Celjani ugnali Ankaran

Ankaran Hrvatini - Celje 0:2 (0:2)

* Športni park v Novi Gorici, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Mikača (Višnja Gora), Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 Požeg Vancaš (21.), 0:2 Požeg Vancaš (35.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Soldo, Badžim, Vodeb, Gliha, Suljić, Nkama (od 85. Bordon), Furjan (od 46. Zemljak), Romero, Matošević, Gerc (od 63. Bišević).
* Celje: Jurhar, Zorko, Stojinovič, Žinko, Travner, Pišek, Cvek, R. Štraus (od 66. Predragović), Pungaršek (od 90. L. Štraus), Požeg Vancaš (od 86. Cimerman), Lotrič.
* Rumeni kartoni: Soldo, Romero; Travner, Predragović, Lotrič.

Nogometaši Celja so se po treh sušnih tednih oziroma štirih tekmah brez uspeha vrnili v zmagovalne tirnice. V Novi Gorici so premagali Ankaran Hrvatine z 2:0 in se na lestvici po točkah izenačili z Rudarjem na četrtem mestu. V zadnjih dveh krogih bodo gostili Maribor (23. 5.) in gostovali v Krškem (27. 5.).

Ankaran Hrvatini so po velikem presenečenju, ki so ga pripravili v prejšnjem krogu, ko so v Stožicah remizirali z Olimpijo, doživeli devetnajsti poraz v sezoni, tako da so vedno bližje nazadovanju v 2. SNL. Tekmovanje bodo sklenili proti Gorici ter Aluminiju.

Gostje iz Celja so večji del naloge opravili v prvem polčasu, ki so ga po zaslugi dveh zadetkov Rudija Požega Vancaša dobili z 2:0. Štiriindvajsetletni vezist je v zadnjih dveh mesecih v odlični strelski formi. V tem času je dosegel osem od svojih enajstih zadetkov v tej sezoni, tako da je dva kroga pred koncem tekmovanja četrti strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Prvi zadetek je Rudi Požeg Vancaš dosegel v 21. minuti po lepi kombinaciji z Lovrom Cvekom, drugega pa v 35. minuti, ko je mojstrsko sprejel dolgo podajo Janeza Piška in rutinirano premagal vratarja Primoža Bužana.

V drugem polčasu so imeli več od igre gostitelji, vendar iz petih zrelih priložnosti niso zadeli mreže. V 54. minuti je Matej Zemljak močno sprožil z roba kazenskega prosta, a ne dovolj natančno. Deset minut kasneje je bil vratar Celja Metod Jurhar na pravem mestu ob strelu Nkama, v 70. minuti je Janez Pišek rešil zadetek na golovi črti, poskusa Erika Glihe v 77. minuti s prostega strela ter Tima Vodeba s "škarjicami" v sodnikovem podaljšku pa sta za las zgrešila okvir vrat.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Celje
    Ankarančani so v prejšnjem krogu presenetili Olimpijo, a kljub temu povečali zaostanek za devetim Triglavom. Se lahko v dvoboju s Primorci opečejo tudi Celjani? Grofom v lovu na četrto mesto šteje zgolj zmaga.

DELI NA