Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

21. maj 2017, ob 16.55: KALCER RADOMLJE - MARIBOR

Stadion: Mestni stadion Fazanerija,  kapaciteta 3.782 sedežev (povprečen obisk: 512 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Amer Krcić

Prvoligaški nogomet se po skorajda štirih letih premora vrača tudi na zelenico soboške Fazanerije. Prekmurski ljubitelji nogometa, ki z nestrpnostjo čakajo na dan, ko se bodo lahko vnovič pohvalili s svojim prvoligašem, bodo v svoji družbi pozdravili nogometaše Radomelj in Maribora. Nasprotnika v zadnjih tednih ne blestita, saj so Radomljani v Krškem zabeležili še peti poraz v nizu, Štajerci pa na zmago čakajo zadnje štiri kroge. Četa trenerja Adnana Zildžovića dva kroga pred koncem sezone, druge prvoligaške v zgodovini kluba, še čaka na prvo pomladansko slavje. Radomljani imajo še dve priložnosti, da izboljšajo točkovni izkupiček krstne sezone v družbi najboljših slovenskih klubov. Recept je jasen, kapetan Barukčić in soigralci morajo ugnati Maribor in Rudar, s tem bi za točko izboljšali dosežek izpred dveh let.

Kdo je vroč?

Čeprav so Radomljani v primerjavi s krstno prvoligaško izkušnjo zbrali pet točk manj, so dva kroga pred zaključkom prvenstva že presegli število doseženih zadetkov. V sezoni 2014/15 so se zaustavili pri 21 zadetkih, tokrat so jih zbrali 22, verjetno pa bi jih še več, če v zadnjih treh tekmah ne bi zapadli v strelski post. Če se radomeljska mreža v tekmah z Mariborom in Rudarjem zatresla vsaj šestkrat, pa bodo lahko mlinarji pozdravili tudi izboljšanje dosežka v prejetih zadetkih. V radomeljskem golu se je letos že nekajkrat izkazal tudi Aljaž Ivačič, ki je nemalo preglavic povzročal tudi mariborskem napadalcem. Lahko v nedeljo ponovi zgodbo?

Ali ste vedeli?

Radomljane bodo v prvoligaški konkurenci zamenjali nogometaši kranjskega Triglava, ki so si z nedeljsko zmago v dvoboju z Brežicami zagotovili povratek med najboljše klube na sončni strani Alp. Radomeljska zasedba bo skušala ponoviti lanski uspeh in v razširjenem tekmovanju s 16 drugoligaši ekspresno hitro vrniti v Prvo ligo Telekom Slovenije. Pred rumenimi je takšen dosežek nazadnje uspel Ajdovcem, ki so se od prvoligaške druščine poslovili leta 2009, a so se z zmago v 2. SNL že dobro leto zatem veselili povratka v elitno konkurenco.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariboru se je še drugič to sezono pripetilo, da zmage ni okusil kar štiri kroge zapored. Vijoličasti, ki so se že razveselili 14. zvezdice, so v zadnjih dveh krogih iztržili le dve točki, po remijih z Olimpijo in Gorico pa je prevetrena enajsterica Darka Milaniča morala poklekniti pred Aluminijem in v sredo še pred Celjem. Grofje so Mariborčanom zadali šele drugi poraz v Ljudskem vrtu to sezono. Z izjemo Celja je bila omenjena trojica zajeta tudi v poletno serijo skromnejših rezultatov, ki so jih Štajerci pričeli s točkama v tekmah z Domžalčani in Ljubljančani, nato pa morali premoč priznati Goričanom in Kidričanom. Marcos Tavares in soigralci bodo imeli v Fazaneriji priložnost, da se vrnejo v zmagovalne tirnice in uspešno sezono sklenejo z zmagama, s katerima bi bil tudi odhod na kratek, a močno zaželen poletni premor nekoliko lepši.

Darko Milanič, trener Maribora: »Vse bo odvisno od nas. Moramo najti fante, ki imajo največ energije, da odigrajo dobro še teh 180 minut. Nihče ne sme pomisliti, da je po osvojenem naslovu ostal le še sprehod do konca. Preostali tekmi je treba odigrati bistveno boljše kot prejšnji.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so vnovič prevzeli primat najučinkovitejšega moštva lige, a razlika znaša zgolj zadetek. Mariborsko povprečje je po odličnem uvodu v pomlad in nekoliko skromnejšem nadaljevanju padlo pod dva zadetka na tekmo, saj je četa trenerja Darka Milaniča v zadnjih šestih tekmah zgolj v tekmi z Gorico mrežo nasprotnika zatresla več kot enkrat. Mariborčani v zadnjih tednih pogrešajo razpoloženega strelca, ki bi mreže tresel v serijah. Pod zadnji zadetek Maribora se je v Kidričevem podpisal Dino Hotić, ki ob odsotnosti poškodovanega Dareta Vršiča prevzema tudi vlogo kreatorja igre. Se lahko vezist v Fazaneriji razveseli še tretjega prvoligaškega zadetka?

Ali ste vedeli?

Radomljani bodo v Murski Soboti morda gostovali že v prihodnji sezoni. Kadetska in mladinska selekcija Radomelj si je namreč že zagotovila preboj med prvoligaše, dobro pa kaže tudi upom Mure. Za napredovanje v 2. SNL se bori tudi člansko moštvo črno-belih, ki je zraslo na pogorišču Mure 05. Precej več izkušenj z gostovanji v Prekmurju imajo Mariborčani, ki so s prekmurskim rivalom odigrali nekaj izredno zanimivih derbijev, zadnjega v Fazaneriji ob koncu leta 2012. Najbolj boleč pa je spomin na zadnjo tekmo sezone 2003/04, ko so Prekmurci preprečili osmo zaporedno slavje Maribora. Štajerce je v vodstvo popeljal Prekmurec Danijel Brezič, a je v nadaljevanju sledil preobrat gostiteljev, ki so golih Žarka Jeličića in Aleksandra Radosavljevića slavili z 2:1 ter naskok na vrh lestvice omogočili Gorici.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi na dvoboju zadnjega in prvega
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Maribora so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA