25.02.2024 | Prva liga Telemach
Brez zadetkov v Murski Soboti

Mura - Kalcer Radomlje 0:0

* Stadion fazanerija, sodniki: Bubek, Mikača, T. Jug.
* Strelci: /.
* Mura: Raduha, Sadriu, Kous, Proleta, Ščernjavič, Kurtović, Trontelj, Brkić (od 7. Antolin), Maroša (od 90+4. Šarić), Lamy, Čakš (od 61. Pucko).
* Radomlje: Velić, Hrvoj, Dobrovoljc, Marković (od 70. Vokić), Koderman, Moses, Gnjatić (od 80. Pogačar), Ševelj, Davidović (od 80. Krolo), Cruz, Kukovec (od 60. Šošić).
* Rumeni kartoni: Sadriu, Kous, Proleta, Ščernjavič; Cruz, Gnjatić, Krolo.
* Rdeči karton: Trontelj (45+2.).

Mura je prvič igrala po napotkih novega stratega Antona Žlogarja. Njegova ekipa je bila v prvem polčasu nekoliko boljša, a nato morala cel drugi polčas igrati z igralcem manj. Kljub temu so črno-beli, ki so med drugimi pogrešali kaznovana Sandija Nuhanovića in Filippa Tripija, na koncu osvojili točko za remi brez zadetkov.

Sobočani so sicer le nekaj minut po začetku tekme morali opraviti prvo menjavo, ko se je poškodoval Timotej Brkić, zamenjal pa ga je Aljaž Antolin. Kljub temu so domačini prevladovali v prve pol ure, vendar jim nikakor ni uspelo sprožiti pravega strela, izjema je bila 29. minuta, ko je Amadej Maroša streljal, Emil Velić pa je dobro posredoval.

V 38. minuti so dotlej podrejeni Radomljani prišli do obetavne akcije, po podaji z leve strani je neoviran z glavo premalo natančno meril Nino Kukovec. V sodniškem dodatku prvega dela pa nov udarec za domače, saj je Žan Trontelj dobil rdeči karton, ko je s podplatom v obraz zadel Stjepana Davidovića. Takoj zatem je s prostega strela Caio Da Cruz le za malo zgrešil Murina vrata.

Prav Da Cruz je v 54. minuti tudi zadel, ko je prišel do strela na desni strani kazenskega prostora in žogo poslal pod prečko, a je bil pred tem Tin Hrvoj v prepovedanem položaju.

Pozneje dolgo ni bilo kakšne posebno nevarne akcije ene ali druge ekipe, so bili pa v 78. minuti Radomljani nevarni pred vrati Mure, a brez pravega zaključka, Hrvojev strel v 79. minuti pa ni povzročil težjega dela Florijanu Raduhi. Na drugi strani je slabo zaključil Maroša v 86. minuti za zadnjo priložnost tekme.

Mura bo v 24. krogu v petek gostovala pri Aluminiju, Radomlje pa bodo v nedeljo gostile Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Čeprav Mura med tednom ni odigrala tekme s Koprom, pa so za črno-belimi pestri dnevi. Sobočani so dobili novega trenerja, Tončija Žlogarja pa bo Prekmurce prvič vodil na tekmi proti Radomljam.

DELI NA