Bravo zadal Muri prvi poraz

Bravo - Mura 2:1 (1:1)

* Stadion Žak, sodniki: Jug, Mežnar, Černe.
* Strelci: 0:1 Bobičanec (16.), 1:1 Kramarič (44.), 2:1 Drkušić (66.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Ogrinec, Kramarič, Nukić, Kancilija (od 90. Kidrič), Šego (od 79. Mensah).
* Mura: Obradović, Šturm (od 90. Lovrić), Gorenc, Karničnik, Kous (od 76. Marič), Horvat (od 76. K. Cipot), Kozar, Kouter, Filipović (od 75. Maroša), Bobičanec, Žižek.
* Rumeni kartoni: Šego, Drkušić, Trontelj, Kancilija, Kramarič; Gorenc, Kozar.
* Rdeči karton: /.

Varovanci Dejana Grabića so na zadnjih treh ligaških tekmah iztržili zgolj točko, tokrat pa so ugnali kar vodilno ekipo lige, ki je doživela prvi poraz. Kljub temu so črno-beli ostali na vrhu lestvice, Ljubljančani pa so se vsaj začasno prebili na drugo mesto po svoji tretji zmagi.

Prvi polčas v Ljubljani je ponudil precej razburljivih dogodkov, obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, obe pa sta tudi dosegli po en zadetek.

Povedli so gosti v 16. minuti, ko je Luka Bobičanec ob visokem pritisku Brava stekel v protinapad, prišel v kazenski prostor in matiral Igorja Vekića.

Bravo je zasluženo izenačil v 44. minuti, ko je unovčil pritisk proti Murin vratom. Mustafa Nukić je najprej poskušal, a se je žoga nato odbila do Martina Kramariča, ki jo je v kazenskem prostoru poslal v mrežo.

Sicer pa je imel pri domačih tri lepe priložnosti Michele Šego, v 10. minuti je le za malo zgrešil s strelom z glavo, v 22. je bil sam pred Obradovićem, a znova zgrešil cilj, v 40. pa je Murin vratar obranil njegov poskus iz bližine.

Pri domačih sta bila nevarna tudi poskusa Davida Brekala in Sandija Ogrinca v 25. in 41. minuti, pri gostih pa velja omeniti še poskusa Andrije Filipovića v 10. in Bobičanca v 29. minuti. Posebej po slednjem poskusu od daleč se je moral Vekić izkazati.

Bravov vratar je dobro posredoval tudi v 51. minuti po strelu Tomija Horvata, v 66. pa je najprej Obradović o obranil strel Luke Žinka z glavo iz bližine, v nadaljevanju akcije pa je nato po podaji z leve strani na drugi vratnici z glavo zadel Vanja Drkušić.

Ante Šimundža je poskusil z menjavami poskrbeti za preobrat, a vse skupaj ni dalo želenih sadov, tako da so se domači veselili velikih treh točk.

Bravo bo v 7. krogu 18. oktobra gostoval v Sežani, Mura pa bo gostila Aluminij.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Bravo je po odličnem odprtju sezone nekoliko popustil. Ljubljančani so na treh tekmah iztržili zgolj točko, v nedeljo pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja, saj v Šiško prihaja vodilna in še neporažena Mura.

DELI NA