Camoranesi na klopi Maribora debitiral z zmago

Maribor - Bravo 4:1 (3:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Jug, Žunič, Vidali.
* Strelci: 1:0 Matko (34.), 2:0 Mešanović (37.), 3:0 Mitrović (40.), 3:1 Nukić (79.), 4:1 Mlakar (81.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Koblar, Klinar (od 75. Viler), Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, A. Matko (od 75. Kotnik), Tavares (od 67. Mlakar), Mešanović (od 86. Kramarič).
* Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Žinko (od 87. Maher), Agboyi (od 88. Kim), Ogrinec, Nukić, Kancilija (od 61. Kidrič), Šego (od 72. Žugelj).
* Rumeni kartoni: Cretu, Kotnik; Kurtović, Ogrinec.
* Rdeči karton: /.

Italijanski strokovnjak Mauro Camoranesi je na mariborski klopi debitiral z zmago. Čeprav je opravil nekaj sprememb v primerjavi s predhodniki, v napadu sta, denimo, začela Marcos Tavares in Jasmin Mešanović, zunaj kadra pa so med drugimi ostali Luka Zahović, Blaž Vrhovec, Kenan Pirić in Felipe Santos, so njegovi varovanci že v prvem polčasu odločili tekmo z neugodnim Bravom.

Zaradi poškodbe ni bilo sicer niti Gregorja Bajdeta, zaradi bolezni pa Jana Repasa, a tudi to ni preprečilo vijoličnim skoka na vrh lestvice.

V prve pol ure so bili v Ljudskem vrtu celo konkretnejši Ljubljančani, najnevarnejši poskus pa so gosti sprožili v 16. minuti, ko je Ažbe Jug dobro posredoval po strelu Mihe Kancilije.

Potem pa so sledile minute Maribora, ki je v šestih minutah dosegel tri zadetke. Prvega je v 34. minuti dosegel Aljoša Matko, ki je v prejšnji sezoni tresel mreže še v dresu Brava, ko je s približno 20 metrov malce z desne strani močno sprožil in zadel z diagonalnim strelom.

Tri minute pozneje se je med strelce vpisal Jasmin Mešanović. Po kotu so gosti slabo izbijali, tako da se je žoga znašla pri Mešanoviću, ki je nato zadel iz obrata s približno desetih metrov. V 40. minuti pa je po kotu z glavo zadel še Nemanja Mitrović. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj Rudija Požega Vancaša, a pozneje odločili, da ni vplival na igro, in priznali zadetek mariborskega branilca.

V drugem polčasu Ljubljančanom precej časa ni uspelo resneje ogroziti mariborskega vratarja, so pa med 60. in 70. minuto prišli nekajkrat do obetavnega položaja, a ostali brez pravega zaključka. Prav v 70. minuti je Rok Kidrič poskusil z glavo, toda Jug je bil zbran in ukrotil žogo. Bravo je še naprej neuspešno poskušal zmanjšati zaostanek, v 79. minuti pa je Mustafa Nukič malce z leve iz bližine le premagal Juga za 1:3.

Minuto zatem je Andrej Kotnik na drugi strani žogo že dvignil čez Igorja Vekića, a je Almin Kurtović tik pred golovo črto žogo izbil. Že v 81. minuti pa je Maribor spet zadel, po podaji Mitje Vilerja z leve strani je z glavo zadel Jan Mlakar in postavil končni izid.

Maribor bo v 4. krogu prihodnjo soboto gostil Celje, Bravo pa Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    V Ljudskem vrtu so med reprezentančnim premorom imenovali novega trenerja. Sergeja Jakirovića je nasledil Mauro Camoranesi, ki bo ognjeni krst na klopi Maribora dočakal v dvoboju z Bravom.

DELI NA