10.08.2012 | U17
Dnevnik iz tabora WU17: Kljub dvema porazoma napredovale kot ekipa

Slovenska reprezentanca do 17 let nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za EP. Tudi to pot se iz tabora reprezentance javljajo tri igralke.

Iz tabora slovenske WU17, sreda, 8.8.

Današnji dan se je začel z bolj zgodnjim zajtrkom kot prejšnje dni. Z mislijo, da danes vrnemo udarec nasprotnicam, smo se po končanem zajtrku, odpravile proti Madžarski. S tekmo smo pričeli ob 11 uri. V prvem polčasu smo s solidno igro in dobrim branjenjem zatresle nasprotnikovo mrežo in tako povedle. Po zadetku smo igro nadaljevale v istem tempu, kar pa nasprotno ekipo ni ustavilo, saj smo še v istem polčasu prejele gol. Po kratkem premoru, smo v drugi polčas odšle z dvignjeno glavo in željo, da povedemo. Žal sreča ni bila na naši strani, saj smo do konca tekme prejele še dva zadetka. Priznati moramo, da o zmagi ni odločala le sreča, temveč tudi dobra uigranost nasprotne ekipe, fizična pripravljenost in sama kvaliteta posameznih igralk. Igrišče smo zapustile nekoliko žalostne, saj smo po dveh končanih tekmah videle, da bi se lahko obe srečanji končali v naš prid. S pripravami smo definitivno napredovale kot ekipa, naša igra se je izboljšala in upamo, da bomo čez tri tedne na KVEP dobro in dostojanstveno predstavljale Slovenijo.

Lep pozdrav vsem
Ketiš Sara

Z današnjo tekmo ne moremo biti popolnoma zadovoljni, saj smo izgubli s 3:1.Tekmo smo sicer začeli vzpodbudno in tudi prvi povedli. Nato pa so nas Madžarke stisnile in proti koncu polčasa smo prejele zadetek.Drugi polčas so bile boljše Madžarke in zasluženo zmagale s 3:1. Punce smo se sicer borile, a smo bile zelo utrujene, zaradi napornega ritma tekem.

Lep pozdrav vsem
Nika Lombar

Po zgodnjem zajtrku smo se dobre volje in z zeljo po zmagi odpravile proti Madžarski. Po uri in pol vožnje smo prispele na cilj v Andrashido. Nato smo se preoblekle, uredile pričeske in se v polnem zagonu odpravile na ogrevanje. Ob 11 uri je prišel čas, da se tekma začne. V prvem polčasu smo po zadetku Spele Zagoršak povedle, ter bile dober nasprotnik Madžarkam. Čisto pred koncem polčasa pa so nam nasprotnice zatresle mrežo. Rezultat polčasa je bil 1:1. Drugi polčas smo začele intenzivno in poskušale zadeti,vendar nam ni uspelo. Do konca tekme smo dobile se dva gola, zaradi katerih vzdušje na avtobusu, ko smo se peljale domov, ni bilo prav veselo.

Po koncu tekme smo na žalost morale priznati premoč nasprotnicam, ki so tekmo dobile zaradi boljše fizične pripravljenosti. Do septembra imamo se nekaj časa in vsaka posameznica bo poskušala pridobiti se boljšo formo, da bomo na kvalifikacijah lahko enakovredne
nasprotnicam.

Lep pozdrav vsem
Ana Kosi

Iz tabora slovenske WU17, sreda, 8.8.

Sara Gregorčič, vezna igralka: »Dan po zelo dobro odigrani tekmi proti Madžarski smo dekleta prve postave preživele povsem brez treninga. Dopoldan smo se za kratek čas sprostile v bazenu, popoldan smo se s soigralkami družile. Po večerji pa smo s selektorico Tino pregledale še zadnje napake. Jutri nas čaka že povratna tekma, ki jo vse nestrpno pričakujemo, da Madžarkam vrnemo udarec.«

Pija Smukovič, vezna igralka: »Danes smo dan preživele čisto sproščeno. Nekatere igralke so odšle na kratki trening, druge pa na bazen. Imele smo dovolj časa, da se psihično pripravimo na jutrišnjo tekmo. Mislim, da smo dovolj spočite za jutrišnji obračun. Upam, da se kar se da najbolje izkažemo.«

Tara Komatar, vratarka: »Današnji dan je potekal sproščeno, zjutraj smo imele kratek trening. Popoldan pa smo se lahko sprostile, saj je jutri še zadnji pomemben dan za nas, tekma proti Madžarski.«

Lep pozdrav vsem
Sara, Pija in Tara


Iz tabora slovenske WU17, torek, 7.8.

Za reprezentanco U17 je nov dan, med drugim pa so varovanke selektorice Tine Kelenberger odigrale tekmo z madžarskimi vrstnicami, ki so bile tesno boljše (1:2).

Ker je imela naša standardna igralka Lara Ivanuša že dlje časa težave z gležnjem se je zdravstvena ekipa odločila, da se opravi globinski vpogled. Ugotovljeno je bilo, da ima v stopalu zastarelo poškodbo zlomljene kosti, zato je bila Lara danes naša novinarka in dekleta tekom dneva povpraševala kakšna je situacija v taboru. Sledi Larin dnevnik.

Lara Ivanuša, vezna igralka: »Danes zjutraj so soigralke opravile lažji trening in aktivacijo za tekmo. Po treningu je sledil sestanek in priprava za tekmo proti Madžarski.«

Izjave igralk pred tekmo.

