Berič za zmagoviti gol
Triglav Gorenjska je v 28. krogu Prve lige v Kranju izgubil proti Mariboru z 1:2 (1:1).

V boju predzadnje in vodilne ekipe prvenstva je bila vloga favorita očitna. Toda Kranjčani so se izkazali za zelo čvrstega tekmeca in so vse do zadnjega sodnikovega žvižga držali korak s Štajerci.

Toda na koncu je tekmo odločil zadetek Roberta Beriča, ki je Mariboru na lestvici ohranil sedem točk prednosti pred Domžalami.

Triglav ostaja pri 28 točkah, pred zadnjim Primorjem ima šest točk prednosti, za osmo Nafto pa točko zaostanka.

Tekma se je začela s po enim nevarnim strelom od daleč na vsaki strani. Pri Mariboru je s prostega strela v osmi minuti zapretil Rajko Rep, pri Triglavu pa v 14. Damir Marijan. Malenkost več od igre so vendarle imeli gosti, ki so v 23. minuti tudi povedli. Dejan Mezga je izvedel prosti strel z leve strani, v kazenskem prostoru pa je nato Petar Stojnić z glavo ukanil lastnega vratarja.

Že pet minut pozneje so Kranjčani prišli do zasluženega izenačenja. Marijan je žogo na sredini igrišča oddal na levo stran do Uroša Smoleja, ta je nato podal v kazenski prostor, kjer je Anže Jelar spretno zadel levi spodnji kot vrat vratarja Mateja Radana. V tem delu igre je sicer imel Maribor rahlo pobudo, a je ob čvrstih in borbenih Gorenjcih le stežka izpeljal obetavnejšo akcijo.

Neprepričljivi Štajerci so odločno začeli drugi polčas, v 48. minuti je bil Marcos Tavares sam pred Žanom Pelkom, ga že premagal, a žogi je pot v mrežo preprečila vratnica.

Nato so pobudo prevzeli domačini, a jim ni uspelo ogroziti Radana, po drugi strani pa so se disciplinirano vračali v obrambo in tudi tekmece učinkovito onemogočali. Kljub temu so v 64. minuti Mariborčani prišli do prostega strela z dobrih 17 metrov, Mezga pa je od tam žogo poslal malce čez okvir vrat.

Še bližje zadetku so bili triglavani, sicer povsem enakovredni tekmeci favoriziranim gostom, v 67. minuti, ko je Burgar po lepi podaji Smoleja zatresel vratnico mariborskih vrat. Kazen za neizkoriščeno priložnost je hitro sledila, v 73. minuti je po podaji Aleša Majerja z glavo zadel rezervist Robert Berič. Kmalu zatem je imel priložnost z roba kazenskega prostora še Tavares, a je bil Pelko na mestu.

V zaključku tekme so Štajerci, pri katerih je v 87. minuti Goran Cvijanović le za nekaj centimetrov zgrešil za povišanje vodstva, nadzirali dogajanje na zelenici in tekmo pripeljali do zanje srečnega konca, pa čeprav je v zadnji minuti sodniškega dodatka nevarno sprožil še Bernard Stjepanović.

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 28. kroga Prve lige Triglav-Maribor.

DELI NA