Domžalčani sezono odpirajo v Širokem Brijegu

Slovenski nogomet bodo na mednarodnih prizoriščih predstavljali tudi domžalski nogometaši. Ravbarji bodo četrtič zapored, sicer pa desetič v klubski zgodovini, sezono odprli z evropsko preizkušnjo - z gostovanjem v Širokem Brijegu.

Ples kroglic je pred nekaj tedni odločil, da bodo rumeni za razliko od lanske sezone, ko so odpotovali v estonski Talin, tokrat gostovali v soseščini. Nasprotnik čete trenerja Simona Rožmana bo Široki Brijeg, lani četrta ekipa bosansko-hercegovskega prvenstva. Hercegovci so že stari znanci slovenskih klubov, saj so se v sezoni 2007/08 srečali s Koprom, tri in štiri leta kasneje pa je nasproti stala Olimpija. Koprčani so izgubili oba spopada, Olimpija je bila dvakrat boljša v sezoni 2011/12, sezono pred tem pa so se zmaji opekli.

Široki Brijeg je v primerjavi z Domžalami doživel precej sprememb. Ekipo je po koncu minule sezone zapustil Goran Sablić. Nekdanji hrvaški reprezentant je prevzel vodenje moldavskega Šerifa, precej sprememb pa se je zgodilo tudi v kadru. Mlada Stjepan Lončar in Luka Menala sta na Hrvaškem okrepila Rijeko oziroma Dinamo, v tujino sta se preselila tudi Slavko Bralić in Damir Zlomislić. Najbolj zvenečo okrepitev predstavlja izkušeni Brazilec Eliomar, ki si pri Partizanu ni uspel izboriti priložnosti, je pa vidno vlogo odigral pri Javorju. Med nove moči na Pecari spada tudi Mario Babić, ki smo ga pred leti spoznali v dresu velenjskega Rudarja.

Ob Kamniški Bistrici med tekmovalnim premorom niso posegali po kadrovski revoluciji. Moštvo z izjemo slovesa posojenega Marka Alvirja ni izgubilo nosilcev igre, vodstvo kluba pa je podaljšalo sodelovanje z Senijadom Ibričićem, Matijo Širokom, Ajdinom Mulalićem, Žanom Žužkom in Andražem Kirmom, ki pa je zaradi poškodbe ostal doma. Zaradi poškodb v Široki Brijeg niso odpotovali niti Nermin Hodžić, Petar Franjić in Rubin Hebaj, zanimivo pa bo videti, kako se bo v igri rumenih poznala tudi odsotnost suspendiranega Amedeja Vetriha. Bodo pa na debi v rumenem dresu upali poletni prišleki Kobie Morris, Nermin Haljeta in Tonći Mujan.

»Želimo si, da bi se naša evropska zgodba zavlekla vsaj še do konca avgusta. Priprave, ki so za nami, so bile naporne, a zelo koristne. Smo dobro pripravljeni, tudi prijateljske tekme smo odlično izkoristili za dvigovanje forme. Igrali smo proti močnim nasprotnikom, s kakovostnega nivoja, ki nas čaka v Evropi. Tam bodo seveda odločale malenkosti, svoje lahko doda tudi športna sreča. Vemo, da je veliko faktorjev za uspeh, a prva sta nedvomno trdo delo in maksimalen pristop. Za to dvoje se ni za bati, saj vem, da bomo na vseh tekmah dali vse od sebe,« pred uvodno tekmo sezone sporoča Lovro Bizjak.

Robustni nogometaš je v minuli sezoni zatresel tudi mrežo Freiburga, tudi letos pa bo eden od močnejših adutov trenerja Simona Rožmana. Mladi strokovnjak na domžalski klopi svari: »Ekipa Širokega je specifična, kar pomeni, da so zamenjali trenerja, veliko število igralcev, tako da je ekipa sestavljena na novo. Imeli so tudi malo pripravljalnih tekem, kadrovanje se še dogaja, zato sta za nas njihova igra in koncept velika neznanka. Pričakujemo vroče ozračje, poln stadion in fantje se tega veselijo. Osredotočamo pa se večinoma nase, saj so informacije skope.«

Na prizorišče jutrišnje tekme je krenilo 20 nogometašev, ki so s čarterskim letom poleteli v Sarajevo. Za nastop na dvoboju z nekdanjim prvakom Bosne in Hercegovine bodo kandidirali Dejan Milić, Ajdin Mulalić, Miha Tetičkovič, Matija Širok, Matija Rom, Denis Tubić, Dario Melnjak, Kobie Morris, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc, Zeni Husmani, Žan Žužek, Senijad Ibričić, Agim Ibraimi, Tonči Mujan, Kristijan Šipek, Adam Gnezda Čerin, Nermin Haljeta, Shamar Nicholson in Lovro Bizjak.

Domžalska zasedba je na stadionu Pecara, ki sprejme približno sedem tisoč gledalcev, zvečer opravila tudi uradni trening pred jutrišnjo tekmo, na kateri bodo sodili češki sodniki. Glavni delivec pravice bo Petr Ardeleanu, stranska sodnika bosta Tomáš Mokrusch in Petr Blažej, dvoboj pa boste lahko ob 20. uri spremljali na Sportklubu 3.

UEFA Evropska liga, prva tekma prvega kroga kvalifikacij:

Četrtek, 20:00: ŠIROKI BRIJEG (BIH) - DOMŽALE

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.

DELI NA