09.05.2015 | U18
Euro U17: Slovenija s tesnim porazom proti Nemčiji

Slovenski kadetski reprezentanti so na evropskem prvenstvu v Bolgariji doživeli še drug poraz. Po minimalnem porazu proti Čehom so danes v Burgasu izgubili še proti nemškim vrstnikom z 0:1 (0:1). Izbrance Igorja Benedejčiča tretja tekma v skupini B čaka v torek proti Belgiji.

Slovenija - Nemčija 0:1 (0:1)

Sodnik: Adrien Jaccottet (Švica)
Strelec: Eggestein 8.
Rumeni kartoni: Ogrinec, Cvjetičanin, Mlakar
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Vodišek, Čoralič, Ogrinec, Cvjetičanin, Guček, Novak (od 7. Petrovič), Mlakar, Valenčič, Elšnik (od 68. Pišek), Sredojevič (od 55. Petric), Rom.
Nemčija: Frommann, Passlack, Burnic (od 74. Akyol), Gul, Karakas, Abu Hanna, Eggestein (od 52. Serra), Schmidt (od 61. Geiger), Nesseler, Ozcan, Busam

{{Lestvica mode=lestvica-prikazR reference=EURO_U17}}

Slovenci so drugo tekmo na evropskem prvenstvu začeli pogumno, a že v 8. minuti doživeli hladen tuš s strani favoriziranih Nemcev. Takrat je Niklas Schmidt izvajal kot z desne strani in poslal polvisoko žogo proti prvi vratnici, kjer se je odlično znašel Johannes Eggestein in s peto premagal slovenskega vratarja. Naši fantje bi lahko poravnali rezultat že štiri minute kasneje, ko se je po uigrani akciji iz prostega strela znašel v ugodnem položaju Jan Mlakar, ki pa je iz neposredne bližine sprožil v odlično postavljenega Constantina Frommana. Zapravljena priložnost je pustila posledice na igri slovenskih nogometašev, ki v prvem polčasu niso več uspeli resneje ogroziti nemškega vratarja. Je pa imel zato na drugi strani precej več dela Rok Vodišek, ki je z nekaterimi vrhunskimi obrambami spravljal v obup nasprotne napadalce. Blizu povišanja vodstva je bil gostujoči kapetan Felix Passlack, ki je v 27. minuti z zavrtinčenim strelom stresel desno vratnico. V končnici prvega polčasa je bil najbolj aktiven Schmidt, ki je nanizal nekaj nevarni poskusov, a brez uspeha.

Nemcem se je nova imenitna priložnost ponudila v prvi minuti nadaljevanja, ko je slovenski obrambi pobegnil Eggestein, ki pa ni uspel še drugič premagati odličnega Vodiška. Izbranci Igorja Benedejčiča so nato strnili vrste in favoriziranemu nasprotniku nudili precej boljši odpor. Nagrada za trud bi lahko prišla na vrsto v 62. minuti, ko so štirje slovenski nogometaši krenili v protinapad proti dvema Nemcema. Gostujoči branilec je kot zadnji mož na igrišču podrl hitrega Mlakarja, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Na drugi strani je nevarno zapretil Dzenis Burnic, čigar strel pa je z obrambo na meji mogočega zaustavil Vodišek. Nemci so tako mirno pripeljali tekmo do zaključka in vpisali na svoj račun nove tri točke. Slovenija ima še vedno nekaj možnosti za napredovanje v četrtfinale, saj je na drugi tekmi Belgija premagala Češko.  

Igor Benedejčič, selektor Slovenije: »Poskušali smo se boriti po najboljših močeh, vendar nimamo še dovolj izkušen na tako velikih turnirjih. Naše težave izhajajo iz zvezne vrste, zagotovo pa ne krivim Mlakarja za zgrešeno priložnost v uvodnem delu tekme

Christian Wuck, selektor Nemčije: »Bila je zelo tesna in zanimiva tekma. V prvem polčasu smo igrali dobro, saj smo držali žogo v svoji posesti. Eggestein je dosegel čudovit gol tudi s kančkom sreče, čeprav smo tako kombinacijo vadili tudi na treningih. Hiter zadetek je blagodejno vplival na našo tekmo.«

Tekst: MKo
Foto: Uefa

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA