11.01.2010 | A
Bazični del priprav v Kronplatz-Brunicu, marca in junija prijateljski tekmi doma

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na junijsko svetovno prvenstvo pripravljala v pripravljalnem kampu, ki ga uporablja tudi eden od milanskih gigantov. Slovenija bo evropski del priprav oddelala v Kronplatz-Brunicu, obe prijateljski tekmi pa bo odigrala v Mariboru.

Selektor Matjaž Kek bo svoje varovance prvič zbral 28. februarja na Ptuju, kjer jih že 3. marca čaka prva pripravljalna tekma na SP 2010. Nasprotnik v Ljudskem vrtu sicer še ni potrjeno, so pa pogovori z nogometno zvezo Katarja v zaključni fazi.

Reprezentanca se bo nato naslednjič dobila med 18. in 21. majem, ko bodo na Ptuju opravljali testiranja, nato pa odpotovali na Južno Tirolsko, kjer bodo opravili bazne priprave v kraju Kronplatz-Brunico. Pripravljalni kamp na višini 960 metrov nadmorske višine bo Sloveniji nudil idealne pogoje za pripravo na največjem nogometnem dogodku, zeleno luč za izbor kampa pa je dal selektor Matjaž Kek: "Zelo sem zadovoljen s pogoji, kakršne trenutno kaže, da jih bomo imeli. Brunico je vsekakor dobra izbira."

Po koncu priprav v Kronplatz-Brunicu se slovenska reprezentanca, selektor Kek mora 1. junija oddati tudi končni seznam triindvajsetih igralcev, ponovno seli na Ptuj, saj jih 4. junija čaka še zadnja pripravljalna tekma, ko bo v Mariboru najverjetneje gostovala Nova Zelandija (tudi pogovori z Novozelandci so v zaključni fazi). Po tej tekmi se bo Slovenija 6. junija zvečer odpravila v Johannesburg in se 7. junija naselila v pripravljalnem kampu, še isto popldne pa bodo slovenski junaki opravili tudi prvi trening na igrišču Hyde Park High School.

Slovenijo čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu že 13. junija, ko se bo ob 13:30 v Polokwaneju pomerila z Alžirijo, sledita pa še tekmi z Združenimi državami Amerike (18. junij ob 16:00 v Johannesburgu) in Anglijo (23. junij ob 16:00 v Port Elizabethu).

Tekst: NZS/MK
Foto: Splet

SORODNE NOVICE

 • 11.04.2022 | A
  Uspešna nedelja, med strelci kar peterica reprezentantov
  Za nami je strelsko uspešna nedelja, saj se je gola razveselila kar peterica slovenskih reprezentantov. Festival zadetkov je pričel Benjamin Šeško, nadaljevali pa so ga Sandi Lovrić, Jon Gorenc Stankovič, Adam Gnezda Čerin in Miha Zajc, ki je zadel na carigrajskem derbiju.
 • 29.03.2022 | A
  Z gostitelji svetovnega prvenstva brez zadetkov
  Slovenska izbrana vrsta je tudi na drugi marčevski prijateljski tekmi iztržila remi. Dvoboj z reprezentanco Katarja, ki bo konec leta gostila svetovno prvenstvo, se je končal z začetnim rezultatom.
 • 28.03.2022 | A
  Kek in Stojanović pričakujeta težjo tekmo kot proti Hrvaški
  Slovenska članska reprezentanca je v Dohi opravila še zadnje aktivnosti pred jutrišnjo pripravljalno tekmo z domačo reprezentanco. Selektor Matjaž Kek in Petar Stojanović sta se v popoldanskih urah pred uradnim treningom udeležila še novinarske konference, kjer sta se strinjala, da bodo Slovenci morali pokazati pravi obraz.
 • 26.03.2022 | A
  Slovenci remizirali s Hrvaško
  Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Dohi igrala 1:1 (0:1) proti Hrvaški. Za Hrvate je zadel Andrej Kramarić v 39., za Slovence pa Jaka Bijol v 92. minuti. Izbrance Matjaža Keka v Katarju čaka še ena tekma, in sicer v torek, ko se bodo pomerili z domačo izbrano vrsto.
 • 25.03.2022 | A
  Črnigoj: Moramo biti stoodstotni
  Slovensko nogometno reprezentanco čaka v soboto v Dohi prijateljska tekma proti Hrvaški. Izbranci Matjaža Keka bodo imeli priložnost, da pokažejo sadove krajših priprav v Katarju in se svetovnim podprvakom vsaj spodobno upirajo, bolje kot jim je to uspevalo v Splitu na zadnji medsebojni tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.
 • 24.03.2022 | A
  Slovenija v popolni zasedbi
  Slovenska nogometna reprezentanca, ki je v Dohi na pripravah in kjer bo odigrala prijateljski tekmi s Hrvaško v soboto ob 15.00 in s Katarjem v torek ob 18.30, bo danes prvič trenirala v polni postavi. Kot zadnji se je reprezentanci pridružil Petar Stojanović, ki je zaradi predhodnih zdravstvenih težav prispel z rahlo zamudo.
 • 23.03.2022 | A
  Gnezda Čerin: Smo motivirani
  Slovenska nogometna reprezentanca je v torek opravila še drugi trening, tokrat z dvaindvajsetimi reprezentanti, ki so do treninga prispeli v Doho. Kekovi izbranci se v Katarju pripravljajo na sobotno pripravljalno tekmo s Hrvaško in torkovo s Katarjem. Pred bojem s Hrvaško je želja zmagati.
 • 21.03.2022 | A
  Z zborom v Dohi pričetek katarskih priprav
  Prvi del slovenske članske izbrane vrste na čelu s selektorjem Matjažem Kekom je sinoči pripotoval v Doho, kjer Slovenijo čakata dve pripravljalni tekmi. V soboto najprej s Hrvaško, v torek pa še s Katarjem.
 • 16.03.2022 | A
  Kek predstavil potnike v Katar
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem, ki bosta 26. in 29 marca v Dohi.
 • 14.02.2022 | A
  Kurtić v polno tudi v pokalu, do gola tudi Lovrić, Črnigoj in Zahović
  Jasmin Kurtić je s 14 goli najboljši strelec grškega prvenstva, med tednom pa je v polno meril tudi v pokalnem tekmovanju. Zadetka so se razveselili tudi Sandi Lovrić, Domen Črnigoj in Luka Zahović.

DELI NA