08.09.2018 | 2. SNL
Beltinci v pričakovanju Ilirije

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme šestega kroga 2. SNL, uvodno pa bodo gostili Beltinci. Domače moštvo bo ob 16. uri v beltinski »šumi« gostilo zasedbo Ilirije, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu.

Ljubljančani se v Prekmurje odpravljajo po prvi zmagi sezone, Željko Mitraković s svojimi varovanci znova diha nekoliko lažje. Zeleno-beli so na močno razmočeni domači zelenici ugnali Brice, v deževnem vremenu je padlo kar šest zadetkov, štirje so končali v briškem golu. Že ob debiju v dresu Ilirije je nase opozoril Nermin Haljeta, saj je posojeni napadalec Domžal zadel dvakrat, med strelce pa sta se vpisala še Mario Guberac in Erwin Tiganj.

Visokorasli Celjan je že na prvi tekmi v dresu Ilirije dokazal, da je, potem ko si ob Kamniški Bistrici ni uspel izboriti obilnejše minutaže, željan dokazovanja. To velja tudi za njegove soigralce, ki jim je zmaga v minulem krogu zagotovo dala nekaj prepotrebne samozavesti. Ilirijani so ob Haljeti v končnici poletnega prestopnega roka v svoje vrste sicer zvabili še enega napadalca, a Ibrahim Boubacar Marou v Beltincih še ne bo imel pravice nastopa. Gre sicer za mladinskega reprezentanta Nigra, lani pa je s kadetsko reprezentanco svoje države sodeloval na svetovnem prvenstvu.

Ilirijani bodo v Prekmurju željni nove zmage, a motiva ne manjka niti gostiteljem. Moštvo Zlatka Gaborja še čaka na prve točke pred svojimi gledalci, vseh sedem so rumeno-modri osvojili na gostovanjih. Prekmurci so po uvodni zmagi v Biljah remizirali v Dobu, kjer so sicer zaostajali že za dva zadetka, a nato v končnici prišli do odmevnega remija, minulo soboto pa so se s polnimi žepi vrnili tudi iz Novega mesta. Prvi poraz Krki je zadal Patrik Raduha, ki bo pomembno orožje rumeno-modrih tudi v nedeljo.

Tako Gabor kot Mitrakovič nimata težav s kaznovanimi nogometaši, velja pa omeniti, da bo tekmo zagotovo izpustila trojica domačih nogometašev. Ob Roku Kotniku, ki je beltinški dres nosil že v minuli sezoni, sta zaradi poškodbe že nekaj časa tudi poletna novinca Borut Lukač in Samo Žalig. 

Tekst: PDo

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 14.04.2022 | 2. SNL
    Ilirija in Beltinci remizirala
    Ljubljana je gostila zaostalo tekmo 23. kroga 2. SNL med Ilirijo 1911 in Beltinci Klimo Tratnjek, ki jo je pred dnevi odnesel aprilski sneg. Tekmeca sta se razšla z delitvijo točk.

DELI NA