Aluminij slavil v Ljubljani

Bravo - Aluminij 0:1 (0:0)

* Stadion v Športnem parki Šiška, sodniki: Tkalčič, Benc, Šumer.
* Strelec: 0:1 Štor (50.).
* Bravo: Vekić, Ihbeisheh, Brekalo, Zec, Vrljičak, Žinko, Agboyi, Matko, Kirm (od 77. Kancilija), Mensah, Križan (od 62. Nukić).
* Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Jakšič, Horvat, Petrović, Amuzie, Vrbanec, Krajnc (od 86. Ploj), Leko (od 66. Matjašič), Štor (od 90. Živković).
* Rumeni kartoni: Matko; Amuzie, Štor, Jakšić, Matjašič.
* Rdeč karton: Amuzie (82.).

Nogometaši Aluminija nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Trener Brava Dejan Grabič je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili.

Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča.

Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih stoodstotnih priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati.

Zato pa ga je ugnal v 50. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviću, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže.

Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gosti v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostil Olimpijo, Bravo pa se bo na drugi zaporedni domači tekmi meril z Domžalami.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Aluminij
    5. krog Prve lige Telekom Slovenije odpirata Bravo in Aluminij, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Lahko Bravo še tretjič zapored vknjiži točke?

DELI NA