21.11.2022 | U21
Brez zadetkov v Fazaneriji

Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).

Prijateljska tekma:

Slovenija U21 – Bolgarija U21 0:0 (0:0)

Glavni sodnik: Luka Bilbija (BiH)
Strelci: /

Slovenija: Turk, Ilenič, Feratović, Jevšenak, Antolin, Sešlar, Ratnik, Strajnar, Perc, Cipot, Vipotnik
Bolgarija: Hristov, Cenov, Aleksandrov, Djulgerov, Stankov, Kolev, Penčev, Černev, Zlatev, Stojanov, Andrejev

Po uvodnem otipavanju so prvi zapretili Slovenci. V 12. minuti je Ilenič pred gostujoča vrata poslal nizek predložek, ki ni našel svojega cilja, zato pa je do odbitka prvi prišel Vipotnik, sprožil, a je bil vratar na mestu.

Bolgari so s precej nenevarnim poskusom odgovorili v 15. minuti. Nekaj trenutkov zatem je na robu kazenskega prostora padel Cipot, ki je prosti strel izvedel kar sam in skušal Andrejeva presenetiti z neposrednim poskusom proti golu, a je bolgarski čuvaj mreže ostal zbran.

Cipot je bil v ospredju tudi v 18. minuti, ko ga je Vipotnik povsem osamljenega našel pred bolgarskimi vrati. Vezist Mure je žogo slabo zadel in jo poslal prek vrat. V 27. minuti je po levi strani stekla čudovita akcija, ki pa je Sešlar ni znal okronati z zadetkom. Do odmora nismo več videli večjih priložnosti; Bolgari so uspešno umirili igro.

Na začetku drugega polčasa so bili varovanci Milenka Ačimovića, ki je situacijo pozneje (precej posrečeno) reševal z menjavami, manj razpoloženi. Resneje so zapretili po dobri uri igre, ko je iz kota podal Pišek. Z glavo je sprožil Ratnik, bil zelo blizu zadetku, žogo pa je nato v mrežo neuspešno skušal pospraviti še Flakus Bosilj.

V 69. minuti je lepo preigraval Cipot, vendar je bil njegov strel prešibak, da bi ugnal danes odličnega Andrejeva. Tik pred koncem je najprej nevarno prodiral Saitoski, v naslednji akciji, ki se je izkazala za zadnjo na tekmi, pa je bil v glavni vlogi znova Tio Cipot, ki je stresel vratnico.

V soboški Fazaneriji so se Slovenci izkazali za kakovostnejše tekmece, ki pa premoči niso znali potrditi z zadetkom. Na drugi strani so bili Bolgari povsem nenevarni in srečanje se je končalo z najbolj osovraženim nogometnim izidom.

Milenko Ačimović: "Glave so še vroče, potrebna je analiza. Fantje se še vedno lovijo, uigravajo. Če pogledam v celoti, sem zadovoljen, še bolj pa bi bil, če bi zmagali, vendar enostavno nismo znali izkoristiti priložnosti – upam, da se nam bo to kje povrnilo. Odigrali smo tri tekme, na katerih so se fantje izkazali. Še posebej so me navdušili fantje, ki so prišli s klopi in dvignili igro v drugem polčasu. To je še en uspeh te nove skupine. Fantje se zdaj vračajo v klube, upam, da se vrnejo zdravi in da se jedro ekipe obdrži."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2023 | U21
  Po Slovaški še z Azerbajdžanom
  Reprezentanca do 21 let bo v nedeljskem popoldnevu odigrala še drugo preizkušnjo v sklopu priprav na turških tleh. Mladi Slovenci se bodo po remiju s Slovaki pomerili še z Azerbajdžanci.
 • 22.03.2023 | U21
  S Slovaki brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je v turški Antalyji odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem. Četa Milenka Aćimovića se je s Slovaško razšla brez zadetkov, a je imela nekaj nevarnejših poskusov proti vratom.
 • 21.03.2023 | U21
  Na turških tleh najprej s Slovaško
  Mlada reprezentanca do 21 let bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 pričela septembra, zasedba selektorja Milenka Aćimovića pa marčevski termin izkorišča za priprave v Turčiji. Jutri bo odigrana tekma s Slovaki.
 • 14.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v Turčiji s Slovaško in Azerbajdžanom
  V drugi polovici marca se bo prvič v letu 2023 zbrala reprezentanca Slovenije do 21 let. Mlada izbrana vrsta bo med 19. in 27. marcem aktivna v Turčiji. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov.
 • 02.02.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v skupini s Francijo, Avstrijo, BiH in Ciprom
  Reprezentance Francije, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Cipra bodo nasprotnice mlade izbrane vrste Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki bo potekalo na Slovaškem. 
 • 05.01.2023 | U21
  Intervju: Milenko Aćimović
  Milenko Aćimović se po zamenjavi generacij ozira proti naslednjemu kvalifikacijskemu ciklu. Kar je videl do zdaj, ga upravičeno navdaja z optimizmom.
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 16.11.2022 | U21
  V Podgorici s Črnogorci
  Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki. 

DELI NA