11.12.2022 | Prva liga Telemach
Celjani zanesljivi pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Celje 0:3 (0:1)

* Športni park, sodniki: Kondić, Šumer, Horvat.
* Strelci: 0:1 Matko (42.), 0:2 Bizjak (55.), 0:3 Zec (65.).
* Radomlje: Velić, Marković (od 63. Hrvoj), Jazbec, Korun, Ševelj, Nuhanović, M. Čuić, Pogačar (od 63. Štorman), Cerar, Tahiraj (od 82. Nadarević), F. Čuić (od 59. Justin).
* Celje: Rozman, Morozov (od 88. Milić), Zec, Vuklišević, Stojinović (od 68. Šporn), Zabukovnik, Kouter, Vrbanec, Matko, Bizjak (od 88. Mačak), Bajde.
* Rumena kartona: F. Čuić, M. Čuić.
* Rdeč karton: /.

Radomljani so po razhodu z Nerminom Bašićem, ekipo sta vodila Amir Botonjić in Rok Hanžič, želeli v zadnjem jesenskem krogu prekiniti niz 16 tekem brez zmage. Nastopili pa so oslabljeni, tudi brez kaznovanih Madžida Šošića in Esterja Soklerja, tako kot na drugi strani Celjani, pri katerih je med drugim spet manjkal njihov najboljši strelec Charles Ikwuemesi, kaznovan pa je bil Denis Popović.

Radomeljske želje se v predprazničnem času niso uresničile, zato pa je Celje po treh krogih le vpisalo novo zmago in se prebilo na tretje mesto, kjer ima 14 točk zaostanka za vodilno Olimpijo. Mlinarji pa ostajajo v krogu ekip v boju za obstanek, tam sta se Tabor in Gorica.

Celjani, pri katerih je bil strateg Roman Pilipčuk zaradi kartonov le na tribuni, so imeli prvo resnejšo priložnost na tekmi, ko je v osmi minuti z glavo zgrešil Damjan Vuklišević, malce pozneje pa je od daleč dvakrat neuspešno poskusil še Matic Vrbanec. Radomljani so med Vrbančevima streloma nase opozorili v 15. minuti prek Filipa Čuića, na mestu je bil Matjaž Rozman.

So imeli pa Celjani terensko pobudo, večjo posest žoge, vendar prav posebej nevarni niso bili. Radomljani so bili naslednji, ki so prišli do strela, vendar je Vicko Ševelj v 37. minuti žogo poslala čez gol z roba kazenskega prostora.

Celjani pa so vendarle malce boljšo igro kronali z zadetkom v 42. minuti, tega je po podaji Gregorja Bajdeta iz bližine zadel Aljoša Matko. Ta je imel v 45. minuti novo priložnost, a se je sam odločil za strel od daleč, čeprav je imel na vsaki strani tudi Bajdeta in Lovra Bizjaka.

V 53. minuti so imeli Radomljani priložnost za izenačenje, vendar je Rok Jazbec tri metre od vrat z glavo zgrešil celo žogo. Zato pa so Celjani v svoji prvi nevarni akciji v drugem polčasu spet zadeli, v 55. minuti je ob neodločnih branilcih domače zasedbe z desetih metrov zadel Bizjak. Spet je bil podajalec Bajde.

V 65. minuti je bil zmagovalec dokončno odločen, iz bližine je bil z nogo uspešen David Zec po podaji Vrbanca za 3:0. Pozneje so gosti zgolj še nadzorovali tekmo in jo mirno pripeljali do zanje srečnega konca.

Prvenstvo se bo nadaljevalo februarja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Celje
    Nedeljski spored 19. kroga bosta zaključili ranjeni ekipi. Radomlje so v Mariboru doživele najvišji poraz v Prvi ligi Telemach, v izdihljajih sredine tekme poraženi Celjani pa se še drugič v istem tednu vračajo v Domžale.

DELI NA