Celjani na Ptuju do visoke zmage

Domžale - Celje 1:4 (0:2)

 

* Mestni stadion Ptuj, gledalcev 150, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj), Skok (Ptujska Gora).

* Strelci: 0:1 Volaš (30.), 0:2 Volaš (44.), 1:2 Ožbolt (47.), 1:3 Pungeršek (54.), 1:4 Belić (76.).

* Domžale: Matošević, Brachi, Volarič, Elsner, Juninho (od 67. Huč), Matjašič, Žužek, Širok (od 46. Rom), Žinko, Bratanović (od 46. Ožbolt), Batrović.

* Celje: Rozman, Klemenčič, Volaš, Podlogar, Pungeršek (od 60. Cvek), Belić, Čirjak (od 58. Koshman), Hadžić (od 64. Travner), Vidmajer, Pišek, Barišić.

* Rumeni kartoni: Žinko, Juninho, Rom, Brachi; Travner, Barišić.

* Rdeči karton: /

 

Za slovo od prvoligaške sezone - Domžalčane v sredo čaka še zadnje dejanje, finale pokala proti Olimpiji - so se nogometaši Domžal danes še zadnjič kot začasni gostitelji na Ptuju pomerili s sosedi na lestvici Celjani. A dvoboj četrtega in petega moštva ni več mogel vplivati na zamenjavo vrstnega reda med ekipama, saj so Celjani zaostajali štiri točke, lahko pa bi Domžalčani ob ugodnem razpletu na drugih tekmah prišli še do drugega mesta. Nazadnje so se morali zadovoljiti s stanjem pred tekmo, saj so visoko izgubili.

 

Bolje so začeli "domači", za Domžale sta prva poskušala Veljko Batrović in Elvis Bratanović, toda nista bila uspešna pri zaključnih strelih. Podobno je bilo v 23. minuti, ko so Domžalčani izvedli lepo akcijo, žoga je prišla do Batrovića; ta je meril s kakšnih 13 metrov, toda vratar Celja Matjaž Rozman je strel ubranil.

 

Celjski vratar se je moral spet izkazati pet minut pozneje. Vnovič je bil podajalec Juninho, ki je našel Bratanovića, njegov strel s kakšnih 16 metrov pa je ukrotil Rozman, v nadaljevanju akcije pa je bil neuspešen še Batrović.

 

Celjani v prve pol ure niso bili posebej nevarni, potem pa so udarili. Matej Podlogar je poslal predložek z leve strani, v domžalski obrambi sta bila neodločna Rok Elsner in Kristjan Matošević, njuno napako pa je izkoristil Dalibor Volaš in žogo poslal v mrežo.

 

Isti igralec je imel novo priložnost dve minuti pozneje, a ni bil tako uspešen, zato pa je strelsko delo končal tik pred koncem prvega polčasa. Hiter celjski protinapad je vodil Tadej Vidmajer, potem pa v akcijo poslal Volaša, ki je še drugič v 15 minutah premagal vratarja Matoševića.

 

Takoj na začetku drugega dela so nogometaši Domžal znižali; akcijo je spet začel Juninho, podal do Matjašiča, ki je prodrl v kazenski prostor in streljal, vratar Rozman pa je žogo odbil, toda le do Ožbolta, ki je znižal.

 

A se Domžalčani niso dolgo veselili možnosti za dosego preobrata; njihovi tekmeci so namreč čez 12 minut spet pokazali zelo dobro učinkovitost, saj so izpeljali novo nevarno akcijo in spet zadeli, v vlogi podajalca je bil Tomislav Barišić, pred vrati pa je bil osamljeni Nino Pungeršek. Njegov strel v zgornji desni kot vrat tekmecev je ob nemočnem vratarju Matoševiću poskrbel za visoko prednost 3:1.

 

Matjašič in Ožbolt sta imela še dve polpriložnosti za Domžale, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Zato pa so bili neusmiljeni Celjani, ki so v 74. minuti tudi dokončno odločili tekmo. V protinapadu je Lovro Cvek na desni strani našel Luko Belića, ta je dokončal akcijo in z natančnim strelom v spodnji del gola Domžal še četrtič premagal Matoševića.

 

V končnici tekme so Domžalčani povsem popustili, gostje pa so bili blizu še kakšnemu golu. V 82. minuti je Volaš izkoristil napako obrambe, žoga pa je končala tik ob vratnici. Celjani so sezono nazadnje končali z visoko zmago s 4:1, Domžalčanom pa ostajajo evropski boji, ki so si jih zagotovili že pred današnjo tekmo.

 

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Domžalčani so si z nedeljskim remijem v Kidričevem zagotovili evropske boje, pred pokalnim finalom pa četo trenerja Rožmana čaka še zadnja ligaška preizkušnja. Na Ptuj prihajajo Celjani, ki so v nedeljo ostali brez možnosti za evropsko vozovnico.

DELI NA