Domžalčani dobili derbi za tretje mesto

Domžale - Aluminij 3:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan.
* Strelci: 1:0 Gnezda Čerin (5.), 2:0 Nicholson (48.), 3:0 Vuk (63.).
* Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Hodžić (od 83. Žužek), Mujan (od 59. Lazarević), Ibričić, Gnezda Čerin, Vuk (od 64. Podlogar), Nicholson.
* Aluminij: Kovačić, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Leko (od 75. Marinšek), Maloku (od 75. Trdina), Matjašič.
* Rumeni kartoni: Ibričić; Matjašič, Kontek, Petrovič.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so kljub odsotnosti Amedeja Vetriha prišli do devete zmage v sezoni, hkrati pa so se v boju za tretje mesto odlepili od današnjega tekmeca, pred katerim imajo po novem štiri točke naskoka. Aluminij, ki je med drugim igral brez kaznovanega Alena Krajnca, je doživel še tretji zaporedni poraz (Domžal na 15 tekmah sploh še ni premagal), Domžale pa so niz neporaženosti podaljšale na štiri tekme.

Domžalski nogometaši so dobili bolj ali manj izenačen prvi polčas, v katerem so bili tudi nekoliko konkretnejši. Povedli so že v peti minuti, ko je po podaji Tončija Mujana z leve strani zadel Adam Gnezda Čerin.

Izbranci Simona Rožmana so bili nevarni tudi v 13. prek Gabra Dobrovoljca (z glavo je žogo poslal mimo gola) in 45. minuti, ko je Slobodan Vuk iz ugodnega položaja žogo poslal mimo gola. Na drugi strani so Kidričani nase opozorili v četrti minuti s premalo natančni strelom z glavo Luke Koblarja in v 28., ko je Kerševan Santini ustavil poskus Nikole Leka.

V 48. minuti so imeli Domžalčani prvo priložnost v drugem polčasu, s prostega strela z roba kazenskega prostora je sprožil Senijad Ibričić, žogo poslal mimo živega zidu, na mestu pa je bil Matija Kovačić.

Še v isti minuti pa so domači podvojili prednost, potem ko je po podaji Gnezde Čerina z desne strani z glavo zadel Shamar Nicholson. Zanj je bil to sedmi gol sezone, s čimer je prvi strelec ekipe.

V 60. minuti je na drugi strani za Aluminij, ki spomladi sploh še ni dosegel gola (prejel jih je sedem), s 15 metrov dobro streljal Dejan Petrovič, izkazal pa se je domžalski vratar. Le tri minute pozneje so Domžalčani še povečali prednost. Najprej je poskusil Dobrovoljc, Kovačić je žogo odbil, na koncu je ta pristala pri Slobodanu Vuku, ki je dosegel svoj tretji gol na zadnjih treh tekmah.

V 68. minuti je novo priložnost gostiteljev zapravil Gnezda Čerin, ko je povsem neoviran zgrešil z manj kot desetih metrov. Tudi v nadaljevanju so bili Domžalčani tisti, ki so bili nevarnejši, Aluminij pa je zagrozil še 87. minuti, ko je Ivan Kontek zadel prečko.

Domžale bodo v 22. krogu v nedeljo gostovale v Novi Gorici, Aluminij pa bo gostil Velenjčane.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Aluminij
    Zastor nad 22. krog PLTS bo padel po tekmi ob Kamniški Bistrici, kjer se bosta za nove točke udarila soseda na ligaški razpredelnici. Bodo tretje mesto po nedeljskem dvoboju zasedali Domžalčani ali Kidričani?

DELI NA