Bravo suveren v Velenju

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Bravu z 1:4 (0:2).

Rudar Velenje – Bravo 1:4 (0:2)

Stadion ob jezeru, sodniki: Antič, Gabrovec in Habibović.
Strelci: 0:1 A. Matko (8.), 0:2 A. Matko (21.), 0:3 Abdurahimi (65.), 0:4 Nukić (67.), 1:4 Trifković (89.).
Rumeni kartoni: Črnčič, Filipović; Abdurahimi, Ogungbaro.
Rdeči karton: /.

Rudar: Stopajnik, Vošnjak, Hrubik, Pušaver, Kitek (od 61. Lovenjak), Kuzmanović, Filipović, Kobiljar, Črnčič (od 81. Pljava), Kadrić, Radić (od 75. Trifković).
Bravo: Vekić, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Ogungbaro, Agboyi, Abdurahimi (od 70. Mensah), Primc (od 77. Krcić), Nukić (od 84. Piskule), A. Matko.

Velenjčani, ki jih po novem vodi Nikola Jaroš, tega sicer danes ni bilo na klopi zaradi kazni, tudi po četrtini prvenstva ostajajo brez zmage. Peti poraz so jim zadali novinci v ligi iz Ljubljane, junak tekme pa je bil Aljoša Matko z dvema zadetkoma. Za Bravo je bila to tretje zmaga v prvenstvu, s katero se je vsaj začasno povzpel na šesto mesto na lestvici. Velenjčani so čisto na dnu.

Ljubljančani so začeli odlično in že v osmi minuti povedli. Po podaji z desne strani je z glavo zadel Aljoša Matko. Isti igralec je prednost Brava povišal v 21. minuti, takrat je z nogo izkoristil podajo Mustafe Nukića z leve strani v osrčje kazenskega prostora. Za Matka je bil to že peti gol sezone.

Blizu zadetku je bil v 10. minuti tudi novinec v gostujoči ekipi Besart Abdurahimi, ki je z volejem z dobrih desetih metrov le za malo zgrešil cilj. Velenjčani so med prvim in drugim zadetkom nekajkrat opozorili nase, a niso sestavili pravega strela.

Zato pa ga je v 31. minuti znova Aljoša Matko, ko je sprožil z dobrih desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal. Napadalec Brava je malce zatem poskusil še z glavo, a nenatančno. V 37. minuti je z roba kazenskega prostora malce previsoko meril Gal Primc. Na drugi strani je Rudarjev novinec Mičo Kuzmanović ob koncu polčasa na drugi strani žogo poslal daleč mimo vrat iz bližine.

V 48. minuti je od daleč pri Bravu poskusil Michael Ogungbaro, toda žogo poslal malo mimo vrat, tako kot malce pozneje po strelu z glavo. V 62. minuti so se domači že veselili zadetka Dominika Radića, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V 64. minuti je Aljoša Matko spet poskusil z glavo, Stopajnik je žogo odbil, po Matkovi podaji iz kota v 65. minuti pa je Abdurahimi povišal na 3:0. Za 4:0 je že v 67. minuti zadel Nukić, potem ko je z glavo unovčil Primčevo podajo z desne strani.

V 77. minuti je Stopajnik obranil dva strela Primca iz bližine, v 79. minuti pa je Matko daleč zunaj kazenskega prostora na desni strani že preigral Stopajnika, a nato slabo streljal. V 85. minuti je nenatančno meril še Ovbokha Agboyi, v 89. minuti pa je malce ublažil poraz Damjan Trifković, ki je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov in zadel desni zgornji kot tekmečevih vrat.

Velenjčani bodo v 10. krogu prihodnjo nedeljo gostili Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Olimpiji.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Bravo
    Bo Rudar naposled le prišel do prve zmage v sezoni? V petek na Stadion Ob jezeru prihaja ljubljanski Bravo.

DELI NA