Domžale z visoko zmago proti sosedom

Kalcer Radomlje - Domžale 0:5 (0:3)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Obrenović, Salkić (oba Ljubljana) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 0:1 Alvir (13.), 0:2 Matjašič (19.), 0:3 Alvir (29.), 0:4 Balkovec (69.), 0:5 Širok (77.).
* Kalcer: Ivačič, Karamatić, Barukčić, Osmanaj, Cerar, Kovjenić, Jakovljević (od 61. Gajić), Stoiljković, Jugovar, Rems (od 37. Šipek), Jazbec.
* Domžale: Milić, Vuk (od 66. Bratanović), Matjašič, Repas, Širok, Halilović, Horvat (od 62. Vetrih), Blažič, Balkovec (od 73. Brachi), Žinko, Alvir.
* Rumeni kartoni: Kovjenić, Rems, Karamatić, Jazbec; Horvat, Žinko.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so v prvoligaški konkurenci dobili še šestega od šestih obračunov z občinskimi tekmeci. Zmago so si varovanci Simon Rožmana zagotovili že v prvem polčasu, ko so dosegli tri zadetke. S peto zmago Domžale ostajajo v stiku z vrhom lestvice, medtem ko so Radomljani niz brez zmage v tej sezoni podaljšali že na deset tekem in so trdno na zadnjem mestu.

Domžalčani so v prvem polčasu hitro odločili zmagovalca. V prve pol ure so tekmecem iz soseščine, ki so bili v vlogi gostitelja, zabili tri zadetke. Začel je Marko Alvir v 13. minuti, ko je s sedmih metrov - po kombinaciji po izvedbi kota - premagal Aljaža Ivačiča.

Na 2:0 je povišal Jure Matjašič šest minut pozneje, ko je prejel lepo podajo Lucasa Horvata in nato v dvoboju ena na ena ugnal radomeljskega čuvaja mreže. Deset minut zatem je Alvir dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi, ko je najprej Luka Žinko z globinsko žogo v kazenskem prostoru našel Jana Repasa, ta pa je žogo namestil Alvirju, ki je iz bližine znova zatresel mrežo.

V drugem polčasu so najprej zagrozili gosti, ko je Repas v 49. minuti sprožil z 20 metrov, žoga pa je od vratnice zletela z igrišča. Devet minut pozneje je na drugi strani poskusil Robi Jakovljević z 18 metrov, a se je izkazal Dejan Milić. Ta je dobro posredoval tudi v 71. minuti po poskusu Kristijana Šipka z desetih metrov.

Že dve minuti pred tem pa so Domžalčani prednost povišali že na 4:0, ko je Jure Balkovec izvedel prosti strel z desne strani, močno sprožil proti prvi vratnici, Ivačiču pa žoge ni uspelo ustaviti pred golovo črto.

V 77. minuti je bilo že 5:0, ko je Alvir z lepo podajo na desni strani kazenskega prostora našel Matijo Široka, ta je bil sam pred Ivačičem in ga premagal. Malce zatem je na drugi strani poskusil Šipek, a z roba kazenskega prostora meril malce mimo cilja, v 81. minuti pa je Alvir z 20 metrov še oplazil vratnico radomeljskih vrat.

Radomljani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa bodo gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Domžale
    Uvod druge četrtine Prve lige Telekom Slovenije ponuja tudi občinski derbi v domžalskem Športnem parku. Tokrat bodo v vlogi gostitelja Radomljani, ki bodo proti Domžalčanom znova krenili v lov na prvo zmago sezone. Komu bo pripadel občinski primat?

DELI NA