Aluminij poražen tudi proti Taborju

Aluminij - CB 24 Tabor Sežana 0:2 (0:0)

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelca: 0:1 Babić (71.), 0:2 Stančič (80.).
* Aluminij: Janžekovič, Pantalon (od 75. Vrbanec), Kontek, Petek, Klepač (od 81. Pečnik), Jakšić, Muminović, Šaka (od 75. Čermak), Matjašič (od 81. Štor), Vrdoljak, Flakus Bosilj (od 62. Živković).
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Nemanić, Krivičić, Grobry Doukoure (od 90. Specogna), Mihaljević, Kouao (od 90. Horvat), Babić (od 86. Vukelić), Stančič, Bongongui (od 83. Laukžemis).
* Rumena kartona: Vrdoljak, Jakšić.
* Rdeči karton: /.

Tako Aluminij kot Tabor sta bila do danes še brez točke na tekmah po koronski krizi. Črni niz pa so prekinili Kraševci, ki so znali kaznovati novi napaki domače obrambe in prvič v sezoni ugnati Kidričane. Tabor se je z deveto zmago utrdil na sedmem mestu, Aluminij pa po devetem porazu, tretjem zapovrstjo, ostaja peti.

Ekipi v prvem polčasu nista blesteli, kar zadeva všečnost predstave. Priložnosti je bilo za vzorec, po ena resnejša na vsaki strani. Pri domačih je v 19. minuti Mihael Klepač za malo zgrešil s strelom z glavo, pri gostih, ki so med drugim pogrešali kaznovane Leona Severja, Stefana Stevanovića in Maria Zebića, pa je v 40. Dino Stančič s strelom malce z desne zadel bližnjo vratnico.

Stančič je imel tudi prvo priložnost v drugem delu, v 51. minuti je prišel pred Luko Janžekoviča malce z desne, Aluminijev vratar pa je dobil ta dvoboj. Na drugi strani je z leve zgrešil cilj Jure Matjašič v 55. minuti.

V 63. minuti je Mario Babić meril od daleč, a preveč po sredini, osem minut pozneje pa se je slednji vpisal med strelce, ko je zadel s 15 metrov po podaji s peto Rodrigueja Bongonuija, ki se je tako kot Marko Ristić in Erik Salkić vrnil v ekipo Tabora.

V 80. minuti si je Aluminijeva obramba privoščila novo napako, Ivan Kontek je z glavo žogo slabo oddal nazaj proti vratarju, prestregel jo je Stančič in z lobom zadel za 2:0. Zatem je imel še eno priložnost Babić, že v sodniškem dodatku pa še Marko Vukelić, čigar strel je Janžekovič lepo obranil.

Kidričani bodo v 29. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Tabor pa dan prej v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Tabor
    Vstop v zadnjo četrtino prvenstva posebno priložnost ponuja tudi ekipama, ki sta v zaključek PLTS zakorakali z dvema ničlama. Tako Aluminij kot Tabor se bosta v dvoboj podala pošteno zdesetkana.

DELI NA