Do prve zmage tudi Tabor

Cherrybox24 Tabor Sežana - Celje 1:0 (1:0)

* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Šmajc, Brezar, Vojska.
* Strelec: 1:0 Sever (37.).
* Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Nemanjič, Zebić, Salkić, Sever (od 90. Bongongui), Babić, Mihaljević (od 81. Vukelić), Milošev, Sikimić, Stevanović (od 86. Aliaj).
* Celje: Jurhar, Travner, Stojinović, Zaletel, D. Štraus, Benedičič (od 52. R. Štraus), Pungaršek (od 78. Štravs), NOvak, Kerin (od 52. Božić), Lotrič, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Milošev, Sikimić, Salkić, Babić; Vizinger, Benedičič, R. Štraus.
* Rdeči karton: Vizinger (59.).

Sežanska zasedba je prvo tekmo po vrnitvi v prvo ligo na svojem terenu izgubila, boljši so bili nogometaši Aluminija. Njihovi tekmeci v drugem krogu pa so bili Celjani, ki so sezono začeli nekoliko bolje in dobili točko na dvoboju z Muro.

Po tekmi so bili s prvo zmago v sezoni lahko bolj zadovoljni domači, Celjani ostajajo pri točki.

V prvem delu so na začetku Celjani sicer imeli nekaj pobude, toda bili so premalo konkretni. V deseti in 12. minuti sta Adriana Renerja s streloma od daleč preizkusila Mitja Lotrič in Nino Pungaršek. V 21. minuti pa se je po podaji s prostega strela pred njim znašel Dario Vizinger, a je bil domači vratar za korak hitrejši.

V nadaljevanju so imeli več od igre domači. Prvič so resno zapretili v 26. minuti, ko se je Mario Zebić odločil za močan strel s precejšnje oddaljenosti. Čeprav je bil več kot 30 metrov od gola, je imel Metod Jurhar veliko dela, da je žogo, ki je letela pod prečko, spravil v kot.

Naslednji priložnosti za domače je imel Predag Sikimič, ko je bil dvakrat, v 33. in 37. minuti, na pravem mestu pred golom. Najprej je z glavo meril mimo vratnice, ob drugem poskusu pa je odlično streljal s kakšnih sedmih metrov iz obrata, toda Jurhar je žogo še preusmeril v kot.

Precej manj zbrana je bila nato celjska obramba; po kotu je namreč Leon Sever najprej neovirano prišel do strela in žogo poslal v prečko, nato pa se je odbila nazaj in isti igralec je v drugem poskusu, tokrat z levo nogo, le matiral celjskega vratarja.

V drugem delu je gostujoče moštvo prvo zapretilo, po hitrem prodoru Luke Kerina je ta ob posredovanju domače obrambe padel v kazenskem prostoru, toda akcija se ni končala z enajstmetrovko.

Celjski strateg Dušan Kosić je dokaj hitro posegel po dveh menjavah, v igro je poslal tudi novo okrepitev Ivana Božića, a gostom to ni pomagalo. V 59. minuti so namreč ostali brez Vizingerja, ki je prejel drugi rumeni karton.

Celjani so klub igralcu manj skušali priti do izenačenja, toda Jakob Novak, ki je bil najnevarnejši, je enkrat meril mimo gola, drugič pa je branil Rener.

Domači pa so v 73. minuti zapravili najlepšo priložnost za povišanje vodstva, ko je po protinapadu pred gol pritekel Lazar Milošev, nato pa zelo slabo streljal.

Jure Travner je imel pet minut pred koncem zadnjo celjsko priložnost, a ni bil dovolj natančen z glavo.

V naslednjem krogu bodo v nedeljo, 28. julija nogometaši Tabora gostovali pri drugem novincu v ligi Bravu, Celjani pa dva dni prej gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Celje
    Tabor vrnitve v PLTS ni obogatil z zmago. Moštvo Andreja Razdrha bo gostilo tudi drugo preizkušnjo sezone, v Sežano prihaja Celje. Grofje so prvenstvo odprli s točko, bodo uspešnejši v drugem krogu?

DELI NA