Domžalčani z zmago na vrh

Domžale - Luka Koper 2:0 (0:0)

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Bukovec (Lendava), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).
* Strelca: 1:0 Morel (47.), 2:0 Mance (88.).
* Domžale: Golubović, Brachi, Črnic, L. Horvat, Blažič, Dobrovoljc, Majer (od 77. Juninho), Alvir, Morel (od 82. Vuk), Husmani (od 64. Vetrih), Mance.
* Luka Koper: Adam, Datković, Belima, Ibričić, Pučko, Teijo, Gregov, Štromajer (od 64. Muslimović), I. Horvat, Sikošek, Jurina (od 61. Valencia).
* Rumeni kartoni: L. Horvat, Mance, Alvir, Brachi; Teijo, Gregov.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so kljub še enemu pomembnemu odhodu, med tednom je ekipo zapustil Kenan Horić, namesto njega je prišel izkušeni Denis Halilović, vpisali tretjo zmago, s katero so se ob dveh neodločenih izidih vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene lestvice. Koprčani pa so doživeli tretji poraz (vse v gosteh) in ostajajo pri šestih točkah in v spodnjem delu lestvice.

Domžalčani so tekmo odločneje začeli in v prvih 20 minutah nanizali nekaj strelov prek Žana Majerja, Lucasa Maria Horvata, Benjamina Morela in Gabra Dobrovoljca, a ti niso našli poti v mrežo. Koprčani so bili praktično povsem nenevarni, tudi v naslednjem obdobju pa gledalci niso videli posebej razburljivega srečanja.

Obe ekipi sta sicer nekajkrat poskusili s streli od daleč, a so bili ti precej nenatančni. Nekaj več so na terenu poskusili storiti domačini, ki pa nikakor niso našli orožja za preboj koprske obrambe. Šele v 41. minuti je obramba Primorcev pozabila na Husmanija, ki pa je povsem sam z glavo slabo meril.

Kmalu po začetku drugega polčasa pa so Domžalčani le povedli. Po podaji Alvara Brachija iz kota je Morel z 18 metrov streljal iz prve, žoga je na poti zadela enega od gostujočih branilcev in končala v spodnjem levem kotu vrat Kopra.

V nadaljevanju je bila igra bolj živahna, več se je dogajalo na obeh straneh. V 50. minuti je Antonio Mance s sedmih metrov meril malce premalo natančno, osem minut zatem je na drugi strani Gregor Sikošek močno streljal po tleh, izkazal se je Adnan Golubović. V 63. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je Ruben Belima v dvoboju z Miho Blažičem padel v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za strel z bele točke.

Tri minute pozneje je Joel Valencia znova namučil domžalskega vratarja, na drugi strani pa je v 71. minuti Majer žogo poslal malo čez gol. Nekaj trenutkov zatem je Horvat po podaji Brachija iz bližine zatresel prečko, v 78. minuti pa je David Adam posredoval po Mancejevem poskusu iz kazenskega prostora.

V 84. minuti je Matic Črnic z roba kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže, natančnejši pa je bil Mance v 88. minuti, ko je po dolgi podaji Slobodan Vuk lepo prodrl v kazenski prostor in podal pred gol, kjer je z glavo odločil zmagovalca.

Domžalčani bodo v 6. krogu v soboto gostili Olimpijo, Koprčani pa Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Domžalčani, ki so v začetku tedna ostali brez kapetana Kenana Horića, v sobotnem večeru pričakujejo Koper. Primorci na dveh gostovanjih še niso vknjižili točke, Domžalčani pa so ob zmagi v občinskem derbiju remizirali z Mariborom.

DELI NA