Bravo do pomembne zmage

Bravo - CB 24 Tabor Sežana 2:1 (1:1)

* Stadion Žak, sodniki: Šmajc, Gabrovec in Brezar.
* Strelci: 1:0 Žinko (28.), 1:1 Bongongui (41.), 2:1 Baturina (84.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Agboyi, Ogrinec, Kramarič (od 83. Kancilija), Nukić, A. Matko (od 79. Baturina).
* CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Zebić, Serge, Salkić (od 89. Mihaljević), Krivičić, Specogna, Kouao, M. Babić (od 76. Sever), Stančič (od 69. Laukžemis), Bongongui.
* Rumeni kartoni: Kramarič, Kurtović; M. Babić, Krivičić, Ristić, Serge, Specogna, Laukžemis.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj predzadnje in osmouvrščene ekipe prvenstva se je končal z zmago prve. Ljubljančani so prvo medsebojno tekmo doma dobili z 1:0, danes pa z 2:1, vmesno v Sežani pa je dobil Tabor s 3:1. Bravo je tako na lestvici preskočil današnjega tekmeca in je po novem sam osmi. Junak tekme pa je bil novinec Roko Baturina.

Ljubljančani so pozimi ostali brez Anteja Vrljičaka, Alena Krcića, Milana Đajića, Darka Zeca in Lana Piskuleta, a po drugi strani so jih okrepili Sandi Ogrinec, Martin Kramarič, Vanja Drkušić, Roko Baturina in Emerick Eckert. Trije so dobili mesto v današnji prvi postavi.

Sežančani, ki so morali nastopiti brez kaznovanega Antonia Azinovića, so pozimi precej kadrovali. Nenazadnje jih po novem vodi sloviti Mauro Camoranesi, med ključnimi igralci pa sta Sežano zapustila Stjepan Babić in predvsem najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić. Po novem pa bodo na Krasu igrali Damir Mehmedović, David Šugić, Karolis Laukžemis, Kevin Grobry, Lucas Pittinari, Guy Serge, in Denis Kouao. Slednja sta tudi začela v prvi postavi.

Prav Kraševci so tudi prvi zagrozili, Dino Stančič je v sedmi minuti prodrl v kazenski prostor, a ob koncu žogo poslal čez gol. Tri minute zatem je po kotu iz bližine zgrešil še Marko Krivičić, malce zatem pa je z roba kazenskega prostora sprožil še Rodrigue Bongongui, a Igor Vekić ni imel težkega dela.

Potem ko so v prvih 20 minutah prevladovali Kraševci, pa so domači povedli v 28. minuti. Po kotu je Arian Rener slabo odbil žogo, ki se je znašla pri Luki Žinku, ta pa jo je z osmih metrov poslal v mrežo za svoj drugi gol sezone. Svojega četrtega pa je v 41. minuti za izenačenje na 1:1 dosegel Bongongui po lepi podaji Maria Babića za hrbet ljubljanske obrambe.

Precej manj razburljivih je bilo prve pol ure drugega polčasa, saj gledalci v tem obdobju niso videli niti ene nevarnejše akcije. Zato pa je v 84. minuti do svojega prvenca v slovenski ligi prišel Baturina, ki je tako domačim z diagonalnim strelom z osmih metrov malce z leve strani prinesel pomembno zmago.

Bravo bo v 22. krogu v sredo gostoval v Celju, Tabor pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Novinca med elito se bosta v nedeljo udarila za prevlado v spodnjem delu lestvice. Se lahko Šiškarji z dobro predstavo izvlečejo iz cone izpada?

DELI NA