Ob treh zmagah še štirje porazi

Sobota je večini prvoligašev ponudila še zadnjo možnost za izvedbo testne preizkušnje pred pričetkom nove sezone Prve lige Telekom Slovenije. Uspešni so bili Celjani, Goričani in Kranjčani, ob treh zmagah pa smo videli še štiri poraze.

Pričnimo z zmagami. Triglav je po včerajšnjem remiju z Ilirijo že danes dopoldne napolnil mrežo mestne tekmice Zarice. Varovanci trenerja Tončija Žlogarja so v vsakem od polčasov dosegli po dva zadetka, v prvem sta bila natančna Kristjan Arh-Česen in Tilen Mlakar, v nadaljevanju pa sta zadela še Egzon Kryeziu in Tom Žurga.

Goričani so gostovali v Sežani, pri enem od novopečenih drugoligašev. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, v drugi polovici srečanja pa so kmalu po vrnitvi na igrišče povedli Kraševci. Mladega Likarja, ki je že v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Štruklja, je premagal Nik Masten. Po domačem vodstvu je ekipa, v kateri ni bilo igralcev, ki so pričeli četrtkov dvoboj s Širakom, spisali preobrat, pod oba zadetka pa se je v 65. in 75. minuti podpisal Rok Bužinel.

Grofje so za zaprtimi vrati Arene Z'Dežele gostili Dobljane, ki so v treh dneh odigrali že tretjo pripravljalno tekmo. Celje je na odmor odšlo z dvema zadetkoma prednosti, v 26. minuti se je po gneči pred golom Doba najbolje znašel Jure Travner, dobrih deset minut zatem pa je že tretjič v pripravah v polno meril Jucie Lupeta, ki je deset minut pred koncem zapravil tudi najstrožjo kazen. Izid dvoboja je v 72. minuti postavil poletni novinec Filip Dangubić

Ankarančani in Kidričani so gostovali pri južnih sosedih. Primorci so se z gostovanja v Pulju vrnili s štirimi zadetki v svoji mreži. Bužan je moral štirikrat po žogo v svojo mrežo že v prvem polčasu, ko so zadeli Kitanovski, Halilović, Prelčec in Grujević, vmes pa je za znižanje na 2:1 zadel Jaffa. Aluminij je v Zaprešiću klonil petkrat, Inter je po šestih minutah igre ter zadetkih Filipovića in Puljića vodil z 2:0, v 30. minuti igre pa je Luko Janžekoviča premagal še Rak. Štiri minute pred odmorom je zaostanek znižal Vedran Mesec, a so gostitelji srečanja v končnici po zaslugi Blaževića zadeli še dvakrat.

Tudi domžalski strateg Simon Rožman je tako kot Miran Srebrnič v obračun s sosednjimi Radomljami poslal premešano zasedbo, v kateri ni bilo nogometašev s četrtkove tekme s Floro. Radomljani so povedli že v četrti minuti, ko je Marinšek pobegnil po desni strani, predložek pa je za hrbet Matoševića pospravil Rogjić. Isti igralec se je v 18. minuti znašel v vlogi asistenta, s črte kazenskega prostora pa je v polno meril kapetan Barukčić. Sledil je hiter odgovor Domžalčanov, ki so v 25. minuti znižali zaostanek. Žužek je po podaji Sredojevića preigraval svojega čuvaja in nato premagal Ivačiča. Zgolj minuto kasneje je pokalni prvak izenačil z golom Ožbolta, ki je na sredini igrišča pobegnil domači obrambi in izničil prednost. A v 33. minuti so se zopet veselili Radomljani, ko je po prodoru in udarcu v zgornji levi kot zadel še Marinšek in po dobre pol ure igre postavil tudi rezultat dvoboja.

Pred domačimi gledalci so morali poraz priznati tudi Velenjčani. Knapi so gostili zagrebško Lokomotivo, v dresu katere se je predstavil tudi nekdanji član Zavrča in Kopra, Toni Datković. Zagrebčani so povedli z golom Majstorovića, John Mary pa je v peti minuti nadaljevanja izničil gostujočo prednost. Rudar kljub vsemu ni prišel do popolnega preobrata, saj so gostje z goloma Mihaljevića prišle do zmage s 3:1.

 

INTER ZAPREŠIĆ - ALUMINIJ 5:1 (3:1)

Strelci: Filipović (4'), Puljić (6'), Rak (30'), Blažević (79', 86'); Mesec (41')
Aluminij - začetna enajsterica: Janžekovič, Vezjak, Petrovič, Čagalj, Škoflek, Martinović, Muminović, Mesec, D. Mensah, Tahiraj, Jakšić. Trener: Slobodan Grubor.

 

ISTRA 1961 - ANKARAN HRVATINI 4:1 (4:1)

Strelci: Kitanovski (17'), Halilović (21'), Prelčec (35'), Grujević (45'); Jaffa (34')
Ankaran Hrvatini: Bužan, Cerovec, Gliha, Pahor, Badžim, Dautović, Klapan, Kidrič, Delgado, Jaffa, Primc. Igrali so še: Paal, Tomotej, Vodeb, Obrstar, Lo, Lukanc, Angov, Humar. Trener: Vlado Badžim.

 

CELJE - ROLTEK DOB 3:0 (2:0)

Strelci: Travner (26'), Lupeta (37'), Dangubić (72')
Celje: Rozman, Džinić, Cvek, Dangubić, Jazbec, Travner, Lupeta, Požeg Vancaš, Šušnjara, Pišek, Pečnik. Igrali so še: Jurić, Štraus, Kesić, Šauperl, Cikaqi. Trener: Tomaž Petrovič.

 

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE 3:2 (3:2)

Strelci: Rogljić (4'), Barukčić (18'), Marinšek (33'); Žužek (25'), Ožbolt (26')
Domžale: Matošević, Volarič, Klemenčič, Ivkić, Žužek, Ibričić, Žinko, Franjić, Ožbolt, Rom, Sredojević. Igrali so še: Mulalić, Jugovar, Jarović, Grvala, Vrandečič, Elsner, Gnezda Čerin, Hebaj, Huč, Batrović. Trener: Simon Rožman.

 

CB24 TABOR SEŽANA - GORICA 1:2 (0:0)

Strelci: Masten (48'); Bužinel (65', 75')
Gorica: Štrukelj, Curk, Kompara, Lipušček, Škarabot, Marinič, Humar, Žižek, Nagode, Edafe, Gulić. Igrali so še: Likar, Bužinel, M. Kavčič, Leban. Trener: Miran Srebrnič.

 

RUDAR VELENJE - LOKOMOTIVA ZAGREB 1:4 (0:1)

Strelci: Mary (50'); Majstorović (9'), Mihaljević (76', 83')
Rudar Velenje - začetna enajsterica: Radan, Črnčič, Vuklišević, Bijol, Mužek, Husinec, Bolha, Trifković, Tučić, Mary, Radić. Trener: Marijan Pušnik.

 

TRIGLAV KRANJ - ZARICA KRANJ 4:0 (2:0)

Strelci: Arh-Česen, Mlakar, E. Kryeziu, Žurga
Triglav: Džafič, Šalja, Zec, Gvardjančič, Arh-Česen, Gajič, Ovsenek, E. Kryeziu, Ahačič, Mlakar, Vasilj (od 46. Žurga). Trener: Tonči Žlogar.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA