Vijolice z zmago potrdile naslov prvaka

Maribor - Krško 1:0 (1:0)

* Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev: 6000, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (G. Radgona) in Pospeh (Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Hotić (v 45.).
* Maribor: Obradović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić (od 77. Bohar), Vrhovec (od 69. Mertelj), Pihler, Bajde (od 82. Ahmedi), Tavares, Zahović.
* Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević, Šturm, Kramarič, Gatarič (od 71. Ibrahim), Dušak (od 73. Kovačič), Urbanč (od 76. Jovanović), Dangubić, Mujan.
* Rumeni kartoni: Rajčević, Viler; Šturm.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Maribora so se z zmago poslovili od letošnje sezone, kjer so ponovno zasedli slovenski prestol. V Ljudskem vrtu so brez velike evforije, a v svečanem ozračju proslavili 14. naslov državnega prvaka. Naslov so si zagotovili že veliko prej, zato obisk v prekrasnem sončnem vremenu ni bil tako množičen. Krčani so še imeli tekmovalni naboj, saj so se hoteli ogniti dodatnim kvalifikacijam. Na koncu so si le oddahnili, saj poraz zanje ni bil usoden. Rešila jih je Olimpija, ki je v Stožicah ugnala Aluminij in v kvalifikacije za nastop v družbi najboljših v novi sezoni poslala ekipo iz Kidričevega, ki jo do konca sezone čakata še dva obračuna z Roltek Dobom.

V uvodnih minutah so bili gostje zelo nevarni in imeli dve izjemni priložnosti, v katerih Martin Kramarič ni zadel cilja. Najprej se je v 4. minuti znašel v kazenskem prostoru in z leve strani močno streljal. Toda njegov strel je Matko Obradović ubranil. Dve minuti kasneje pa je z desne strani streljal čez prečko.

Prvo resno priložnost so domači imeli v 25. minuti, ko je Dino Hotić izvajal prosti strel z desne strani, Aleks Pihler pa je iz bližine žogo poslal čez gol. V 42. minuti je Marcos Tavares zapravil najlepšo priložnost domačih v prvem polčasu. Matej Palčič je poslal predložek z desne strani, Tavares je streljal z glavo, vratar Marko Zalokar pa je ob desni vratnici s skrajnimi močmi odbil žogo. Nekaj trenutkov pred zadnjim žvižgom glavnega sodnika Mirana Bukovca so gledalci le videli gol. Dino Hotić se je odločil za strel s 25 metrov. Žoga je po tleh potovala do gola, kjer je ob pomoči desne vratnice končala v mreži.

V 59. minuti so gosti spet zapretili. Tonči Mujan se je znašel sam pred Obradovićem in streljal proti golu, vendar je Obradović žogo odbil, ta pa je ob pomoči desne vratnice končala v kotu. V 79. minuti je Obradovič spet uspešno posredoval, ko je ubranil Mujanov strel. Pet minut pred koncem rednega dela bi Pihler lahko povišal vodstvo, njegov strel z glavo pa je Zalokar z golove črte odbil v kot. Po tekmi so gledalci zasedli zelenico stadiona, proslava pa se seli na južno ploščad stadiona, kjer bodo nogometaši tudi visoko dvignili pokal.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Krško
    V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo najbolj prešerno v Ljudskem vrtu. Mariborčani bodo po sezoni premora še štirinajstič dvignili lovoriko za naslov državnega prvaka, a jih še pred tem čaka tekma s Krškim, ki lovi obstanek.

DELI NA