18.10.2022 | Sodniki
Delovni obisk ZNSS z vodstvi MNZ in Društvi nogometnih sodnikov Koper in Nova Gorica

Predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) David McDowell in vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun sta med četrtkom in ponedeljkom na terenskih sejah obiskala šest Medobčinskih nogometnih zvez (MNZ) širom države, kjer sta sestankovala s predsedniki MNZ in vodstvom lokalnega društva nogometnih sodnikov znotraj MNZ.  

Namen tovrstnih delovnih sestankov vodstev vseh članic NZS- devet Medobčinskih nogometnih zvez- z vidnimi sodniškimi predstavniki je seznanitev z aktualnim stanjem, iskanje sistemskih rešitev za nadaljnje razvojne korake pri obstoječi problematiki v posamezni MNZ in ključnimi strateškimi vprašanji na teh relacijah.

V četrtek sta bila predstavnika iz krovne sodniške organizacije najprej na delu v slovenski Istri v Kopru, kjer sta se ju na zahodu države v času kosila pričakala predsednik MNZ Koper Borut Knafelc in predsednik MDNS Koper Žarko Vidali.

Naslednji sestanek je sledil nekaj ur pozneje, ko sta se v popoldanskem času McDowell in Dobrun mudila v Novi Gorici na ulici Gradnikove brigade 47 v mestu vrtnic, kjer so ju na sestanku čakali predsednik MNZ Nova Gorica Tomaž Horvat, podpredsednika MNZ Nova Gorica Otmar Komel in Uroš Bensa, predsednik MDNS Nova Gorica Borut Kopač in vodja tekmovanj MNZ Nova Gorica Nejc Jelen

Zadnji dan tedna v petek se je ožje vodstvo ZNSS napotilo na skrajni vzhod države v Pomurje. V največjem mestu v Prekmurju, v Murski Soboti so ju v pisarni na Slovenski ulici 25 zgodaj dopoldne pričakali podpredsednik NZS in predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, predsednik MDNS Murska Sobota Božo Crnkovič in predsednik strokovnega odbora soboških sodnikov Robert Vukan s katerima so izmenjavali poglede in stališča pri mnogih sodniških temah. 

Sredi petkovega dne sta predstavnika ZNSS nadaljevala pot še v najbolj vzhodno mesto tik od meji z Madžarsko. V Lendavi sta na sedežu zveze na Mlinski ulici 5 sestankovala in izmenjavala stališča v družbi predsednika MNZ Lendava Slavka Režonje, predsednika MDNS Lendava Marjana Tompe, poleg pa sta bila še vodja strokovnega odbora lendavskih sodnikov Miran Bukovec in sekretar MNZ Lendava Danijel Žalik.

Po vmesnem vikendu je začetek novega tedna zaznamoval odhod na Štajersko, kjer sta se predstavnika ZNSS najprej oglasila v Mariboru. Na terasi restavracije Hotela City v mestu ob Dravi sprejel predsednik MNZ Maribor in podpredsednik NZS Dejan Germič, predsednik MDNS Maribor Silvo Borošak in vodja strokovnega odbora mariborskih sodnikov Zoran Novarlić.

Pred potjo domov je sledil še sestanek v knežjem mestu na sedežu MNZ Celje. V Celju sta ju na Ulici XIV. divizije 14 na sedežu tamkajšnje zveze pričakali predsednik MNZ Celje Vlado Močnik, predsednik MDNS Celje Goran Mijatović, poleg pa sta bila še vodja strokovnega odbora celjskih sodnikov Emir Huselja in sekretar ter vodja tekmovanj pri MNZ Celje Andrej Narat.

V prihodnjem obdobju bosta predstavnika ZNSS na skupnih delovnih sestankih obiskala še MNZ Ptuj, MNZG Kranj in MNZ Ljubljana v družbi vodstev lokalnih društev nogometnih sodnikov.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA