24.05.2023 | U17
EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji

Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.

EVROPSKO PRVENSTVO U17 2023 - SKUPINA B - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U17 - ITALIJA U17 0:3 (0:0)


Kraj: Telki (Madžarska)
Sodnik: Masiyev (AZE)
Strelci: Mannini (60', 82'), De Pieri (87')
Rumeni kartoni: Veber (15'); Sadotti (23')
Rdeči karton: Trivunčević (19')
SLOVENIJA U17: Trivunčević, Sojer, Obrić (od 72' Mlakar), Golič ©, Kerin, Pejičić (od 46' Bakšič), Jelen, Veber, Topalović (od 20' Čebulj), Bendra, Jakupović (od 58' Kutoš). Selektor: Mišo Brečko.
ITALIJA U17: Mascardi, Cocchi (od 69' Pagnucco), Bassino, Sadotti, Magni (od 56' De Pieri), Riccio, Liberali (od 78' Rao), Romano, Mannini, Fini (od 46' Ragnoli Galli), Ravaglioli. Selektor: Bernardo Corradi.

V prvih minutah srečanja so bili pri žogi več Italijani, ki so si do devete minute priigrali že tri kote, a niso uspeli resneje ogroziti vrat Trivunčevića. Slovenija si je prvo priložnost priigrali ob koncu 14. minute, ko bi po podaji Pejičića do zaključnega strela lahko prišel Jakupović, a se je znotraj kazenskega prostora nekoliko zapletel in Italijani so se uspešno ubranili. V 19. minuti srečanja pa je glavni sodnik srečanja zaradi igre z roko izven kazenskega prostora izključil slovenskega vratarja Trivunčevića. Namesto njega je med vratnici stopil Čebulj in se z lepo obrambo izkazal v 32. minuti, ko je ubranil poskus Cocchija s prostega strela, za tem pa še strel Liberalija. V 42. minuti je poskušal še Mannini, ki se je znašel v neposredni bližini slovenskih vrat, a je meril previsoko. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so imeli Italijani še eno priložnost za zadetek, a je na srečo slovenske izbrane vrste Mannini znova meril nenatančno.

V drugem delu so bolj odločno začeli Italijani, ki so imeli zaradi rdečega kartona Slovenije terensko premoč. Po nekaj manjših priložnosti je Italijanom uspeli zadeti v 60. minuti, ko je bil natančen kapetan Mannini. Takoj za tem so imeli varovanci Brečka izjemno priložnost za izenačenje, ko je lepo meril Jelen, a je njegov poskus ubranil vratar Mascardi. Po tem pa smo bili priča še eni priložnosti Italije, ko je iz neposredne bližine zgrešil Ragnoli Gallo. V 72. minuti so Italijani zatresli okvir vrat, poskušal je Riccio. V 82. minuti je Italija vodstvo podvojila, ko je po lepi akciji Gallija in Manninija slednji še drugič premagal vratarja Čebulja. V 85. minuti so Italijani še drugič zatresli okvir vrat Slovenije, tudi tokrat je poskušal Mannini. V 87. miuti je Italija uspela zadeti še tretjič, tokrat se je med strelce vpisal De Pieri.

Na žalost se nam je tako kot proti Španiji tudi proti Italiji zgodilo, da smo prejeli rdeč karton. Bilo je izredno težko, fantje so se do konca borili kot levi in tudi dolgo zdržali brez prejetega zadetka. Napake se dogajajo, na žalost smo na koncu tam, kjer si zaslužimo. Prvo tekmo smo odigrali odlično, drugi dve pa žal preslabo. Vseeno so se fantje z igralcem manj borili do konca. Za to jim lahko le čestitam. ” je po zadnji tekmi dejal selektor Mišo Brečko.

Slovenija se zaradi poraza proti Italiji in remija med Srbijom in Španijo poslavlja od skupinskega dela, kjer ji je uspela zgodovinska prva zmaga na evropskih prvenstvih do 17 let.

Tekst: LD
Foto: UEFA/M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA