Domžalčani poraženi v Sežani

CB 24 Tabor Sežana - Domžale 2:1 (1:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Matković, Friš in Perger.
* Strelci: 0:1 Vujadinović (17.), 1:1 Zebić (35.), 2:1 Stevanović (74.).
* CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Kouao, Zebić, Sever, Mehmedović (od 63. Salkić), Bongongui (od 77. Mihaljević), Azinović, Krivičić, Serge, Babić (od 63. Stevanović).
* Domžale: Mulalić, Pišek (od 72. Dohyun), Lazarević (od 77. Vuk), Vujadinović, Fink (od 61. Mavretič), Podlogar, Jakupović, Ilić, Urbančič, Sikimić, Husmani.
* Rumeni kartoni: Bongongui, Mehmedović, Stevanović; Podlogar.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Domžal so še drugič v sezoni Sežano zapustili sklonjenih glav. Potem ko so praznih rok ostali v četrtem krogu, v katerem je Tabor vodil Andrej Razdrh, njihov zdajšnji trener, se je zgodba ponovila nekaj mesecev pozneje, ko je svoj domači debi na sežanski klopi zabeležil sloviti Mauro Camoranesi. Domžale so v dinamični tekmi sicer imele več žogo v nogah, a niso bile pretirano nevarne, tudi gostitelji posebno veliko priložnosti niso imeli, a vendarle dosegli gol več od tekmecev.

Domžalčani, ki so tudi tokrat nastopili brez kaznovanega Senijada Ibričića, zaradi poškodbe pa sta manjkala tudi Marco Da Silva in Tilen Klemenčič, so tekmo začeli napadalno, videti je bilo, da v Sežani želijo popraviti vtis, ki so ga zapustili pri domačem porazu v prvem spomladanskem krogu proti Muri. V sedmi minuti so si priigrali prvo priložnost, Matej Podlogar je iz težkega položaja streljal mimo gola.

Se pa je pritisk Domžalčanov obrestoval v 17. minuti. Po kotu in neposrečenem posredovanju domače obrambe je v gneči pred golom žoga nekako prišla na glavo Nikole Vujadinovića, ki je streljal, žoga se je pred vratarjem Arianom Renerjem odbila, ga presenetila in končala v mreži.

Po golu Domžalčanov so domači zaigrali bolj pogumno, že svojo prvo priložnost na tekmi so tudi izkoristili. Rodrigue Bongongui je z desne strani poslal žogo v sredino kazenskega prostora, Leon Sever sicer ni prišel do strela, je pa žogo zavrnil nekaj metrov nazaj do Maria Zebića, ki ni okleval s strelom, z 18 metrov je poslal pravo "bombo". Čeprav je žoga letela po sredini gola, je vratar Ajdin Mulalić ni mogel ukrotiti.

S podobnim strelom je v 43. minuti poskusil na drugi strani tudi Zeni Husmani, vendar je žoga zletele prek vratnice.

Prvo priložnost drugega dela so si priigrali Sežančani. Bongongui je prodrl v kazenski prostor, toda po strelu je žogo blokiral Vujadinović. Gosti so sicer spet prevzeli prevlado na igrišču, prišli do nekaj strelov, toda posebno nevarni niso bili.

Na drugi strani so se Primorci osredotočili na protinapade, iz enega izmed njih so tudi postavili končni rezultat. Največ dela je pri tem opravil rezervist Stefan Stevanović, ki je z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Mulalića.

Stevanović je imel v 82. minuti še lepšo priložnost, sam se je znašel pred Mulalićem, a slednji je dobil medsebojni dvoboj.

Kraševci bodo v 23. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžale pa bodo v nedeljo gostile Celje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Domžale
    Domžalčani se bodo na Krasu skušali odkupiti za slabo predstavo proti Muri, Tabor pa bo iskal prve točke pod taktirko novega trenerja. Kdo bo uspešnejši?

DELI NA