13.05.2023 | 2. SNL
Aluminij izgubil s Primorjem, Rogaška krog pred koncem spet na vrhu

Kidričani bi lahko ob spodrsljaju Rogaške že potrdili povratek med prvoligaše, a se je zgodilo ravno obratno. Aluminij je na domačem igrišču izgubil s Primorjem, Slatinčani pa so se krog pred koncem prvenstva vrnili na prvo mesto lestvice 2. SNL.

Rogaška je v deževnem petkovem popoldnevu gostila Krko, ki je že v 17. minuti srečanja ostala brez Lea Ejupa. Novomeščani so v prvem polčasu uspešno odbili vse napade gostiteljev, z nekaj obrambami se je izkazal Luka Čadež, tik pred odmorom pa so resneje zapretili tudi sami. Rogaška ofenziva je bila poplačana v 58. minuti, ko je po predložku Dinka Matoševića z glavo zadel Emanuel Mihalić. Slatinčani so v zadnji tretjini zadržali minimalno prednost in skočili na vrh drugoligaške razpredelnice.


Tekma v Kidričevem se je pričela uro kasneje kot tista v Rogaški Slatini, tudi dvoboj Aluminija in Primorja pa v prvem polčasu ni postregel z zadetki. Sinovi burje, ki so pred dnevi premagali že Rogaško in tako Kidričanom omogočili povratek na vrh lestvice, so domačine šokirali ob koncu 48. minute. Matic Paljk je po lepi akciji gostov podal z leve, domača obramba pa je pozabila na Marka Nunića, ki je neoviran premagal Tiborja Banića. Gostiteljem v zahtevnih razmerah za igro ni uspelo vsaj izenačiti, kar pomeni, da Rogaški v zadnjem krogu 2. SNL v Krškem zadostuje že točka. Kidričani bodo ravno tako v petek gostovali v Novem mestu.


Tudi v Grosupljem so v prvem polčasu zaman čakali na zadetki, v nadaljevanju tekme pa so padli kar štirje, trikrat so se veselili Biljenci. Thomas Breganti je Primorce v vodstvo popeljal v 51. minuti, v 64. pa je vodstvo gostov podvojil Stefan Kladar. Breganti je v 73. minuti z drugim golom na tekmi potrdil zmago Bilj, Grosupeljčani pa so kmalu zatem prišli do častnega zadetka, lastno mrežo je zatresel Matic Slavec.


V petkovem večeru je bila odigrana še tekma med Nafto in Dobom, obračun pa se je končal z začetnim rezultatom. 


Zadetkov ni bilo niti na sobotni tekmi Triglava in Jadrana, oba kluba pa sta na svoj račun dodala 32. točko sezono. Kranjčani so sicer že v drugi minuti izgubili pordečelega Belmina Bobarića, Dekančani pa so z deseterico nadaljevali od 43. minute, ko je drugi rumeni karton prejel Luka Gotovac.


Bolj razigrani so bili nogometaši na preostalih sobotnih tekmah. Štirikrat se je tresla mreža v Slovenski Bistrici, domačini pa so se z Rudarjem razšli brez zmagovalca. Bistričani so z golom Jaše Martinčiča povedli v 20. minuti, v prednosti pa so ostali vse do 73. minute, ko je izid poravnal Sandro Jovanović. Devet minut kasneje je bil z bele točke uspešen Filip Kosić, poraz Bistrice pa je v zadnji minuti srečanja preprečil Ante Kuliš.


Štirje zadetki so padli tudi v Ljubljani, točke pa so ostale v rokah Ilirije, ki je bila s 3:1 boljša od Krškega. Mlada ljubljanska ekipa je povedla v osmi minuti tekme, ko je v polno meril Jure Novak, le tri minute kasneje pa je vodstvo podvojil Matej Poplatnik, ki se je po uspešno izvedenem kazenskem udarcu podpisal pod 23. gol sezone. Gostje so se v 33. minuti približali po udarcu Žige Jurečiča, a so Ljubljanačni pet minut pred odmorom zadeli še tretjič. Izid se po zadetku Mattea Tomičeka ni več spremenil.


Beltinčani so se z zadnjega gostovanja sezone vrnili s tremi točkami, Prekmurci so se veselili na Prevaljah. Ivan Ptiček je v peti minuti poskrbel za prvi zadetek v domačem golu, Beltinčani pa so se še dvakrat veselili v končnici prvega polčasa. V 38. minuti je bil natančen Filip Kosi, tri minute kasneje pa je najstrožjo kazen uspešno izvedel Gal Grobelnik. Beltinci so z zmago potrdili peto mesto.

Tekst: PDo
Foto: NK Rogaška

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembne zmage v Kidričevem
    Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Boj za obstanek se je spomladi nepričakovano zapletel, novo poglavje pa bo dobil v sredo, ko se bosta udarila Aluminij in Rogaška.
  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Susso zadel za zmago Aluminija
    Nogometaši Rogaške so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).
  • 12.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Prva od dveh preloženih tekem 17. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v zdraviliškem mestu. Rogaška v dvoboju dna lestvice gosti Aluminij.
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Prva zmaga Rogaške
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (0:2).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Dvoboj novincev med elito bo prvi, ki ga bomo videli po reprezentančnem premoru. Kako se bo razpletel?
  • 19.05.2023 | 2. SNL
    V zadnjem krogu za prvoligaško vstopnico
    Rogaška ali Aluminij, kdo se bo v petek po 30. krogu 2. SNL veselil napredovanja med prvoligaše? Slatinčani v Krško odhajajo z dvema točkama naskoka pred Kidričani, ki gostujejo v Novem mestu.
  • 10.05.2023 | 2. SNL
    Kidričani doma s Primorjem, Rogaška gosti Krko
    Lahko že v petek dobimo letošnjega zmagovalca 2. SNL? Vodilni Aluminij bo v predzadnjem krogu sezone gostil Primorje, Rogaška pa se bo pred domačimi gledalci udarila s Krko. Če Novomeščani v Rogaški Slatini ne izgubijo, bodo imeli Kidričani priložnost, da potrdijo povratek med prvoligaše.
  • 04.05.2023 | 2. SNL
    Rogaška klonila v Ajdovščini, Aluminij spet na vrhu
    Dva kroga pred koncem 2. SNL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Rogaška je prvo mesto po porazu v Ajdovščini prepustila Aluminiju, ki je slavil v Biljah.

DELI NA