Enajstmetrovke v Fazaneriji razveselile Bravo

Tudi v Fazaneriji so potnika v polfinale Pokala Pivovarna Union odločile enajstmetrovke. Renato Josipović je zaustavil kar tri udarce Sobočanov, že v podaljšku pa je odbil enajstmetrovko Kaija Cipota, in napredovanja so se veselili nogometaši Brava.

POKAL PIVOVARNA UNION - ČETRTFINALE:

MURA - BRAVO 3:4 (1:1, 1:1)

Strelci: Kozar (41'); Kramarič (26')
* po enajstmetrovkah

V Fazaneriji je hitro zadišalo po zadetku, saj je Bravo že v četrti minuti reševal okvir gola. Žiga Kous je zvito pomeril z desne strani kazenskega prostora, lob udarec je preletel Renata Josipovića, a je na žalost domačih gledalcev končal v prečniku. Ljubljančani so prvič zapretili v 17. minuti, ko je Loren Maružin sprožil z 22 metrov, a Marko Zalokar ni imel težav s krotenjem strela. Tudi Sobočani so zapretili z razdalje, Tomi Horvat je z 20 metrov streljal preko ljubljanskih vrat.

Nato pa 26. minuta in vodstvo Ljubljančanov. Marko Zalokar je udarec Lorena Maružina, ki je po lepi akciji gostov poskušal z desne strani kazenskega prostora, odbil v kot. Izvedel ga je Žan Trontelj, žoga je končala pri Martinu Kramariču, Belokranjec pa je z 11 metrov silovito sprožil pod prečnik. Črno-beli so izenačili še pred koncem prvega polčasa. Tekla je 41. minuta tekme, ko je Tomi Horvat izvedel prosti strel z desne strani igrišča. Ljubljanska obramba je pozabila na Alena Kozarja, ki je podajo le še preusmeril v mrežo gostov.

Tudi v drugem polčasu so bili prvi nevarni gostitelji. Po novem prostem strelu Tomija Horvata se je v ugodnem položaju znašel Matic Maruško, a je domači branilec zgrešil vrata Brava. Sledili so trije poskusi čete Dejana Grabića. Loren Maružin je v 56. minuti po kotu streljal preko gola, v 67. minuti pa se je izkazal Marko Zalokar.

Vratar Mure je odlično reagiral po strelu Amarja Memića, ki je po podaji Leona Sevra poskušal z glavo. Po kotu je s "škarjicami" sprožil še Loren Maružin, vendar Zalokar ni imel težav, več dela pa je imel v 73. minuti, ko je prav Loren Maružin nevarno udaril z desne strani. Čuvaj soboške mreže je strel pod prečnik preusmeril preko svojega gola.

V končnici srečanja so prevladovali Prekmurci. V 85. minuti je imel Žiga Kous veliko prostora na vrhu kazenskega prostora, a sicer desničar ni želel sprožiti z levo nogo, Kai Cipot pa je po njegovi podaji nastreljal blok Brava. Žiga Kous je bil v vlogi asistenta tudi dve minuti kasneje, Mitja Lotrič pa je z 12 metrov meril mimo desne vratnice Renata Josipovića. Redni del srečanja ni ponudil zmagovalca.

V polurnem podaljšku so prvi poskušali nogometaši Brava, Loren Maružin je z 20 metrov sprožil mimo desne vratnice. V 94. minuti je bil Renato Josipović na mestu po udarcu Kaija Cipota, ki je po podaji z desne strani streljal z glavo. Dve minuti kasneje je bil ljubljanski vratar ob izletu iz gola že premagan, a je eden od gostov blokiral strel Žige Kousa, ki bi šel v nebranjeno mrežo. Le nekaj sekund kasneje je Mitja Lotrič izsilil prekršek Etienna Nsane za najstrožjo kazen, vendar Kai Cipot ni uspel premagati Renata Josipovića, ki je kmalu zatem zaustavil še en poskus domačega napadalca.

V drugem podaljšku je Gregor Bajde po podaji z desne streljal mimo oddaljenejše vratnice, nato pa so bili znova nevarne Prekmurci. V 110. minuti je Klemen Šturm streljal v Renata Josipovića, Kai Cipot pa je tri minute zatem meril preko gola. Po 120 minutah igre je ostali pri nespremenjenem izidu, potnika v polfinale pa so odločili streli z bele točke. Pri kazenskih udarcih so bili uspešnejši Ljubljančani, Renato Josipović je zaustavil poskuse Matica Maruška, Klemna Pucka in Mitje Lotriča.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo slavil v prekmurju
    Nogometaši Brava Kostela so v 26. krogu Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Muro z 2:1 (1:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura po remiju z Olimpijo pričakuje Bravo, ki pretekli konec tedna ni znal odkleniti kidričevske obrambe. Kdo bo boljši?
  • 03.12.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do zmage proti Muri
    Nogometaši Brava so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Muro z 2:0 (1:0).
  • 30.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Bravo je moral na domačem igrišču priznati premoč Celja, Mura pa je v Fazaneriji remizirala z Mariborom. Kdo bo z boljšo popotnico vstopil v praznični december?
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v Fazaneriji
    Nogometaši Mure in Brava so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura z novim trenerjem pričakuje Šiškarje, ki v goste prihajajo na krilih dveh zaporednih zmag.
  • 01.07.2023 | Prva liga Telemach
    Mura izgubila s Sturmom, Bravo z Rijeko
    Nogometaši Brava so morali v Kranjski Gori priznati premoč Rečanov, ki so sicer dva od treh zadetkov dosegli z bele točke. Tudi Sobočani so se z gostovanja na avstrijskem Štajerskem vrnili poraženi, Sturm je slavil s 3:0, zadnji zadetek je dosegel Tomi Horvat.
  • 23.05.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo po 14 sezonah zamenjal za Muro
    Almin Kurtović se po 14 sezonah v Bravu kot prosti nogometaš seli v Muro. Triindvajsetletni vsestranski nogometaš je s Prekmurci sklenil pogodbo do konca sezone 2025/26.
  • 29.04.2023 | Prva liga Telemach
    Sladka zmaga Brava pri Muri
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:1 (0:0).
  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura je v Sežani vknjižila pomembno zmago, po kateri lahko v Murski Soboti še upajo na četrto mesto. Naslednji tekmec črno-belih je Bravo, ki ga je vse do konca februarja vodil zdajšnji soboški strateg Dejan Grabić.

DELI NA