Martina Anželj, napadalka: »Za tekmo proti Madžarkam mislim, da smo dobro pripravljene tako taktično kot tudi fizično, saj skupaj treniramo že od saj z reprezentanco treniramo že od sobote. Poskušale bomo popraviti napake iz nedeljske tekme proti članski ekipi Pomurja in upamo na najboljše.«

Jana Mohorko, vezna igralka: »Pričakujemo težko in naporno tekmo, saj so nasprotnice zelo dobra ekipa. Vsekakor bomo dale vse od sebe, saj si vsi želimo dober rezultat. Želim si, da bi na tekmi pokazale vse kar smo se na dosedanjih treningih naučile kot v fazi napada in tudi v fazi obrambe.«

Izjave igralk po tekmi:

Tina Marolt, kapetanka in branilka: »Mislim, da je bil v naši igri viden napredek, predvsem v fazi napada, kjer smo si ustvarile več dobrih priložnosti. Nasprotnicam smo enakovredno parirale in tako v drugem polčasu tudi povedle. Po izenačenju smo se dobro odzvale na pritisk Madžark, vendar smo kljub temu tik pred sodnikovem žvižgom prejele zadetek direktno iz kota, zaradi nesporazuma med igralkami. Vzdušje v ekipi je po tekmi dobro, navkljub nekaterim napakam v igri. Z današnjim srečanjem smo naredile korak naprej k upam, da uspešnim kvalifikacijam.«

Špela Zagoršak, desna zunanja bočna branilka: »Kljub temu da smo na pripravljalni tekmi proti Madžarski dobile dva gola, smo igro izpeljale dosti boljše. Na naslednji tekmi bomo poskusile odpraviti se nekatere napake in tekmo dobiti. Na tekmo smo šle zelo samozavestne, kot se je izkazalo z dobro igro in v drugem polčasu smo povedle, na koncu pa izgubile. Vendar smo z dvignjenimi glavami odšle iz igrišča, ker smo se izredno borile, nasprotnice pa so tokrat imele nekoliko več sreče.

Evelina Kos, branilka: »Odigrale smo zelo dobro, prvi polčas smo bili boljši nasprotnik. Ustvarile smo si nekaj zelo lepih priložnosti, žal jih nismo izkoristile. Drugi polčas smo nadaljevale z dobro igro in zadele. Proti koncu pa je koncentracija popustila, v zadnjih petih minutah smo prejele dva zadetka. Kljub minimalnemu porazu se mi zdi, da smo odlično odigrale in uporabile znanje, ki smo ga pilile na treningu.

Po tekmi je sledila večerja in sproščanje ter relaksacija v bazenu.

Lep pozdrav vsem
Lara Ivanuša


Iz tabora slovenske WU17, ponedeljek. 6.8.

Danes zjutraj smo opravile regeneracijski trening, saj smo imele prejšnji dan tekmo. Trening je bil sproščen in zabaven, tako da smo še posebej uživale. Po treningu smo imele počitek in nato prosti čas. Kasneje smo odšle na bazen, nekatere pa smo opravile še nekoliko krajši popldanski trening, namenjen individualnemu razvoju in napredku. Po končanem treningu smo imele sestanek z analizo včerajšnje tekme, kjer smo govorile o napakah in dobrih potezah v igri. V ekipi se počutim super, saj se igralke zelo dobro razumemo in vzpodbujamo. Mislim, da smo se kar vse vklople v družbo, kjer pa ne primanjkuje smeha, zabave in seveda discipline.

Lep pozdrav vsem
Sergeje Kržan


Iz tabora slovenske WU17, nedelja, 5.8.

Dopoldan smo opravili nekoliko krajši taktični trening. Posvetili smo se kotu tako v fazi obrambe kot tudi v fazi napada. V hotelu smo imeli kot običajno sestanek pred tekmo. Nismo se posebej posvečale ekipi Pomurja, ker nam je cilj, da se optimalno pripravimo na KVEP, ki jih imamo v mesecu septembru. Po kosilu so imela dekleta počitek in možnost individualne mentalne priprave na tekmo. Nato smo se odpravili na tekmo v Renkovce.

Okrepljene državne prvakinje zaključujejo s pripravami za ligo prvakinj, resnejši obračun jih čaka že v petek, zato sem že v naprej vedela, da bo to za mojo selekcijo deklet, ki so v klubih po večini šele pričele s pripravami izredno naporna tekma. Vendar so v prvem polčasu moje varovanke kar solidno parirale starejšim ter posledično fizično močnejšim nasprotnicam. S kombinatorno igro smo izpeljali tudi nekaj dobrih akcij, imeli ideje in gibanje v igri, vendar resneje nismo ogrozili vrat nasprotnic. Članice ŽNK Pomurje Teleing pa so po našem prekršku izkoristile svojo priložnost in zadele s prostega strela ter v prvem polčasu dosegle še en zadetek iz igre. Proti koncu prvega polčasa in v začetku drugega polčasa je prišlo do lažje poškodbe naših dveh igralk in potrebni sta bili dve hitri menjavi. V drugem polčasu pa z igro deklet ne morem biti zadovoljna. Ritem in tempo je upadel, precej je bilo vidno, da so dekleta šele v štartu klubskih priprav. Pomurke so si priigrale še nekaj priložnosti in jih nekaj tudi realizirale.

Priložnost za igro so dobila vsa dekleta, tudi obe vratarki. Druga vratarka Tara Komatar je bila z nami prvič, pred vstopom v igro je bila nekoliko prestrašena in nervozna. Sedaj je prebila led, vsaka nova priložnost pa bo za mlado vratarko dobra in dobrodošla izkušnja

Po tekmi smo odšle na večerjo. Po večerji zame sledi priprava analize tekme, da na naslednjih treningih in sestankih predstavimo in popravimo napake. Dekleta pa so se šla sprostit v bazenski kompleks.

Lep pozdrav vsem

Tina Kelenberger,
selektorica reprezentace U17

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA