Derbi brez golov
Olimpija in Maribor sta se v velikem derbiju 22. kroga razšla z neodločenim izidom 0:0.

Olimpija na večnem derbiju ni zmagala že od leta 2005 in tudi po današnjem obračunu ostaja pri tem. Ljubljančani so bili sicer tokrat bližje zmagi od Maribora, vendar jo je tudi nekaj smole ločilo od polnega izkupička. Olimpija je tako dvema pomladnima zmagama dodala še drugi neodločen izid in ostaja na četrtem mestu, Maribor, ki je v prejšnjem krogu doživel sploh prvi poraz v prvenstvu, pa ostaja zanesljivo v vodstvu.

Trener Olimpije Dušan Kosič na tekmi ni mogel računati na poškodovana Sašo Ranića in Nika Omladiča ter kaznovanega Enesa Rujovića, medtem ko je imel njegov kolega na mariborski klopi Darko Milanič na voljo vsa orožja z izjemo Aleša Mejača. Že v 14. minuti pa je moral gostujoči strateg poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Aleš Mertelj, zamenjal pa ga je Željko Filipović.

Čeprav je imela Olimpija uvodoma terensko pobudo in sprožila nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov (Anej Lovrečič, Dalibor Radujko), so bili konkretnejši gosti. V 10. minuti je v ljubljanskem kazenskem prostoru preigraval Dejan Mezga, a je v zadnjem trenutku posredoval Sreten Sretenović. V 21. minuti pa je po kotu domači vratar Damir Botonjić zaplaval v prazno, žoga je priletela točno na glavo Filipoviću, ki je sprožil ne preveč močan strel, žogo pa je na golovi črti odbil Boban Jović.

V sicer izenačeni tekmi je bilo priložnosti kar nekaj, toda pri domačih je v 36. minuti eno izvrstno zapravil Zoran Zeljković, ki je bil povsem neoviran pri strelu, a je svojo nalogo slabo opravil in prešibko streljal naravnost v Marka Pridigarja (ta je moral ob zaključku polčasa zaradi poškodbe mesto med vratnicama prepustiti Mateju Radanu).

V 40. minuti je prišlo do incidentov, ko je nekaj domačih navijačev (po obojestranskih provokacijah in metanju pirotehničnih sredstev) vdrlo na igrišče, zaradi česar je bila tekma prekinjena in je posredovala policija. Po treh minutah se je stanje umirilo in sodnik je dal znak za nadaljevanje. In kaj lahko bi zeleno-beli v zaključku polčasa povedli, ko se je z roba kazenskega prostora za strel odločil Jović, a je žoga zadela obe vratnici in se odbila v igrišče.

V uvodu drugega polčasa je imela pobudo domača ekipa, ki ji pa nikakor ni uspelo prebiti mariborske obrambe, sestaviti pametne zadnje podaje in sprožiti nevarnega strela. V 68. minuti so domači izvedli kot, do žoge je pred golom prišel Sretenović in iz prve sprožil, toda gostje so žogo odbili.

V 75. minuti je do ugodnega položaja za strel z 18 metrov prišel Radujko, vendar je meril previsoko, v 79. minuti pa si je drugi rumen karton prislužil Mitja Viler in moral predčasno pod prho. Ob številčni premoči so domači še bolj pritisnili in bili po nevarnem prostem strelu Dareta Vršiča znova blizu zadetka, toda Radan je žogo odbil, tako kot tudi po Radujkovem poskusu z glavo v sodniškem dodatku, tako da se je tekma končala brez zadetkov.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Olimpija-Maribor.

  • 11.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Veliki derbi pred vrati

    Pred vrati je veliki nogometni derbi, ki se bo na stadionu Stožice začel v soboto ob 20.30.

  • 09.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prihaja veliki derbi
    V soboto bo v Ljubljani na sporedu veliki slovenski nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom.

DELI NA