Pred tekmo: Aluminij - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

ALUMINIJ - KRŠKO

21. julij 2017, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Po prvem dejanju je pred nami že drugi krog letošnje Prve lige Telekom Slovenije. Uvodno srečanje bodo že v petek odigrali Kidričani in Krčani, ki so spomladi bila ostro bitko za osmo mesto. Boj za želeno pozicijo so na koncu dobili Posavci, ki so novo sezono odprli z zmago in prestižnim skalpom Gorice. Aluminij se je z gostovanja v Ljudskem vrtu vrnil poražen, za Žigo Škofleka in soigralce je bil usoden poizkus Aleksa Pihlerja. Kidričani so v štajerski prestolnici pogrešali trenerja Slobodana Gruborja, ki se po tekmi prepovedi vodenja svojega moštva vrača ob stransko črto in bo lahko ekipo vodil v lovu na pomembne točke. Varovanci reškega strokovnjaka bodo poleg točk lovili tudi prvi zadetek, na katerega so v lanski sezoni čakali do tretjega kroga prvenstva, ko sta bila ob porazu s Celjem natančna Josip Zeba in Robert Kurež. Dvojice v letošnji sezoni ni več v klubu, kdo se bo po hrvaškem branilcu podpisal pod krstni zadetek v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije?

Dejan Petrovič, vezist Aluminija: »Krško je bilo že lani naš glavni konkurent v borbi za obstanek. Čeprav so letos naši cilji višji, je ta tekma izjemno pomembna. Dobro je prvo domačo tekmo zaključiti z zmago. Celoten teden smo se dobro pripravljali na nasprotnika, danes bomo dorekli še zadnje podrobnosti in jutri gremo po zmago. Želimo si čimvečjega obiska, saj je lažje igrati pred številnim občinstvom. Upam, da bo letos gledalcev več kot lani. Pogoji so dobri, nov je tudi termin, mislim, da še boljši kot lani, in veselimo se številčnega obiska.«

Kdo je vroč?

Kidričani so se v tretjo prvoligaško sezono v zgodovini kluba podali s praktično povsem spremenjeno obrambno vrsto, v katere je ostal le še Nemanja Jakšić. Ob Milanu Kociću, Mateu Damišu in Josipu Zebi, ki so že našli novega delodajalca, se je od Kidričevega poslovil tudi Vedran Turkalj. Svetlolasi branilec je bil lani najbolj standarden član Aluminija, tik za njim pa sta se znašla domača produkta, Matic Vrbanec in Luka Janžekovič. Slednji se je v Ljudskem vrtu izkazal z nekaj odličnimi posredovanji, s katerimi je svoje soigralce zadral v stiku z Mariborom, a Kidričani na drugi strani niso uspeli zatresti domače mreže.

Ali ste vedeli?

Kidričevo bo tudi v letošnji sezoni predstavljalo najvzhodnejše gostovanje za slovenske prvoligaše. Klub iz mesteca, ki je znan tudi po tovarni aluminija, v teh mesecih veliko dela tudi na infrastrukturnem področju. Štajerci se lahko pohvalijo z odličnimi pogoji za vadbo, kar poleti izkoriščajo tudi številni tuji klubi. Spomladi pa je bilo poskrbljeno tudi za udobje gledalcev, saj je ob osrednjem igrišču zrasla pokrita tribuna, ki pod svojo streho sprejme malce manj kot 600 ljudi. Že v kratkem pa bodo lahko tudi v Kidričevem igrali pod umetno razsvetljavo, saj so se dela za postavitev reflektorjev že pričela.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so, podobno kot Aluminij, v nedeljo zakorakali v tretjo prvoligaško sezono v dolgi zgodovini kluba. Na zelenici Stadiona Matija Gubec so uvodoma gostovali Goričani, ki na gostovanja v Krškem nimajo najlepših spominov. Primorci so sredi evropskih obveznosti, a se varovanci novega krškega stratega Stipeta Balajića na to niso pretirano ozirali. Nekdanji kapetan Maribora se je na klopi posavskega prvoligaša predstavil z odmevno zmago, ki jo je z dvema zadetkoma priigral mladi srbski napadalec Miljan Škrbić. Zeleni po uvodnem krogu nove sezone zaostajajo zgolj za vodilno Olimpijo, položaj pa bodo skušali zadržati v Kidričevem, kjer v dveh prvoligaških tekmah še niso osvojili polnega plena. Še več, v Prvi ligi Telekom Slovenije Aluminij s tokratnim nasprotnikom še ni izgubil. Kidričani so uspešnejši tudi v drugoligaških medsebojnih dvobojih, saj so Krškemu zadali 18 porazov, Posavci pa so slavili osem zmag. A pozor, zadnja jih je pripeljala med prvoligaše!

Marko Krajcer, kapetan in branilec Krškega: »V Kidričevem pričakujemo težko tekmo, tako kot vsako drugo. Pomembno je, da tekmo dobro odpremo, saj bo tako lažje steklo. Na nasprotnika smo se dobro pripravili. Pomembna bo velika želja in borbenost do zadnje minute. Kot vsako drugo tekmo, gremo tudi tokrat na zmago. Glede na to da gre za začetek prvenstva, je ključnega pomena dober štart, saj to igralcem vliva samozavest za vse nadaljnje tekme. Če bomo dobro izpolnjevali trenerjeva navodila ter pokazali veliko željo in borbenost, rezultat ne bo izostal.«

Kdo je vroč?

V uvodnem krogu nove izdaje Prve lige Telekom Slovenije je nase glasno opozoril tudi Miljan Škrbić, ki se z dvema zadetkoma nahaja na vrhu ligaške razpredelnice strelcev. Enaindvajsetletnemu napadalcu bi nemški ljubitelji nogometa verjetno že nadeli vzdevek »Doppelpack«, ki ga je v času igranja za Köln nosil tudi drugi strelec slovenske izbrane vrste Milivoje Novaković. Visokorasli nogometaš se je namreč v dvoboju z Gorico že tretjič v tem koledarskem letu razveselil dveh zadetkov. Srb je spomladi dvakrat zatresel mrežo Kopra in Domžal, zanimivo, ob prvoligaškem prvencu, pa je bil natančen enkrat. V zadnji jesenski tekmi lanske sezone je zadel za remi z Olimpijo.

Ali ste vedeli?

Krčani so se tudi to poletje držali tradicije, ki so jo postavili lani in predlani, saj so tudi v tretjo prvoligaško sezono krenili neporaženi. V minuli sezoni so Posavci uvodoma remizirali z Velenjčani, v krstnem prvoligaškem nastopu pa je za pravcato senzacijo poskrbel Enes Rujović in z izkoriščeno enajstmetrovko na kolena spravil Celjane, ki so tedaj nastopali v evropski konkurenci. Svoje tradicije so se držali tudi Kidričani, a je le-ta nekoliko manj prijetna. »Šumari« so tudi tretjo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije odprli s porazom. Lani je bila boljša Gorica, v sezoni 2012/13 pa so bili od Aluminija boljši nogometaši Kopra.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do prve zmage
    Nogometaši Aluminija so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 4:2 (1:0).

DELI NA