Derbi brez zadetkov

Olimpija - Domžale 0:0

* Stadion Stožice, sodniki: Ponis, Kordež, Kasapović.
* Strelci: /.
* Olimpija: Frelih, Pavlović, Delamea Mlinar, Korun, Fink, Kurež (od 59. Bosić), Valenčič (od 75. Sešlar), Kapun, Ćorić (od 59. Ostrc), Ivanović (od 83. Boakye), Vombergar (od 59. Perović).
* Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karič, Klemenčič, Žinič, Svetlin (od 80. Podlogar), Markuš, Pišek (od 80. Käit), Jakupović, Ibričić, Kolobarić (od 84. Vuk).
* Rumeni kartoni: Bosić, Valenčič, Pavlović, Frelih; Jakupović.
* Rdeči karton: Bosić (90.).

Olimpija, ki je danes igrala brez kaznovanega kapetana Timija Maxa Elšnika, se bo na sobotni večni derbi podala s prvega mesta, a z istim točkovnim izkupičkom, potem ko so se z Domžalčani razšli z delitvijo točk. Slednji tako ostajajo na četrtem mestu z desetimi točkami zaostanka za Ljubljančani in Mariborčani, ki ju na vrhu lestvice loči le Olimpijin boljši medsebojni izkupiček z dosedanjih dveh derbijev.

Varovanci Dejana Djuranovića so na gostovanju v prestolnici pogrešali kaznovanega Zenija Husmanija, a vseeno imeli pobudo v prvem polčasu. V tretji minuti je bil Dario Kolobarić le malce prekratek, da bi žogo dvignil prek Žige Freliha, ki je pravočasno krenil iz vrat.

V 11. minuti je na drugi strani z glavo poskušal Andres Vombergar, a je bil na mestu Ajdin Mulalić.

Domžalčani so imeli novo priložnost v 15. minuti, ko je zvit poskus Senijada Ibričića v kot preusmeril Frelih. Slednji je imel še naprej več dela. V 19. minuti je poskusil še Arnel Jakupović, a je vratar Olimpije žogo potisnil v kot.

Do konca polčasa sta od daleč poskusila še Jakupović in Ćorić. Prvi je v 34. s prostega strela znova ogrel dlani Freliha, Ćorić pa je minuto kasneje na drugi strani zadel le zunanji del mreže Mulalića. Ta je zlahka posredoval tudi ob strelu Matica Finka v 39. minuti.

V drugi del je Olimpija krenila bolj odločno. V 50. minuti je streljal Ante Ćorić, zadel soigralca Gala Kureža, Mulalić pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot.

Blizu vodstva so bili Ljubljančani v 69. minuti, ko je Radivoj Bosić za las zgrešil vrata Mulalića, a je iz ugodnega položaja streljal zelo slabo. Na drugi strani je podobno slabo streljal Kolobarić. So pa bili v 82. minuti blizu vodstva gosti, a žoge po kotu v gneči niso uspeli potisniti v mrežo.

V 87. minuti je po indirektnem prostem strelu z neposredne bližine poskusil še Ibričić, a je v glavo zadel Finka. Konca tekme po drugem rumenem kartonu ni dočakal Bosić.

Olimpija bo v 24. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan kasneje gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Olimpija z remijem v Kidričevem ni izkoristila sobotnega poraza Maribora. Zmaje v sredo čaka obračun z vročim tekmecem, tudi Domžale so v nadaljevanju sezone nabrale sedem točk. Kdo bo uspešnejši v prestolnici?

DELI NA