04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
Dobovec v finale po kazenskih strelih

Dobovec je vnovič finalist pokala Terme Olimia. V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 4.3.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj 2:4 (2:2)
0:1 Kneževič (2.), 1:1 Ferreira (9.), 1:2 Kneževič (12.), 2:2 Badrov (15.), 2:3 Gajser (32.), 2:4 Kneževič (37.)

FK Siliko – FK Dobovec 6:7 (1:1, 2:2)
0:1 Matošević (15.), 1:1 Ciuha (19.), 2:1 Ciuha (25.), 2:2 Mordej (37.)

Ženski futsal pokal, finale, 5.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (15.30) (videoprenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 5.3.
 FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na Sportklubu)

Druga polfinalna tekma je bila precej bolj dinamična kot prva, priložnosti za gol pa so se vrstile z obeh strani. Je pa treba dodati, da je imel Dobovec v prvih desetih minutah pobudo. Prvi pa so zapretili Vrhničani, v 3. minuti je udaril Uroš Đurić. Potem je sledila serija Dobovca – Marko Djeković je naprej obranil strel Vedrana Matoševića, potem je meril Teo Turk. V peti minuti je žogi pot v mrežo ustavil kapetan Končan, meril je Matošević, za tem pa še Turk prek vrat. V 7. minuti je premoč Dobovca s solo prodorom in strelom po tleh presekal Nikola Jandrić, za tem pa je spet poizkusil Matošević. Po akciji s prostega strela je Mordej stresel okvir vrat. V 13. minuti so Vrhničani izvedli domiselno akcijo, kombinirala sta Alan Muratagić in Marko Mohorič, a brez gola. Ko je pritisk Dobovca popuščal, je ekipa trenerja Kujtima Morine povedla 0:1, zabil je Matošević. Kljub temu pa se je polčas končal neodločeno – gol priključka za Siliko je dosegel Tod Ciuha.

V drugem polčasu, vsaj prvih deset minut, je prednjačil Siliko, ki je imel več moči, volje, želje, predvsem pa razpoloženih mož. Po enem od prodorov Janeža, meril je z desne strani, se je žoga odbila od vratnice, z glavo pa jo je v mrežo zabil Ciuha.

Po 30. minuti se je Dobovec prebudil. V 31. minuti je Čujec stresel vratnico, v 31. minuti je Čeh dobro meril od daleč, v 32. minuti je okvir vrat ustavil strel Matoševiča. Po minuti odmora, po kateri je segel trener Morina, je Dobovec odigral z igralcem golmanom v polju, v tej vlogi je bil Čujec. Dobovcu se je tveganje izplačalo, Rok Mordej je hitro poravnal na 2:2, kar je bil tudi končni rezultat rednega dela.

Po prvih petih serijah 6-metrovk ni bilo zmagovalca, potrebni sta bili še dve dodatni seriji, junaka pa dva: Marko Peček, ki je obranil tri strele, ter Klemen Duščak, ki je zabil za končno zmago. Za priložnost, da Dobovec v soboto vzame peti (zaporedni) pokalni naslov.

»Tekma je bila težka, začeli smo zadržano in v strahu, a smo se vrnili v igro. Smo pa potem ob koncu prehitro dobili gol za 2:2, kar je vplivalo na nadaljevanje. Če bi zdržali kako minuto več, bi se morda drugače končalo,« je po tekmi povedal Tod Ciuha.

»Nekaj se trenira, nekaj pa je loterija pri kazenskih strelih. Sem pa vedel, da bom branil 6-metrovke. Tri minute pred koncem rednega dela mi je trener Morina dejal, naj se pripravim, da bom branil strele. Takrat sem malce razmislil, kam kdo strelja. Tekma je bila težka, za gledalce pa prav gotovo zanima,« je po tekmi povedal golman Dobovca Marko Peček.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala
  V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA