17.10.2012 | A
Čeferin: "Fantje so se borili do konca!"

S tekmo v Tirani je zaključen jesenski del kvalifikacij za SP 2014 v Braziliji, ki pa še niso niti na polovici. Še vedno je v igri osemnajst točk. Po težki tiranski tekmi so za mnenje povprašali predsednika NZS, Aleksandra Čeferina.

Predsednik NZS pravi, da je Slovenija v prvih štirih tekmah osvojila manj od pričakovanega, kljub temu pa je do konca kvalifikacij na razpolago še dovolj točk in dvobojev z neposrednimi tekmeci za drugo mesto, da se lahko situacija zelo hitro obrne: “Na vsak način je to manj kot smo pričakovali, ampak zdaj je prehitro za kakšne bolj poglobljene analize. Do marca imamo dovolj časa, da se stvari umirijo in da razmislimo kako in kaj.”

Slaviša Stojanović tako na mestu selektorja slovenske članske reprezentance še naprej uživa podporo. “Predvsem menim, da potrebujemo nekaj časa za temeljite analize, ki jih mora opraviti strokovni štab. Z nadaljevanjem kvalifikacij se lahko spremeni še marsikaj. Prepričan sem, da bomo tisti, ki smo iskreno za temi fanti, ki jih podpiramo in jih imamo radi, še naprej izkazovali podporo reprezentanci. Včeraj, tako kot na vseh predhodnih tekmah, so se borili do konca in kdor tega ni videl, ali želel videti, je to njegov problem. Borili so se kolikor so se mogli, v športu pa so zmage in porazi in mi v zadnjem času sicer doživljamo bolj slednje, ampak ta trend se lahko hitro obrne,” razmišlja predsednik NZS in poudarja, da mora reprezentanca sedaj strniti svoje vrste.

Predsednik je še dodal, da niti NZS, niti njen predsednik, ne moreta selektorja zaščititi pred kritikami: "Če kritike niso zlonamerne, so celo dobrodošle. Pojavljajo se tudi zlonamerne in neutemeljene kritike, ampak to pride skupaj s funkcijo selektorja. NZS lahko nudi vso podporo reprezentanci, strokovnemu vodstvu in ostalim deležnikom v slovenskem nogometu, in lahko jasno pove, da selektor še vedno ostaja selektor, več pa ne moremo narediti. To je običajno v nogometnem svetu, pozicija selektorja je pač taka, da je veliko čustev, ljudje te povzdigujejo, če imaš velike uspehe, morda celo nerealno, ampak seveda, če pa pridejo neuspehi, te ponižujejo, pogosto pravtako nerealne."

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA