11.05.2015 | U18
Euro U17: Pokazati pravo vrednost proti Belgiji

Slovenska kadetska reprezentanca bo jutri ob 18h proti Belgiji odigrala svojo zadnjo tekmo v skupini B na evropskem prvenstvu U17 v Bolgariji. Izbranci Igorja Benedejčiča imajo še nekaj teoretičnih možnosti za preboj v četrtfinale, s katerimi pa se ne obremenjujejo.

Uvodni tekmi na evropskem prvenstvu se nista razpletli po željah slovenskih ljubiteljev nogometa, saj so naši fantje obračuna s Češko in Nemčijo sklenili z minimalnima porazoma. Kljub trenutno zadnjemu mestu v skupini B, pa ima slovenska reprezentanca še vedno nekaj možnosti za preboj na zaključno fazo turnirja.

Za mesto med najboljšimi osmimi reprezentancami stare celine, bi se moral uresničiti scenarij, po katerem bi Slovenija premagala izbrano vrsto Belgije s tremi zadetki razlike, ob tem pa bi Nemčija vknjižila tri točke proti Češki. Se lahko kalkulacije uresničijo?

»Določene teoretične možnosti za uvrstitev v četrtfinale obstajajo, vendar se z njimi ne obremenjujemo,« pred jutrišnjo tekmo pravi Igor Benedejčič, ki proti Belgiji ne bi bil nezadovoljen niti z osvojeno točko. Slovenskega selektorja precej bolj zanima pristop svojih nogometašev, ki še niso pokazali vsega kar znajo. »Upam, da bodo fantje dali vse od sebe in da bodo odigrali najbolje kar znajo. Verjamem, da imajo še dovolj motivacije za to tretjo tekmo

Na srečen razplet upa tudi Oskar Cvjetičanin. »Nismo še izločeni. Imamo še eno tekmo, na kateri bomo skušali pokazati našo kakovost. Šli bomo na zmago, če pa se bo ponudila priložnost za četrtfinale, jo bomo seveda skušali izkoristiti. Upam, da nam bo uspelo,« je dejal osrednji branilec slovenske reprezentance, ki je z dobrimi igrami požel pozornost evropske nogometne zveze.

V slovenskem taboru se v zadnjih dneh ukvarjajo z nekaterimi zdravstvenimi nevšečnostmi. Peterica, ki je pred tekmo z Nemčijo pristala na infuziji, se sicer nekoliko bolje počuti, vendar so jo prebavne motnje tokrat zagodle drugim igralcem. Za nastop proti Belgiji ostaja vprašljiv Jakob Novak, ki je po prejetem udarcu na obračunu z Belgijo močno krvavel. Zdravniška služba slovenske reprezentance ima kar nekaj dela, vendar so napovedi vseeno razmeroma optimistične.

Naši nogometaši so na tekmah s Češko in Nemčijo prejeli štiri rumene kartone, vendar nihče ni bil opomnjen dvakrat. Nasprotno velja za belgijskega kapetana Wouta Faesa, ki bo moral prisilno izpustiti tekmo s Slovenijo. Belgijci imajo sicer še dovolj močnih adutov, recimo vezista Ismaila Azzaouija, ki je kar dvakrat premagal vratarja Češke.

Slovenija in Belgija, ki sta se na evropskem prvenstvu U17 srečali že v Mariboru, se bosta jutri ob 18h pomerili na stadionu Lazur v Burgasu.  Glavni sodnik, Roi Reinshreiber, prihaja iz Izraela, Valižan Gareth Wyn Jones in Albanec Rejdi Avdo pa bosta njegova pomočnika. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Georgi Kabakov.



Tekst: MKo
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA