21.04.2023 | 1. SŽNL
Derbi vodilnih pred kamerami Planet TV-ja

S tekmo ŽNK Olimpija – ŽNK Mura Nona se začenja 17. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo bo tekma v Ajdovščini, obračun ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex pa bo 7. maja.

Če zmagajo gostje

Vse oči so uprte v Ljubljano, kjer se bosta štiri kroge pred koncem pomerila vodilni dve ekipi. Mura prihaja v Ljubljano s prednostjo osmih točk. V primeru zmage proti Olimpiji bi bila ekipa iz Murske Sobote že državni prvak. Če zmaga Olimpija ali pa ekipi remizirata, bomo na razplet še malce počakali.

Vodilni dvojec je v spomladanskem delu superioren, oboji so po dvakrat porazili Radomlje in po enkrat Ljubljano. Ekipi sta tudi finalista ženskega pokala NZS.

SŽNL, 17. krog, 22.4.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mura Nona (16.30) (prenos na Planet TV2)

23.4.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (17.00)

7.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00)

Gostje niso favoritinje

„Veselimo se tekme, razpoloženje je dobro. Verjamem, da bomo zmagali,“ Zlatku Gaborju, trenerju Olimpije ne manjka samozavesti. „Vidim, da so igralke zelo motivirane, s tekmicami se ne obremenjujemo. Vemo pa, kaj nam prinaša rezultat: želimo dosegati gole, imeti žogo v svoji posesti, gojiti dobro igro s številnimi podajami,“ nadaljuje Gabor.

„V tekmo gremo s tremi različnimi koncepti, variantami. Bi pa bilo bistveno lažje, če bi hitro dosegli gol,“ trener zmajčic o tem, ali nameravajo napasti od prve sekunde in iskati hiter gol za vodstvo.

„Kot sem že nekajkrat v tej sezoni rekel: z drugimi se ne obremenjujemo. Želim si, da odigramo agresivno in napadalno. Da bomo gledalci uživali, nenazadnje pa saj igramo za njih,“ poudari Gabor, ki želi, da njegove igralke gostjam vsilijo svoj način igre.

„Pri tekmicah moramo biti pozorni na dva elementa: njihove dolge žoge so nevarne, pretijo pa tudi iz prekinitev,“ Gabor o dveh sestavinah igre gostujoče vrste.

„Gostje niso favorit. Ko so nas premagali v Murski Soboti z 2:1, smo jim čestitali. V soboto pa bodo oni čestitali tam,“ za konec poudari Gabor, ki je lani z ekipo iz Pomurja postal državni prvak, na klopi gostij pa je tudi (uspešno) začel letošnjo sezono.

Prva zaključna žoga

„Veselimo se tekme,“ pravi trener Amir Karič, ki se trudi, da bi imel jutri na voljo kar se da optimalno zasedbo. Ob tem spomni na veliko utrujenost, ki se loteva predvsem deklet, ki so bila aktivna v reprezentanci. „Menim, da imamo premalo časa za regeneracijo,“ opozarja, a je prepričan, da bodo njegove varovanke dale od sebe še zadnje atome. V postavo se vrača Lara Klopčič.

„Oboji se zavedamo, kaj ta tekma prinaša. Mi imamo prvo zaključno žogo. Verjetno bodo domačinke želele vrniti za dva poraza v tej sezoni (4:0 in 2:1 je bilo; op.a.). Imamo dovolj kvalitete za zmago. Ne bomo pa divjali. Lahko si dovolimo, da kontroliramo tekmo in potem iz protinapadov ogrožamo domači gol,“ Karič o tem, kakšno tekmo pričakuje.

„Olimpija bo napadla. Želele bodo hiter gol. Naša naloga je, da se dobro postavimo in skozi t.i. tehnične stvari in „pas igro“ umirimo zadeve,“ stopa Karič na žogo, za katero pa si želi, da bi bila čim več v nogah njegovih nogometašic.

Ekipi sta se v državnem prvenstvu članic pomerili 21-krat. Kar 13 tekem je pripadlo ŽNK Muri Nona, sedem Olimpiji, lani pa sta ekipi prvič ligaško tekmo sklenili z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA