Celjani pustošili po Kranju

Triglav - Celje 0:5 (0:2)

* Športni center, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Kasapović.
* Strelci: 0:1 Vizinger (11.), 0:2 Božić (27./11 m), 0:3 Vizinger (49.), 0:4 Božić (64.), 0:5 Vizinger (81.).
* Triglav: Arko, Gliha, Kocjančič (od 51. Šalja), Kumer (od 63. Udovič), Rogelj, R. Wilmots, Gajić, Ćerimagić, M. Wilmots, Hasanaj (od 46. Beciri), Majcen.
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Zaletel (od 82. R. Štraus), Benedičič (od 65. Antanavičius), Lotrič, Kerin (od 77. Plantak), Božić, Vizinger.
* Rumena kartona: Gajić, Beciri.
* Rdeči karton: /.

Glede na prikazano v spomladanskem delu bi moral Celjane čakati zahteven izziv na gostovanju v Kranju, a so jo izbranci Dušana Kosića na Gorenjskem tudi po zaslugi "hattricka" Daria Vizingerja odnesli brez praske in so ob Bravu še naprej edina neporažena ekipa spomladanskega dela. Celjski nogometaši, ki so brez poraza sedem tekem zapovrstjo, so se z 12. zmago prebili na drugo mesto lestvice, imajo pa toliko točk kot tretjeuvrščeni Aluminij ter dve več kot četrtouvrščeni Maribor.

Gorenjci, ki so tokrat prvič računali na mladega branilca Žana Luko Kocjančiča, v prvi enajsterici pa sta prvič zaigrala tudi brata Marten in Reno Wilmots, so si že v prvem polčasu močno otežili delo, kar je na koncu botrovalo skupno sicer že 14. porazu (toliko jih ima le zadnjeuvrščeni Rudar), a bo ekipa Vlada Šmita tudi po tem krogu še v "varni coni", kar zadeva boja za obstanek.

Celjani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije, medtem ko Gorenjci niso resneje ogrozili Matjaža Rozmana. Celje je povedlo v 11. minuti, ko je zadel Dario Vizinger, potem ko sta z Mitjo Lotričem odigrala dvojno podajo na robu kazenskega prostora.

Prednost so gosti podvojili v 27. minuti, potem ko je Jalen Arko s prekrškom nad Lotričem zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ivan Božić za svoj osmi gol sezone. Božić je sicer v 19. minuti poskusil tudi s "škarjicami", a je bil nenatančen.

V 49. minuti pa so Celjani še povečali prednost. Denis Marandici je z leve strani poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, ta je za malo preletela Kocjančiča, na njegovo smolo pa je bil za njim zbran Vizinger in z glavo matiral Arka.

Tudi v nadaljevanju so imeli Celjani več od igre, tudi še nekaj strelov, je pa v 64. minuti svojo strelsko statistiko popravil tudi Božić, ko je iz bližine unovčil novo podajo Marandicija z leve strani. V 68. minuti je pri domačih z roba kazenskega prostora poskusil Berat Beciri, a Rozman ni imel težkega dela, slednji pa je uspešno posredoval tudi po novem Becirijevem naslednjem poskusu v 70. minuti.

V 76. minuti je sam proti Arku stekel Lotrič, a je bil prvi takrat uspešnejši. Na drugi strani je malce pozneje moral dvakrat resno posredovati tudi Rozman po poskusih Žana Roglja in Becirija. So pa Celjani piko na i visoki zmagi postavili v 81. minuti, ko je novo Lotričevo podajo - takrat iz kota z leve strani - unovčil Vizinger za 18. zadetek sezone in prvo mesto na lestvici strelcev. Prvo mesto med podajalci pa je z deveto asistenco prevzel Lotrič.

Kranjčani bodo v 26. krogu v petek gostovali pri Bravu, Celjani pa bodo v nedeljo gostili Rudar.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Celje
    V gorenjski prestolnici se bodo do nedavnega nepremagani Triglavani udarili z razigranimi grofi. Kdo bo boljši?

DELI NA