26.03.2021 | U21
EURO U21: V tekmi generacije po zmago

Mlada reprezentanca Slovenije bo jutri odigrala drugo tekmo UEFA Evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. Slovence po Španiji čaka spopad s Češko, ki je v prvem krogu remizirala z Italijo. V slovenski zasedbi so dvoboj s Čehi označili kot tekmo generacije, ki jo pričakujejo z optimizmom.

Za Slovenijo jutri v Celju šteje zgolj zmaga. S tremi točkami bi ostali v boju za napredovanje v izločilne boje. "Zavedamo se pomembnosti tekme. Vemo, kaj prinaša zmaga in kaj tekma pomeni za to generacijo. Fantje razmišljajo pozitivno. Igro Češke smo analizirali, danes pa nas čaka še en trening, jutri pa bomo v miru počakali na tekmo," dan pred tekmo generacije pravi Milenko Aćimović.

Uvodni obračun s Španijo se ni razpletel po željah Slovenije, točke so pripadle aktualnim prvakom. V slovenskem taboru so čas po tekmi izkoristili predvsem za regeneracijo, pravi selektor: "Igralce smo morali dobro spočiti, saj so se na tekmi s Španijo zelo izstrošili. Tekma je bila energetsko zelo zahtevna, vendar so se v dveh dneh dobro spočili. Verjamem, da so pripravljeni na jutrišnjo tekmo."

Češka igra je drugačna kot španska, vendar imajo tudi Čehi svoja orožja. "Gre za disciplinirano, čvrsto, agresivno in kompaktno ekipo. V njihovi igri ni veliko tveganja, močni pa so iz prekinitev. Biti moramo pazljivi pri odbitih žogah, vendar smo se dobro pripravlili na srečanje in lahko odigramo pravo moško tekmo," opozarja, a hkrati hrabri selektor Slovenije.

"Slovenija ima ekipo, ki je tehnično bolje podkovana od Češke, morajo pa fantje na igrišču pokazati pravi pristop. Prevzeti moramo posest žoge, na češki polovici pa si moramo upati več, da pridemo do gola in dvoboj obrnemo v našo korist," načrt za uspešen razplet srečanja razkriva Aćimović.

S selektorjem se je strinjal tudi Aljoša Matko, eden od slovenskih adutov v fazi napada. "Vsi vemo, kaj prinaša jutrišnja tekma. Potrebujemo dober rezultat, gremo po zmago, tako kot proti Španiji. Na obračun smo se že pripravljali, danes bomo opravili še trening. Mirno pričakujemo tekmo," uvodoma pove nogometaš Maribora.

Slovenci so ob analizi igre naslednjega tekmeca pogledali tudi tekmo s Španijo. Kakšna so bila spoznanja Belokranjca? "Rezultat je bil visok, vendar smo oddelali tisto, kar smo se dogovorili. Če bi nekaj malenkosti izvedli bolje, bi se morda obrnilo v našo korist. Nimamo si kaj očitati, odigrali smo dobro tekmo in se borili do zadnjih moči. Pozitivno gremo naprej, v tekmo s Češko," pravi krilni napadalec.

Tudi Matko napoveduje čvrsto srečanje in tekmeca, ki bo v spopad krenil z agresivnim pristopom: "Pričakujem moško tekmo, z veliko dvoboji. Odločala bo 'druga žoga'. Tekma verjetno ne bo ponudila veliko zadetkov, srečanje lahko odloči en gol. Biti moramo pravi v vsaki minuti srečanja."

"Nimamo kaj skrivati, to je odločilna tekma. Če dobro odigrano tekmo in jo dobimo, imamo možnosti v nadaljevanju turnirja," je zaključil mladi reprezentant Slovenije. Matko in soigralci jutrišnji spopad na celjski zelenici pričenjajo ob 18. uri.

Tekst: PDo
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2022 | U21
  Brez zadetkov v Fazaneriji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 16.11.2022 | U21
  V Podgorici s Črnogorci
  Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki. 
 • 09.11.2022 | U21
  Aćimovič izbral za Črno goro in Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo novembra odigrala še zadnji dve prijateljski tekmi v koledarskem letu. Izbranci Milenka Aćimovića se bodo 17. novembra ob 15.00 v Podgorici pomerili s selekcijo Črne gore, 21. novembra ob 17.30 pa bodo v Murski Soboti gostili še reprezentanco Bolgarije.
 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 13.09.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.
 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.

DELI NA