02.06.2017 | Tekmovanja mladih
Domžale in Maribor v lov na novo lovoriko

V članski konkurenci smo nad tekmovalnimi boji za sezono 2016/17 že spustili zastor, v fantovski konkurenci pa, vsaj kar se tiče tekmovanj na državnem nivoju, čakamo le še na eno končno odločitev. V prihodnjem tednu bomo namreč dobili še državnega prvaka v konkurenci do 15 let.

Domžalčani in Mariborčani so dolgo bili bitko za zmago v kadetskem in mladinskem prvenstvu ter skupnem seštevku tekmovanja, v katerem so se veselili Štajerci, ki ob slavju v Mladinskem pokalu Slovenije pobrali tudi smetano v kadetski ligi. Domžalski mladci so se morali letos sprijazniti s kar tremi drugimi mesti, zato pa imajo priložnost za najodmevnejši dosežek v mladinskih starostnih kategorijah nogometaši selekcije do 15 let.

Trenerja Primož Jeršin in Danijel Širec bosta svoje varovance poslala še v dve finalni preizkušnji, ki so si ji Domžalčani in Mariborčani priigrali z zmago v rednem delu prvenstva. Rumeni so v zahodni skupini za svojim hrbtom pustili najbližja zasledovalca Interblock in NOGA Triglav, vijoličastim pa sta se lahko še najbolj približala kluba iz knežjega mesta, Celje in Šampion.

Mariborčani se v finale podajajo z odlično popotnico, saj v 26 krogih prvenstva niso oddali niti točke, ob kar 139 zadetkih pa imajo v svojih vrstah tudi daleč najboljšega strelca lige. Žan Vipotnik je namreč dosegel več kot tretjino vseh zadetkov, v polno je meril kar 58-krat. Na drugi strani so Domžalčani ob treh remijih in dvema porazoma vknjižili še 21 zmag, dosegli pa 69 zadetkov, a je obramba klonila zgolj devetkrat. Najboljši strelec domžalskega moštva je z 12 zadetki Tristan Ciglar.

A statistika srečanj v rednem delu prvenstva v finalu ne bo štela veliko. Prvak bo znan v sredo, ko bo v Dobu odigrana povratna tekma, že danes pa se bosta tekmeca ob 18. uri pomerila v Športnem parku Rogoza. Domžale, ki branijo lanskoletno zmago, napadajo peti naslov, enega več so zbrali Mariborčani, ki pa so se v konkurenci do 15 let nazadnje veselili v sezoni 2009/10.

Finale lige U15 - prva tekma:

MARIBOR - DOMŽALE

Športni park Rogoza, petek, ob 18:00

Avtor: NZS
Foto: NK Domžale/Lado Vavpetič

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2023 | Tekmovanja mladih
    EON NextGen liga - priložnost za nove generacije
    Nogometna zveza Slovenije je spremenila sistem tekmovanja v mladinskem klubskem nogometu, v sezono 2023/2024 pa prvič vstopamo s samostojnim tekmovanjem v mladinski ligi.
  • 29.05.2020 | Tekmovanja mladih
    Izvršni odbor odločil o sestavi mladinskih lig
    Izvršni odbor je na današnji 48. seji sprejel sklep o sestavi mladinskih lig v organizaciji NZS v tekmovalnem letu 2020/21, potem ko je letošnjo sezono prekinila epidemija COVID-19. Zmagovalcev v mladniskih kategorijah za sezono 2019/20 se ne razglasi, slovenski nogomet v UEFA mladinski ligi pa bo predstavljala ŠD NK Olimpija, ki je bila prva na skupni lestvici 1.SML/SKL ob zaključku prvenstva.
  • 02.03.2020 | Tekmovanja mladih
    Znani pari Mladinskega pokala NZS in kvalifikacij za UEFA Pokal regij
    Prvi ponedeljek v mesecu marcu je v prostorih Nogometne zveze Slovenije minil tudi v znamenju žreba parov Mladinskega pokala NZS in kvalifikacijskega tekmovanja za UEFA Pokal regij.
  • 16.04.2019 | Tekmovanja mladih
    Remi Slovencev in Severnih Makedoncev
    V Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju sta popoldne moči merili reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let. Tako kot marca, ko sta se v Stožicah srečali članski izbrani vrsti, obračun ni ponudil zmagovalca.
  • 02.10.2017 | Tekmovanja mladih
    Tudi letos U11 za dekleta
    Tudi v novi sezoni bomo lahko spremljali tekmovanje deklet v kategoriji U11, prvi turnirji pa so že za nami, sodeluje 12 ekip. Ekipe so razdeljene v tri igralne skupine.
  • 25.06.2017 | Tekmovanja mladih
    Intervju s prvakom: Milan Žurman
    Ljudski vrt je v sezoni 2016/17 spominjal na pravo zbiralnico lovorik. Po sanjski pomladi, ko so točko oddali zgolj Rudarju, so se lahko v Mariboru veselili še šestega naslova kadetskega državnega prvaka. Kaj je po osvojeni lovoriki dejal mariborski strateg Milan Žurman?
  • 24.06.2017 | Tekmovanja mladih
    Intervju s prvakom: Miha Žnidaršič
    Ponujamo vam nov intervju s prvakom. Miha Žnidaršič je bil spomladi del strokovnega štaba kranjskega Triglava, v taboru katerega so se po zadnjem krogu mladinskega prvenstva veselili naslova državnega prvaka.
  • 07.06.2017 | Tekmovanja mladih
    Maribor najboljši tudi v konkurenci U15
    Po članskem, mladinskem in kadetskem prvaku smo dobili še končno odločitev v tekmovanju za nogometaše do 15 let. Naslova se veselijo upi Maribora, ki pa so morali za slavje malce tudi trepetati, saj je povratni dvoboj z Domžalčani postregel s pravcato dramo, ki pa je pripadla Štajercem.
  • 03.06.2017 | Tekmovanja mladih
    Maribor v povratni obračun s prednostjo
    Včeraj je bila odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva za nogometaše do 15 let, ki so v Rogozi dobili Mariborčani. Vijoličasti so bili s 3:0 boljši od Domžal in si pred povratno tekmo zagotovili zajetno prednost.

DELI NA