Celjani doma ugnali Aluminij

Celje - Aluminij 2:0 (1:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Obrenović, Kordež in Kasapović.
* Strelec: 1:0 Lotrič (25.), 2:0 Lotrič (52.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (od 60. R. Štraus), Kadušić, Zaletel, Benedičič (od 90. Antanavičius), Kerin, Lotrič, Božić (od 81. Plantak), Vizinger.
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Vrdoljak, Klepač, Leko (od 46. Marinšek), Vrbanec (od 70. Šaka), Matjašič, Čermak, Živković (od 15. Bosilj), Pečnik.
* Rumeni kartoni: Čermak, Vrdoljak, Pečnik.
* Rdeči karton: Pečnik (82.).

Prva medsebojna dvoboja ekip iz zgornjega dela lestvice sta se končala z 0:0. Tokrat pa so četrtouvrščeni Celjani, ki so imeli za seboj niz dveh zmag, prišli do novega uspeha proti največjemu presenečenju jesenskega dela sezone Aluminiju, ki ima po novem le še točko naskoka pred današnjim tekmecem.

Celjani so prvi obračun pomladi dočakali v dokaj podobni ekipi kot jeseni, saj so izgubili praktično le Tadeja Vidmajerja. Je pa trener Dušan Kosić v začetno postavo uvrstil dva novinca, in sicer na oba bočna obrambna položaja - Advana Kadušića in Denisa Marandicija. Ob njima sta novinca še Domantas Antanavičius in Valentin Zekov.

Aluminij do spomladi prav tako deloval s podobnim kadrom, a z eno pomembno izjemo. V ekipi ni več enega ključnih vezistov Dejana Petroviča. Proti Celju nista imela pravice nastopa niti Nemanja Jakšić in Ivan Kontek, brez podaljšanja pogodbe pa je še naprej Ilija Martinović. So pa izbranci Slobodana Gruborja v svoje vrste spet privabili napadalca Luko Štora, prišli pa so še Lovro Grajfoner, Miloš Šaka in Stipe Vrdoljak. Slednji je tudi bil v prvi postavi.

Tekmo so bolje začeli Celjani, ki so v 25. minuti tudi zasluženo povedli, potem ko je po kotu žoga prišla do Luke Kerina na vrh kazenskega prostora, ta jo je oddal v svojo desno do Mitje Lotriča, ki jo je z diagonalnim strelom poslal v mrežo za 1:0 in svoj deveti gol sezone.

Celjani so dobršen del prvega polčasa povsem onemogočili razvoj igre Aluminija, tudi po izgubljeni žogi so takoj pritisnili na tekmeca, a tudi sami v tem delu igre niso več posebej nevarno ogrozili vrat Matije Kovačića.

Zato pa so nase opozorili v uvodu drugega dela, ko je poskusil Kadušić, a brez uspeha. Že v 52. minuti pa je svoj deseti gol sezone (za deseto celjsko zmago) zabil Lotrič, s strelom z roba kazenskega prostora je po novi Kerinovi podaji povišal vodstvo domačih na 2:0. V 78. minuti je imel Ivan Božić novo lepo priložnost za Celje, ko je prišel v bližino gola malce z desne, a je bil Kovačić na mestu.

V 82. minuti pa so medli gosti za nameček na igrišču ostali z igralcem manj, drugi rumeni karton je po prekršku nad Kerinom odbil nekdanji član Celja Tilen Pečnik. V 86. minuti je eden ključnih igralcev celjske vrste Žan Benedičič sprožil od daleč, a bil malce premalo natančen. To je bila tudi zadnja večja priložnost tekme.

Celje bo v 22. krogu v sredo gostilo Bravo, Aluminij pa dan prej Rudar.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Za tretje mesto se bosta udarila Celje in Aluminij. Komu bo pripadel spopad zgornjega dela lestvice?

DELI NA