedeljo gostili Koper, Radomljani pa Maribor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Kalcer Radomlje
    Krčani so s petkovim presenečenjem v Celju skočili na osmo mesto, a na njem niso ostali. Kidričani so namreč skočili pred Posavce, Krško pa ima v dvoboju z zadnjimi Radomljami novo priložnost, da tekmeca izrine za svoj hrbet.

DELI NA