Delitev točk na derbiju

Nogometaši Maribora in Olimpije v prvenstvenem derbiju igrali 1:1

* Stadion Ljudski vrt,  sodniki: Skomina, Žunič, Klančnik.
* Strelca: 1:0 Mešanović (30.), 1:1 Ivanović (75.).
* Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Požeg Vancaš (od 64. Mlakar), Kronaveter (od 73. Repas), Mešanović (od 86. Tavares).
* Olimpija: Frelih, Andrejašič, Korun, Samardžić, Pavlović, Kapun (od 46. Marin), Elšnik, Caimacov, Bosić (od 46. Vukušić), Ivanović, Vombergar (od 72. Kurež).
* Rumeni kartoni: Kronaveter, Cretu, Kotnik; Adrejašič, Elšnik.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so že več kot tri leta neporaženi v Ljudskem vrtu. Tokrat je sprva bolje kazalo Mariboru, a v 75. minuti je za točko zeleno-belih s četrtim zadetkom sezone poskrbel Đorđe Ivanović, ki je po novem tudi vodilni strelec lige. Maribor, ki je tri tekme brez zmage, in Olimpija sta po novem na tretjem in četrtem mestu na lestvici, za vodilno Muro zaostajata štiri točke.

Mauro Camoranesi, ki danes praznuje 44. rojstni dan, je v mariborski ekipi znova poskrbel za precej sprememb, Ilija Martinović je doživel svoj debi v vijoličnem dresu, Rok Kronaveter je začel v prvi postavi, igralni sistem pa spremenil v 3-4-3. Tokrat so zunaj ekipe ostali Kenan Pirić, Mitja Viler, Aljoša Matko in Rene Mihelič. Pri Olimpiji pa so vztrajali pri postavi s prejšnje tekme, ni pa bilo Endrija Čekičija, ki naj bi kmalu zapustil Ljubljano.

Bolje so začeli Štajerci, ki so petkrat v uvodni minutah poskušali s streli, a so bili ti dokaj nenevarni. Pozneje so tudi Ljubljančani prišli do nekaj zaključnih strelov, ki prav tako niso resneje ogrozili Ažbeta Juga.

V 30. minuti pa so povedli Štajerci, ko je po desni strani po podaji Denisa Klinarja v kazenski prostor gostov prišel Jasmin Mešanović in žogo poslal pod prečko ob bližnji vratnici.

Pozneje je spet Olimpija prišla do nekaj strelov prek Timija Maxa Elšnika, Đorđeja Ivanovića in Radivoja Bosića, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida.

Dino Skender je ob polčasu v igro poslal Anteja Vukušića in novinca Luko Marina, a v 55. minuti je znova poskusil Elšnik, vendar nenatančno.

V 69. minuti je proti ljubljanskim vratom znova sprožil Mešanović, a je bil Žiga Frelih zbran, tako kot ob prostem strelu Kronavetra v 71. minuti. Štiri minute pozneje pa je Đorđe Ivanović izenačil, potem ko je do žoge prišel malce na levi strani kazenskega prostora in žogo ob prvi vratnici poslal v mrežo za končnih 1:1.

"Malce bolj sem zadovoljen z igro, napredek je. Je pa to neodločen remi z grenkim priokusom. Čaka nas še veliko dela," je po tekmi za Planet TV povedal Camoranesi, medtem ko je Dino Skender, strateg Olimpije, dejal: "Fantje so na igrišču naredili vse, kar smo se dogovorili. Gol smo dobili zaradi napake, a smo potem šli po izenačenje in zmago., Mislim, da smo zasluženo izenačili in bili boljši v polju. Remi ni slab, ampak smo si želeli več."

Maribor bo v 7. krogu 17. oktobra gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Šesti krog Prve lige Telekom Slovenije se bo zaključil v Ljudskem vrtu, kjer bomo videli prvi večni derbi v tej sezoni. Bo nedeljski večer obarvan vijoličasto ali zeleno?

DELI NA