Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

21. maj 2017, ob 16.55: ALUMINIJ - DOMŽALE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 506 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani nadaljujejo z lovom na prvoligaški obstanek. Aluminij je, podobno kot Krško, neporažen zadnje štiri tekme, a so morali rdeči po gostovanju v Velenju, od koder so se vrnili s točko, osmo mesto po treh krogih predati Krčanom. Četa trenerja Slobodana Gruborja s točko zaostanka za Posavci v borbi za neposredni obstanek še ni rekla zadnje, pa čeprav Štajerce čakata le še tekmi proti nasprotnikoma izpod vrha ligaške razpredelnice. »Šumari« bodo nadaljevanje pozitivne serije napadli v zadnji tekmi pred svojimi gledalci. Na Štajersko prihajajo Domžalčani, ki s točko v zadnjih treh krogih še niso potrdili evropske vozovnice. Kidričani v letošnjih obračunih z rumenimi še niso bili uspešni, ob osmih prejetih so v nasprotno mrežo pospravili zadetek. Bodo v zadnji domači tekmi našli recept za presenečenje in potrebne točke?

Mihael Rebernik, napadalec Aluminija: »V nedeljo v Kidričevo prihajajo Domžale. Z njimi je zmeraj težko, imajo dobro ekipo, ampak mislim, da smo lahko enakovredni in lahko upamo na točke.«

Kdo je vroč?

Gruborjeva zasedba je tudi v Velenju pokazala, da so hitri protinapadi izjemno močno, morda celo najmočnejše orožje mladega moštva. V Šaleški dolini se je v vlogi nepričakovanega junaka znašel Mihael Rebernik, ki je s prvoligaškim prvencem najprej zadel za vodstvo Aluminija, po domačem preobratu pa je svojemu moštvu priigral še pomembno točko. Rečan na klopi Aluminija je očitno dobil še eno orožje v fazi napada, v katerem so spomladi nase že močno opozorili Lovro Bizjak, Blaž Kramer in Lovro Škoflek, ki so že tresli mreže velikanov z vrh lestvice. Lahko zabijejo tudi Domžalčanom?

Ali ste vedeli?

Aluminij je zajeten kos točk osvojil na domačem igrišču. Rdeči so 26 od skupno 37 točk osvojili pred svojimi gledalci, kar je trenutno dovolj za šesto mesto lestvice domačih tekem. Z morebitno zmago bi se lahko Kidričani ob kančku sreče povzpeli na visoko tretje mesto tovrstne razvrstitve, jim Koprčani, Ljubljančani in Goričani, ki bodo med omenjeno trojico v nedeljo edini v vlogi gostitelja, bežijo za vsega dve točki. V zadnjih 13 domačih tekmah so Kidričani klonili zgolj dvakrat, ob Gorici pa so se zmage veselili prav Domžalčani. A v primerjavi z jesenjo je četa domžalskega stratega spomladi na tujih igriščih precej bolj skromna, saj so se Domžalčani s sedmih gostovanj vrnili s tremi remiji in štirimi porazi.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so v zaključku letošnje sezone postali pravcati Štajerci, saj bodo poslednje tri ligaške preizkušnje odigrali na Ptujskem. Zaradi obnove domače zelenice so se rumeni tekmi z Gorico in Celjem odločili gostiti na Ptuju, vmes pa jih čaka še gostovanje v Ptuju sosednjem Kidričevem. V kidričevskem Športnem parku, ki je spomladi dobil novo tribuno, bodo Rožmanovi varovanci napadli evropsko vozovnico, ki jo bodo najlažje potrdili s prekinitvijo dveh nizov. Domžalski nogometaši za razliko od Aluminija v zadnjih tednih nekoliko težje nabirajo točke, saj so v petih krogih klonili trikrat in v tem času na svoj račun dodali zmago in remi. Točka v sredinem obračunu z Gorico dvakratnemu državnemu prvaku še ni prinesla Evrope in s tem tudi določenega olajšanja, ki bi se verjetno poznala tudi v nekaj dodatne sproščenosti na zelenici.

Petar Franjić, vezist Domžal: »Čaka nas še ena težka tekma. Vsak tekmec je proti nam zelo motiviran in zagotovo bo tako tudi tokrat. Vse je odvisno od nas in verjamem, da bomo tokrat naredili zadnji korak do cilja, ki si ga glede na prikazano igro zagotovo zaslužimo uresničiti.«

Žan Žužek, vezist Domžal: »Proti Gorici smo osvojili pomembno točko v boju za končno drugo mesto. Želimo si zmagati na obeh preostalih tekmah in si tako že v nedeljo zagotoviti Evropo, ki je naš osnovni cilj. Tri točke v Kidričevem bi nam prinesle tudi nekaj več miru pred finalom pokala.«

Kdo je vroč?

Domžalčani prihajajo v Kidričevo z jasnim namenom in ciljem. Z zmago bi rumeni krog pred koncem sezone potrdili uvrstitev v kvalifikacije evropske lige. Celjani, ki bodo zadnji tekmec Domžal, s štirimi točkami zaostanka v primeru domžalskega neuspeha v Kidričevem prav zaradi medsebojne tekme predstavljajo grožnjo, zato motiva v nedeljo zagotovo ne bo manjkalo. Rožman bo lahko vnovič računal na Žana Majerja in Jureta Balkovca, medtem ko je nastop Matije Široka pod vprašajem, a je Primorca na Ptuju odlično zamenjal Alvaro Brachi. Španec, ki je v preteklosti že zaslovel kot odličen izvajalec prostih strelov, je bil v tekmi z Gorico blizu zadetka, a mu je veselje preprečil okvir gola, le-ta pa je Sorčana dvakrat rešil tudi ob strelu Petra Franjića.

Ali ste vedeli?

Medtem ko Kidričani, ki so v omenjen nizu 13 domačih tekem porazoma z Domžalami in Gorico dodali še pet remijev ter šest zmag, med katerimi sta tudi skalpa Maribora in Olimpije. Tudi za Domžalčane velja, da so precej uspešnejši na domači zelenici, čeprav je bilo še leto ali dve nazaj prav nasprotno. Ravbarji so z 38 točkami za Mariborom najuspešnejše moštvo, z gostovanj pa so prinesli 17 točk, večino njih že jeseni. Kot že zapisano, so Domžale spomladi v sedmih gostujočih tekmah iztržile vsega tri točke, kar bo pred tekmo, ki lahko prinese Evropo, zagotovo dodaten motiv za celotno ekipo.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani potrdili Evropo
    Nogometaši Aluminija in Domžal so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA